Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima legden gisteren hun een-na-laatste provinciebezoek af. Flevoland en Overijssel waren gisteren aan de beurt om ons nieuwe koningspaar te ontvangen. In de ochtend bezocht het paar Almere, Lelystad en Emmeloord. In de middag waren de Overijsselse ‘s-Heerenbroek (gemeente Kampen), Zwolle en Goor (Twente) aan de beurt. Drie plaatsen per provincie zorgde ervoor dat het er niet teveel gehaast werd en dat het paar ruim tijd per plaats had. Naar mijn mening veel relaxter dan bijvoorbeeld de vijf plaatsen die zij in Friesland bezochten.

Even na half drie kwamen de koning en koningin aan in Zwolle. Bij aankomst was er direct interactie met het publiek. Daarna ging het paar het provinciehuis in om de tentoonstelling over de Kroonappels van Oranje van het Oranje Fonds te openen. Daarna kwam het paar weer naar buiten, stonden even stil bij het Britten Jeugd Strijkorkest en liepen toen door naar het Weezenlandenpark waar zij enkele betrokken burgemeesters en een aantal inwoners spraken. Deze ontmoeting vond plaats in een oranje tent, vandaar dat de foto’s van in de tent ook een beetje oranje zijn. Tot slot ging het koningspaar nog even naar de winnaars van de popprijs Overijssel 2013, de Pioniers. Zij verzorgden als afsluiting van het bezoek een optreden. Daarna liep het koningspaar weer terug naar de auto’s om door te reizen naar de volgende plaats, Goor.

© FanvanMáxima, niet overnemen!

8 Comments »

 1. Woh wat een mooie foto’s! Ze zag er weer mooi uti!

  Comment by Gerrianne — 20/06/2013 @ 3:57 PM

 2. Wat een leuke foto’s weer. Op de onderste lijkt het alsof de bloemen een print op de jurk zijn :)

  Comment by MeRoyalty — 20/06/2013 @ 5:12 PM

 3. Wat een schitterende fotoserie!! Wat zag onze Koningin er prachtig uit!

  Comment by Corintha — 20/06/2013 @ 6:49 PM

 4. Ze zag er prachtig uit. Wel grappig dat de foto’s in de tent inderdaad oranje gekleurd zijn maar die man met grijze haar springt eruit.

  Comment by Fifi — 20/06/2013 @ 10:29 PM

 5. wat heb je er weer prachtige en duidelijke foto’s kunnen maken! Maxima zag er heel mooi uit, ook leuk dat ze nu steeds haar haar opgestoken heeft, dat staat haar echt veel beter!

  Comment by gerdien — 21/06/2013 @ 12:39 PM

 6. Mooie close- up foto’s ! Zwaaide ze naar jou ?

  Comment by Elsa — 21/06/2013 @ 12:56 PM

 7. Wat super dat je een paar plaatsen van de tour hebt kunnen bezoeken. Weer mooie foto’s!

  Comment by Mariska — 22/06/2013 @ 7:24 PM

 8. Wat een super mooie foto’s heb je gemaakt!
  TOP!!
  Mooie outfit, ze ziet er weer stralend uit. Beetje minde make up zou haar echt niet misstaan.

  Comment by Anneke — 25/06/2013 @ 10:20 PM

Leave a comment