11 december: Prinses Máxima bij afsluiting Nederland-Turkije jaar
Activiteit: Prinses Máxima was op dinsdag 11 december in Rotterdam aanwezig bij de officiële afsluiting in Nederland van de viering van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Turkije.Vice-premier Ali Babacan van Turkije was hierbij aanwezig. Beiden houden een toespraak. Naast burgemeester Ahmed Aboutaleb als gastheer, woonde ook de burgemeester van Istanbul, Kadir Topbaş, de bijeenkomst bij. Voorafgaand aan de slotbijeenkomst werd in twee netwerksessies voor het bedrijfsleven en de cultureel-maatschappelijke sector teruggeblikt op de resultaten van het bilaterale jaar en vooruitgekeken naar toekomstige samenwerking en uitwisseling. Eerder dit jaar bracht president Gül een staatsbezoek aan Nederland. De Koningin bezocht Turkije in juni, minister-president Rutte in november. Vorige maand werd het jaar in Istanbul afgesloten met een concert van het Koninklijk Concertgebouworkest, in aanwezigheid van de Prins van Oranje, Prinses Máxima en vice-premier Babacan en zijn echtgenote.

Outfit: Prinses Máxima droeg haar bruine jasje met oudroze rok. Deze outfit heeft ze al meerdere keren gedragen.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

—————————————————————————————————————–

12 december: Koninklijke Familie bij uitreiking Prins Claus Prijs
Activiteit: Opvallende aanwezige tijdens de uitreiking van de Prins Claus Prijs op 12 december, was Prinses Mabel. Het was eigenlijk de beurt aan Prins Friso om de prijs uit te reiken dit jaar, maar Prins Constantijn nam deze taak over. Wel refereerde hij in zijn toespraak aan zijn broer. Hij verwees naar het podium: een lege plek waar zijn broer had moeten staan. Ook andere leden van de Koninklijke Familie waren aanwezig bij de uitreiking aan de Argentijnse non-profit uitgeverscoöperatie Eloísa Cartonera in Paleis op de Dam.  Uitgeverscoöperatie Eloísa Cartonera is opgericht in 2003 in Buenos Aires. Ontwerpers en uitgevers maken handmatig boeken van gerecycled materiaal in opvallende vormgeving. Het materiaal wordt verzameld doorcartoneros, werklozen die in hun onderhoud proberen te voorzien na de politieke en economische crisis van Argentinië in 2001. De inhoud komt van gevestigde en opkomende Latijns-Amerikaanse schrijvers die korte verhalen, romans en andere vormen van literatuur doneren aan de uitgeverij. Door de kleinschalige productiemethode zijn de boeken veel goedkoper dan de gemiddelde paperback. Hier profiteren Argentijnen uit alle lagen van de samenleving van, variërend van lezers tot schrijvers, kunstenaars en cartoneros. Volgens het Prins Claus Fonds is Eloísa Cartonera een voorbeeld van innovatieve creativiteit, kwaliteit en daadkracht. Door de werkwijze heeft de uitgeverij ‘het boek’ bereikbaar gemaakt voor een breed publiek. Niet alleen in Argentinië maar in heel Latijns-Amerika zijn al meer dan zestig onafhankelijkecartonera-uitgevers actief. Recent is er één opgezet in Mozambique. De Grote Prins Claus Prijs bedraagt een geldbedrag van 100.000 euro. Tien andere laureaten ontvangen hun prijs van 25.000 euro uit handen van de Nederlandse ambassadeurs in hun eigen land. Laureaat Boniface Mwangi uit Kenia heeft speciaal voor de uitreikingsceremonie op de Dam een graffiti kunstwerk gemaakt. Met zijn foto’s over het geweld in Kenia na de verkiezingen in 2007 gaat hij de discussie aan en creëert hij politiek bewustzijn. De Prins Claus Prijzen worden door het Prins Claus Fonds voor Cultuur en Ontwikkeling sinds 1997 jaarlijks toegekend aan kunstenaars, denkers en culturele organisaties in met name Afrika, Azië, Latijns-Amerika en de Caraïben. Het Fonds eert de laureaten voor hun oeuvre en inzet op het gebied van cultureel en maatschappelijk engagement.

Outfit: Prinses Máxima droeg een jasje van Armani met een licht grijze wijde broek. Deze outfit droeg ze tijdens het huwelijk van Prins Carlos en Prinses Annemarie en ze droeg het ook op de foto’s die werden vrijgegeven n.a.v. haar 40ste verjaardag.

© FanvanMáxima

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

—————————————————————————————————————–

13 december: Uitblinkerslunch op Paleis Noordeinde
De Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden hebben op donderdag 13 december in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan een selectie van Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie. De 27 genodigden hebben recentelijk een prijs of andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in diverse sectoren zoals sport, kunst & cultuur, media & journalistiek, muziek,  literatuur, onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven. De Prins en Prinses willen door het aanbieden van een lunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die zo’n bijzondere prestatie hebben geleverd. De uitblinkers waren onder andere voetballer Adam Maher en rapper Ali B.

Tags:

12 Comments »

  1. Respect voor de Koningin en Mabel. Ondanks de moeilijke tijd, zijn ze toch van de partij en dat zal met zoveel media-aandacht niet makkelijk zijn. Wat is onze Koningin toch een lieve vrouw. Ik hoop dat ze nog jaren onze Koningin blijft.

    Comment by marjolein82 — 14/12/2012 @ 5:11 PM

  2. Ik vind de outfit van 11 dec niet flatteren. Het jasje is te kort voor haar lengte waardoor de buik in de glanzende rok zichtbaar wordt. op 12 dec ziet ze er verzorgd uit maar de aandacht gaat naar onze koningin en mabel. Wat fijn dat mabel erbij was. De koningin is echt een lieverd, dat kan je zo zien.

    Comment by femke — 14/12/2012 @ 7:19 PM

  3. 11 dec: mooi jasje maar ik vind de stof van de rok erg veel nadruk leggen op de heupen, maakt onnodig breed
    12 dec: heel mooi jasje maar zon fladder pantalon erbij ik blijf het niks vinden..
    Ik vind het kapsel niet mooi zo, krijg een erg engelen gevoel met die enorme extensions en dan wel zon flinke streep uitgroei

    Comment by BeccaD — 15/12/2012 @ 1:23 PM

  4. Máxima had deze week weer leuke outfits behalve de outfit van woensdag die vond ik iets minder.

    Ik ben een nieuwe site begonnen! http://www.koninklijkebedankkaartjes.blogspot.com

    Comment by Jannemieke — 15/12/2012 @ 3:10 PM

  5. Ze ziet er deze week weer super uit! Blijf het Armani pak erg mooi vinden, leuk om dat weer te zien!

    Comment by Anneke — 15/12/2012 @ 7:41 PM

  6. Super mooi kapsel bij de Prins Claus Prijs!

    Comment by MeRoyalty — 15/12/2012 @ 7:48 PM

  7. Ik vind het haar van Maxima mooi zitten maar ook een beetje een hoog barby-karakter hebben. Mabel verdient wat mij betreft alle lof en eer. Het zal niet makkelijk voor haar zijn, zeker niet met de aankomende feestdagen.

    Comment by Hesther — 17/12/2012 @ 8:30 PM

  8. Klopt Molly, Maxima is een knappe prinses en onze prinses (en de hele koninklijke familie) heeft een belangrijke taak in ons land en doet er ook veel voor! Maxima herdraagt haar kleding vaak! Dat is toch goed! En dat de koningin op kosten met het regeringsvliegtuig naar Londen gaat, nou en! Het is haar kind! Zij moet haar kind missen!

    Comment by Prinsessefan — 18/12/2012 @ 6:38 PM

  9. Jammer dat ze niet zoveel meer op de agenda heeft tot aan argentinië. Fijne dagen!

    Comment by anoniem — 20/12/2012 @ 7:33 PM

  10. Heel fijne feestdagen iedereen! Dat we nog maar lang van al die sprookjes en dat moois mogen genieten in 2013.

    Comment by Sofia — 21/12/2012 @ 7:33 AM

  11. Maximale feestdagen toegewenst!

    Comment by anoniem — 21/12/2012 @ 10:07 PM

  12. Aan alle Maxima fans….gezegende kerstdagen en een goed 2013 !

    Comment by Alida — 22/12/2012 @ 10:03 AM

Leave a comment