Overzicht: 4 t/m 7 december

07th December 2012

4 december: Prinses Máxima bezoekt initiatief Mijn School
Activiteit: Afgelopen dinsdag bezocht Prinses Máxima het initiatief Mijn School bij het ROC Graafschap College in Doetinchem. Mijn School is binnen het ROC een speciale opleiding gericht op jongeren die door persoonlijke omstandigheden of beperkingen hun weg niet kunnen vinden in het reguliere onderwijssysteem. Door maatwerk kunnen zij via Mijn School toch een diploma halen. De Prinses sprak met leerlingen, docenten en begeleiders over de werkwijze binnen Mijn School. Hierin staan eigen initiatief, ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid centraal. De jongeren krijgen daarnaast ondersteuning van professionals uit het bedrijfsleven. Mijn School startte in het schooljaar 2010-2011 met 25 leerlingen en biedt dit schooljaar plaats aan 150 leerlingen. Het ROC Graafschap neemt met Mijn School deel aan het programma Kansen voor Jongeren van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds selecteerde hiervoor twintig sociale initiatieven die zich richten op voortijdige schoolverlaters van 18 tot 23 jaar. De initiatieven ondersteunen de jongeren bij het halen van een startkwalificatie en/of het vinden van een baan.

Outfit: Prinses Máxima droeg een grijs jurkje met een grijze mantal. Deze mantal heeft accenten van bont op de schouders. De Prinses heeft deze outfit van NATAN al eerder gedragen op 9 februari 2012 (klik HIER voor een foto).

Foto:

© Oranje Fonds/Bart Homburg

————————————————————————————————————–

7 december: Prinses Amalia viert haar 9e verjaardag
Het is alweer negen jaar geleden dat ik rond 17.00 uur thuis kwam en me werd verteld dat we een troonopvolgster rijker waren. Prinses Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria werd in het Bronovo Ziekenhuis geboren. Nu woont de Prinses samen met haar ouders en zusjes Alexia (7 jaar) en Ariane (5 jaar) op de Eikenhorst in Wassenaar. Ze zit op de Openbare Bloemcampschool in Wassenaar en in haar vrije tijd houdt ze zich vooral bezig met hockey, judo, ballet, paardrijden, vioolspelen.

© PostNL

————————————————————————————————————–

7 december: Prinses Máxima doopt milieuvriendelijke Coral Energy
Activiteit: Prinses Máxima heeft vrijdagmorgen 7 december 2012 de milieuvriendelijke gastanker Coral Energy van de Nederlandse gasvervoerder Anthony Veder gedoopt in Rotterdam. Voor de distributie van vloeibaar aardgas, LNG genaamd, was een Scandinavische gasleverancier op zoek naar een klein tot middelgroot LNG-schip. Na een ontwikkelings- en productieproces van twee jaar is het schip klaar voor gebruik. De nieuwe gastanker Coral Energy beschikt over een zogeheten dual-fuel motor waarmee het schip aardgas als brandstof voor de voortstuwing gebruikt. Het schip behoort tot ijsklasse 1A waardoor het afgelegen gemeenschappen in de Noord-Europese regio kan bevoorraden met LNG. Het schip kan bij zowel kleine als grote terminals in de wereld LNG laden of lossen. Daarnaast wordt het schip gebruikt voor onderwijsdoeleinden. Anthony Veder exploiteert een eigen vloot gastankers voor het vervoer van vloeibaar gemaakte petrochemische gassen, LPG, ammoniak, kooldioxide en vloeibaar gemaakt aardgas (LNG).

Outfit: Prinses Máxima droeg een grijze top met een bewerkte top van NATAN. Daarbij droeg ze een bruin ‘tulband’hoedje van Fabienne Delvigne. Bij aankomst droeg ze nog schoenen van NATAN met hakken, bij het dopen van het schip droeg de Prinses platte schoenen. Ze droeg buiten ook een lange bruine jas van NATAN.

Foto’s:

Klik HIER voor een fotoserie.

© NOS

Tags:

14 Comments »

  1. Het haar zit prachtig. Geen losse slierten. Die jas is wel ouderlijk.verder alles super

    Comment by mandy — 07/12/2012 @ 8:06 PM

  2. Een als altijd stralende prinses, die er heel chique uitzag.

    Comment by magda — 07/12/2012 @ 8:30 PM

  3. Leuk stukje over Amalia

    Comment by Prinsessefan — 07/12/2012 @ 9:43 PM

  4. Amalia 9 jaar: GEFELICITEERD!
    Wat gaat het allemaal toch snel!
    Prachtig (foto’s onder)!!
    Geweldig, echt hoe een toekomstige koningin moet zijn!

    Comment by Stephanie (http://williamencatherine.blogspot.nl/) — 07/12/2012 @ 9:56 PM

  5. Oh wat ziet Máxima er super uit vandaag! Ech een stralend stijlicoon.
    Evita verbleekt hierbij!

    Volgend jaar kroonjaar voor Amalia! Gefeliciteerd.

    Comment by Anneke — 07/12/2012 @ 10:11 PM

  6. Grappig, ik vond het meer lijken alsof ze nu al de kleren van de koningin heeft geleend..
    Die enorme bruine jas met platte stappertjes eronder vind ik echt enorm ouwelijk!
    En ik vind die hoed/tulband ook niet mooi staan, de kleur klopt wel
    Met de top maar niet met de jas.. Zonder jas en met pumps begrijp ik de outfit wel..

    Comment by BeccaD — 07/12/2012 @ 10:22 PM

  7. Mooie jas maar inderdaad erg ruim.de tulband is denk ik van chenille/ fluweel. Is echt prachtig en dan met een knot eronder helemaal geweldig.
    Die platte schoenen is voor mij een raadsel?? Had dan met die sneeuw een paar mooie laarzen aangedaan.Het lijken wel van die plastic strandschoenen.

    Comment by Sofia — 08/12/2012 @ 11:05 AM

  8. Ik zal het wel verkeerd begrijpen. Maar nu ziet ze er een keer koninklijk en tot in de puntjes verzorgd uit, en dan is het voor veel mensen nog niet goed. De jas maakt haar te zwaar, en ze ziet er te ouwelijk uit. Als ik maxima was zou ik zeggen: zoek het allemaal maar lekker uit, ik stop ermee.

    Ze had gewoon hakken aan! Even een kwestie van goed kijken. Maar alleen met de doop op het schip had ze platte schoenen aan. Dit was waarschijnlijk nodig met lopen over de kade/schip.

    Comment by Davita — 09/12/2012 @ 9:17 AM

  9. Bijzondere outfit van Máxima! Alleen de schoenkeuze vind ik minder.

    Comment by Corintha — 09/12/2012 @ 1:49 PM

  10. Die platte schoentjes ben je niet van Maxima gewend, maar misschien had ze pijnlijke voeten

    Comment by oma — 09/12/2012 @ 2:57 PM

  11. Vind de outfit heel mooi (zonder de lange jas), en als je de foto’s bekijkt heeft Maxima bij aankomst wel pumps aan en later de platte schoentjes; zal dus denk ik wel een reden voor zijn …

    Comment by Sandra — 11/12/2012 @ 4:46 PM

  12. Ons prinsesje Amalia alweer 9 jaar, de tijd gaat zo hard. Het is echt al een jongedame aan het worden.

    Comment by Jenny — 12/12/2012 @ 7:13 PM

  13. het zijn leuke fot’s

    Comment by karin verboom — 14/12/2012 @ 7:54 PM

  14. Prinses Maxima zag er gisteren tijdens de uitreiking van de Prins Claus prijzen waanzinnig mooi uit. Dat pak vind ik super, kleedt mooi slank af en de kleuren kan ze goed hebben. Haar haar vond ik ook prachtig!!!!

    Comment by Leonie — 15/12/2012 @ 12:59 PM

Leave a comment