Prinses Aimée heeft vanmiddag om 13.32 uur het leven geschonken aan een zoon. De prinses beviel in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag waar ook Koningin Máxima en Prinses Laurentien verbleven destijds tijdens en na de bevalling van hun kinderen. De ouders lieten weten ontzettend gelukkig en heel erg dankbaar te zijn met de geboorte van hun zoon, die de naam Willem Jan kreeg. Hij woog bij zijn geboorte 3650 gram.

Voluit heet het jongetje Willem Jan Johannes Pieter Floris van Vollenhoven en hij is vernoemd naar de oom van Prins Floris (de broer van prof. mr. Pieter van Vollenhoven). Het is het derde kind van Prins Floris en Prinses Aimée. Zij hadden al twee dochters: Magali (9 oktober 2007) en Eliane (5 juli 2009). Willem Jan is het elfde kleinkind voor Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven.

Magali werd zes maanden na haar geboorte gedoopt en Eliane ruim acht maanden (bijna negen) na haar geboorte. Beiden werden gedoopt op Paleis het Loo in de aanwezigheid van een groot deel van de koninklijke familie. Naar verwachting zal Willem Jan in januari, februari of maart 2014 worden gedoopt op Paleis het Loo in Apeldoorn. Ter vergelijking: zijn zus Eliane is over vier dagen jarig en werd destijds op 28 maart gedoopt.

Kennelijk mochten Prinses Aimée en Willem Jan snel weer naar huis, want aan het begin van de avond werd de volgende foto vrijgegeven van Willem Jan met zijn twee zussen. De foto is bij hen thuis gemaakt door Prins Floris en prinses Aimée is te zien in de weerspiegeling van het raam. De foto doet me heel erg denken aan de foto die op 9 juli 2009 werd vrijgegeven n.a.v. de geboorte van Eliane.

© RVD/Prins Floris

Tags:

5 Comments »

  1. van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon en broertje

    Comment by hennie stock witting — 01/07/2013 @ 5:39 PM

  2. Ontzettend leuk een jongetje! En hoe schattig is de foto met zijn 2 grote zussen..

    Comment by Jenny — 01/07/2013 @ 6:36 PM

  3. Wat een lieve foto!! Geweldig toch, een zoon!! Wat zal Willem Jan vertroeteld worden door zijn zussen!!

    Comment by Corintha — 01/07/2013 @ 7:00 PM

  4. Wat leuk dat het een jongetje is (leuk voor papa Floris). Wat snel ook he de foto, hij is echt super, alleen jammer dat we het gezichtje niet zo goed zien. Magali en Eliane zijn echt grote zussen we hebben ze ook lang niet meer gezien.

    Comment by Gerrianne — 01/07/2013 @ 7:02 PM

  5. van hartelijk gefeliciteerd met jullie zoon en broetje

    Comment by karin — 20/07/2013 @ 11:04 AM

Leave a comment