26 november: Uitreiking Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs
Activiteit: Prinses Máxima reikte op maandag 26 november in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2012 uit. Het Cultuurfonds kent deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel gebied. Dit jaar ging de prijs naar trend forecaster Lidewij Edelkoort. Het Cultuurfonds heeft de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2012 toegekend aan Lidewij Edelkoort, omdat zij alstrend forecaster toonbepalend is voor de wereld van design en mode. Door verschillende disciplines te verbinden heeft zij zich door de jaren heen ontwikkeld tot een cultuurfilosoof, die het debat over de vormgeving van de toekomst mede bepaalt. Edelkoort geldt internationaal als een inspiratiebron voor ontwerpers, vormgevers en kunstenaars. Aan de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs is een geldbedrag van 75.000 euro verbonden. Daarnaast krijgt de winnaar een CultuurFonds op Naam met een startkapitaal van 75.000 euro, waarvan de winnaar de naam en doelstelling zelf mag bepalen. Eerdere winnaars van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs zijn: Het Orkest van de Achttiende Eeuw (2010) en Anton Corbijn (2011).

Outfit: Prinses Máxima droeg een grijze outfit van NATAN bestaande uit een grijze top en een grijze rok met pailletten.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

————————————————————————————————————

27 november: Prinses Máxima bezoekt Projectbureau Whaa
Activiteit: Prinses Máxima heeft dinsdag 27 november een bezoek gebracht aan de Shake It! Academy van Projectbureau Whaa in Nijmegen. In mei 2011 won Projectbureau Whaa het Grote Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds. Eerder nam het projectbureau in 2008 deel aan het eerste Oranje Fonds Groeiprogramma. De Shake It! Academy verzorgt dans-, capoeira- en theatercursussen voor jongeren. Doel is jongeren uit verschillende culturen bijeen te brengen en daarmee talentontwikkeling te stimuleren en cultuurparticipatie te verhogen. Jaarlijks bereikt Whaa met de Shake It! Academy 200 jongeren tussen de 10 en 22 jaar. Tijdens het bezoek sprak de Prinses met projectleiders en betrokkenen van de organisatie over de methoden en toekomstplannen van de academy. Vervolgens ging zij in gesprek met deelnemende jongeren over hun ervaringen met Shake It!. Ook woonde de Prinses een korte voorstelling bij. Prinses Máxima reikt jaarlijks de Appeltjes van Oranje uit. Het Appeltje van Oranje is een prijs van het Oranje Fonds voor bijzondere, innovatieve of succesvolle projecten op sociaal gebied. In 2011 stond de uitreiking in het teken van ‘Kunst Beweegt’. De Shake It! Academy van Projectbureau Whaa won in 2011 het Grote Appeltje van Oranje. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Outfit: Prinses Máxima droeg een lange rok met een print en een grijs vestje. Ze combineerde dit met bruine laarzen.

Foto:

© Oranje Fonds/Bart Homburg

————————————————————————————————————

27 november: Presentatie 1000ste leerbaner van Actieplan Leerbanen
Activiteit: Prinses Máxima was op dinsdag 27 november in Den Bosch aanwezig bij de presentatie van de 1000ste leerbaner tijdens de bijeenkomst ‘Actieplan Leerbanen Werkt’. Het regionale Actieplan Leerbanen zoekt voor jongeren, die er niet in slagen om zelfstandig een leerbaan te vinden, een werkplek waarmee zij een startkwalificatie voor een MBO-opleiding kunnen verwerven. Door nauwe samenwerking binnen de driehoek van onderwijs, ondernemers en overheid wordt zo voorkomen dat deze jongeren uitvallen voor de arbeidsmarkt. In 2004 begon Actieplan Leerbanen als onderdeel van het landelijke MKB-leerbanen project. Na beëindiging van rijkssubsidie hebben gemeenten in de regio ‘s-Hertogenbosch het financieel mogelijk gemaakt om de aanpak in de regio voort te zetten. Omdat een aantal grote bedrijven zich vanaf het begin aan het actieplan en aan het daaraan gekoppelde ambassadeursnetwerk heeft verbonden, kan nu de 1000steleerbaner worden gepresenteerd.

Outfit: Prinses Máxima droeg dezelfde outfit als eerder de ochtend in Nijmegen.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

————————————————————————————————————

28 november: Toespraak t.g.v. 10-jarig bestaan Prins Claus Leerstoel
Activiteit: Prinses Máxima hield woensdag 28 november in Paleis Noordeinde de openingstoespraak op een symposium ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Prins Claus Leerstoel. Vervolgens hield ook minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking een toespraak. De Prinses, voorzitter van het Curatorium van de leerstoel, was gedurende het gehele symposium aanwezig. De Koningin woonde de opening bij. De ‘Prince Claus Chair in Development and Equity’ is een wisselleerstoel op het gebied van ontwikkelingsvraagstukken. Tien jaar geleden hebben het International Institute of Social Studies (ISS) en de Universiteit Utrecht deze leerstoel ingesteld ter herdenking van Prins Claus (1926-2002). Met deze leerstoel wordt het respect uitgedrukt van de academische gemeenschap in Nederland voor de Prins als persoon en voor zijn werk, zijn betrokkenheid en zijn expertise op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. In de Prins Claus leerstoel wordt elk jaar, beurtelings bij het ISS en de Universiteit Utrecht, een uitmuntende jonge wetenschapper uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika of het Caraïbische gebied benoemd. Tijdens het symposium werd een film vertoond over het werk van de tien leerstoelhouders terwijl zij allen een bijdrage zullen leveren. Het ISS, onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam, is een internationaal academisch instituut waar onderzoek en onderwijs wordt verricht op het gebied van ontwikkelingsstudies.

Outfit: Prinses Máxima droeg een donkerbruin pakje die ze o.a. eerder droeg op 27 november 2009, klik HIER voor een foto.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

————————————————————————————————————

28 november: Filmpje t.g.v. 10-jarig bestaan Prins Claus Leerstoel
De Prinses hield gisteren een toespraak tijdens het symposium t.g.v. het 10-jarig bestaan van de Prins Claus Leerstoel. Voor dit evenement werd ook een filmpje gemaakt waarin ook de Prinses aan het woord is.

Klik HIER voor het filmpje.

© RVD

————————————————————————————————————

29 november: Prinses Máxima bij International Supply Management Congress
Activiteit: Prinses Máxima bezocht op donderdagmorgen 29 november 2012 de opening van het International Supply Management Congress (ISMC) 2012 in de RAI in Amsterdam. Het congres is een internationale kennis- en netwerkbijeenkomst voor de inkoopsector en ketenmanagement gericht op duurzaam en innovatief ondernemen. Het congres had als thema ‘The impact of sustainable supply chains’ waarbij de nadruk lag op schaalvergroting door middel van precompetitieve samenwerking. Volgens de congresorganisatie beseffen bedrijven dat alleen door innovatie en opschaling positieve effecten bereikt kunnen worden en dat samenwerking daarbij cruciaal belang is. Er werden ongeveer 1500 internationale vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheden verwacht. Het congres werd gezamenlijk georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI), adviesbureau ADC, AkzoNobel, Initiatief Duurzame Handel (IDH), Rabobank, Shell en Unilever.

Outfit: Prinses Máxima droeg een jurkje met print van NATAN, die ook op de tentoonstelling op Paleis het Loo heeft gehangen. Ze combineerde het met rode accessoires. Ze droeg het jurkje onder andere eerder op 19 april 2012, klik HIER voor een foto.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

Tags:

12 Comments »

 1. Dat HAAR zoooo onverzorgd!!!
  Neem me niet kwalijk maar dit kan echt niet meer en dit is een “prinses”?

  Comment by Jolanda — 29/11/2012 @ 6:32 PM

 2. Ze verdiend de credits voor haar drukke agenda. Over het filmpje, wat zijn haar tanden wit, zou ze die bleken? aqua blauw blijft haar mooi staan. De andere outfits zijn netjes maar halen haar niet echt op.

  Comment by Desiree86 — 29/11/2012 @ 7:29 PM

 3. Nou, ik moet toch even reageren op het comment van Jolanda. Ik vind het weinig respectvol, het ‘neem me niet kwalijk’ meemt dat niet weg.
  En buiten dat vind ik het een verademing dat prinses Maxima daarin haar eigen weg zoekt en dat zij opgewekt en met de schouders naar achteren haar werk doet met haar haar. Haar haar wat gewoon zo is als het is. Heerlijk toch, dat ze daarmee zeeën van tijd spaart (kapper, …) en dat ze niet meedoet met de ‘eisen’ van de schoonheidsindustrie. Ik vind het een verademing. En ook al vind ook ik dat dik haar mooi is, zo word ik elke keer weer vrolijk als ik haar vrolijk zie zijn met het haar los.

  Comment by Emmy — 29/11/2012 @ 8:33 PM

 4. Leuke outfits en goed dat ze die gematigde herdraagt, vooral de outfit van maandag is mijn favoriet. Leuk die grijze nagellak. Heeft ze trouwens een nieuwe ring? Ziet er bijzonder uit!

  Comment by Anneke — 29/11/2012 @ 9:45 PM

 5. Oeps… Gematig moet regelmatig zijn.. #typo

  Comment by Anneke — 29/11/2012 @ 10:40 PM

 6. als ze dat haar nu eens een stuk afknipte zou al een stuk beter staan en verzorgder!!!

  Comment by gerardine — 30/11/2012 @ 11:20 AM

 7. Ik neem mijn petje af voor onze prinses, die na een heel vol programma in Brazilië vorige week meteen in Nederland de draad weer oppakt met meerdere aktiviteiten per dag en dat maar liefst 4 dagen achter elkaar.
  Dat haar kledingkeuze en haar niet voor iedereen elke keer 100 % perfect is, moeten we maar voor lief nemen. Smaken verschillen natuurlijk en ik heb ook wel voorkeur voor bepaalde outfits van haar.
  Toch overheerst mijn bewondering voor haar inzet en charme, want daar kan niemand om heen. Daar gaat het om.

  Comment by Marjanneke — 30/11/2012 @ 2:12 PM

 8. Om nou te zeggen dat maxima niet meedoet met de eisen van de schoonheids industrie..
  Ik denk dat er dagelijks flink wat smeerseltjes en poedertjes langskomen..
  En prima ook! Maar ook ik vind haar vaak onverzorgde haar niet koninklijk. Juist wanneer ze iets met haar kapsel heeft gedaan vind ik haar nog stralender!

  Comment by BeccaD — 30/11/2012 @ 4:18 PM

 9. bekijk ook deze link op 8:50 geel jurkje is leuk! alleen dat haar. make up ook iets te veel.
  http://youtu.be/QYqYaTz3mTM

  Comment by desiree86 — 30/11/2012 @ 5:43 PM

 10. Ella es una mujer normal, hay días que esta perfecta de cara, otras en que se siente cansada, ojerosa o hinchada, como le pasa a cualquiera…Máxima es un orgullo, es natural, ella es asi,segura de si misma, no tiene poses, no es una figurita decorativa al lado de su príncipe… otras princesas pueden tener el pelo impecable, pero se las ve temerosas, en pose, siempre mirando a su marido como pidiendo aprobación….HERMOSA MÁXIMA !!!!!
  Muy lindo el sitio, felicitaciones!!!!
  Any de Argentina

  Comment by Any — 30/11/2012 @ 6:26 PM

 11. Volgens de website van Royalfanvivian is Maxima “meestal zomers gekleed”. En inderdaad, ze kan het niet laten. Blote armen op het filmpje over de Prins Clausleerstoel en korte mouwtjes in Amsterdam. Ze heeft dan vaak wel een vestje bij zich, maar dat ligt meestal naast haar op een stoel. En dat terwijl het toch al volop winter is. Het staat haar wel altijd goed. Ik zou de jurk van het filmpje trouwens weleens helemaal willen zien. Weet iemand of ze hem als eens gedragen heeft?

  Comment by Willeke — 03/12/2012 @ 5:16 PM

 12. Hebben jullie ook de foto’s van Letizia op ppe.agency bekeken? wow wat een beauty!

  Comment by desiree86 — 03/12/2012 @ 6:23 PM

Leave a comment