Prinses Beatrix heeft vanmiddag de nieuwbouw van Museum de Fundatie geopend in Zwolle. Om 15.00 uur kwam de prinses aan en liep vrijwel direct naar binnen toe. Daar heeft zij de ellipsvormige nieuwbouw geopend. Het dienst als tentoonstellingsruimte en biedt uitzicht over de historische binnenstad van Zwolle.

In het museum zijn momenteel drie openingstentoonstellingen te zien. In de expositie ‘Dans op de vulkaan’ tonen Duitse kunstenaars het leven in de Republiek van Weimar gedurende het interbellum. Fotograaf Pieter Henket laat met zijn foto’s het huidige tijdsbeeld van internationale beroemdheden zien. Kunstenaar Jeroen Krabbé gebruikte voor de schilderijenreeks ‘Dum Vivimus Vivamus’ zijn eigen tekeningen van vroeger als uitgangspunt. Daarnaast wordt het beste uit de eigen collectie van het museum getoond met werken van onder andere Mondriaan, Van Gogh en Appel vanaf het midden van de 19e eeuw tot nu.

De prinses dronk na de opening nog een drankje en kwam rond 16.00 uur weer naar buiten. Daar nam zij plaats bij de vele genodigden en genoot van een optreden van Introdans samen met het Nederlands Symfonie Orkest. Na een halfuurtje vertrok de Prinses weer.

© FanvanMáxima, niet overnemen!

8 Comments »

 1. Prinses Beatrix zag er mooi uit, goede kleurencombinatie!

  Comment by Corintha — 01/06/2013 @ 9:13 AM

 2. Wat een prachtig pakje had prinses Beatrix aan ik vind de kleuren zo mooi en het patroon zo lief.

  Comment by Fifi — 02/06/2013 @ 7:26 PM

 3. Ah wat staat ze op sommige foto’s lief op! Je hebt echt weer hele mooie foto’s gemaakt, ze zag er ook mooi uit.

  Comment by Gerrianne — 03/06/2013 @ 9:15 PM

 4. Wat een leuke en mooie foto’s van De Prinses, zij is echt mijn favoriet, al 50 jaar. Fijn dat je zo’n lange reportage op je site hebt gezet, echt genieten voor mij. Is het mogelijk dat ik de foto’s via de mail krijg van je, puur voor mijn eigen verzameling, ik heb geen site en ga er echt niets anders mee doen. Ik hoop dat het kan, je zou me er een heel groot plezier mee doen.

  Comment by Elma — 04/06/2013 @ 7:55 PM

 5. Leuke foto’s weer! Ook leuke weer mooie logs over provinciebezoeken en bezoek aan Luxemburg! Leuk dat je weer berichten plaatst!

  Comment by Mariska — 05/06/2013 @ 4:57 PM

 6. Valt mij op dat koninklijke bezoeken vaak zo kort zijn….

  Prachtige fotoreportage weer, leuk!

  Comment by MeRoyalty — 07/06/2013 @ 12:41 PM

 7. Wat zitten er leuke foto’s tussen van de prinses. Dat groene kleurtje van de hoed staat leuk en deze formaat hoed vind ik haar ook goed staan!

  Comment by Gerdien — 11/06/2013 @ 11:56 AM

 8. Jammer dat je helemaal niet gereageerd hebt op mijn vraag over het via de mail krijgen van deze foto’s, ik kan me voorstellen dat je het niet wilt, maar dan zou het wel fijn zijn als je dat even laat weten, ik wacht het af. Groetjes, Elma de Bruin

  Comment by Elma — 21/06/2013 @ 1:43 PM

Leave a comment