Vrijdag 23 november
Activiteit: Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima brengen deze week een officieel bezoek aan Brazilië. Het paar wordt vergezeld door mevrouw drs. E.M.J. Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Brazilië is een opkomende markt in een dynamische regio. Doel van het bezoek is om de economische betrekkingen met Brazilië te versterken voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in de sectoren agro-food, afvalmanagement, jachtbouw, creatieve industrie, luchtvaart, wetenschap en technologie en toeleveranciers voor WK 2014 en de Olympische Spelen in 2016. Daarnaast is het bezoek gericht op het aantrekken van Braziliaanse investeringen in Nederland en versterking van de Nederlands-Braziliaanse samenwerking tussen wetenschappelijke instituten en hoger onderwijsinstellingen.

Tijdens de laatste dag van het bezoek woonde het prinselijk paar een seminar bij over jachtbouw waarin Nederlandse jachtbouwers hun expertise presenteren. Tot slot bezochten ze Petrobrás. Er was een gesprek met onder meer de president van Petrobrás. De organisatie is een van de grootste oliemaatschappijen ter wereld. Het gesprek richtte zich onder meer op presentatie van Nederlandse toeleveranciers. Afsluitend was er een ondertekening van een MoU met Atradius.
Outfit: Prinses Máxima droeg haar donkere outfit van Stella McCartney welke ze combineerde met gele accessoires. Ze droeg deze outfit eerder op 15 september 2012, klik HIER voor een foto. Later op de dag droeg de Prinses en bruine broekpak met oranje accenten van NATAN. Ze droeg deze onder andere eerder op 20 mei 2012, klik HIER voor een foto.
Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.
Tags:

13 Comments »

 1. Ik vind de kleding van de prinses een beetje donker en zakelijk.
  De andere outfits die ze eerder deze week droeg vond ik allemaal een stuk beter.
  Leuk dat geel, maar de oorbellen vind ik niets (veel te groot)

  Comment by Stephanie (http://williamencatherine.blogspot.nl/) — 23/11/2012 @ 5:19 PM

 2. Ze wil graag een mode koniging zijn en dat lukt haar vele malen maar ze moet daarbij bepaalde gelegenheden niet gaan onderschatten. De gele accessoires zijn binnen deze delegatie niet gepast temeer omdat het gecombineerd wordt met gele schoenen. Had ze voor mooie zwarte pumps gekozen en subtiele oorbellen dan was het meer gepast geweest. bovendien kom je dan serieuzer over.

  Comment by Desiree86 — 23/11/2012 @ 5:29 PM

 3. Echt een misser die grove grote gele schoenen doet me denken aan Hollandse klompen!

  Comment by Jolanda — 23/11/2012 @ 5:57 PM

 4. Grappige combi: zakelijk Nede,Rolands grijs en zonnig Braziliaans geel. Ik vind de pakjes en jurken leuker maar dit misstaat haar niet.

  Comment by Anneke — 23/11/2012 @ 6:05 PM

 5. Ik ben het met alle vorige schrijfsters eens,ik heb echter nog een toevoeging.
  Wat draagt ze voor top eronder?
  Eerlijk gezegd vind ik die zover ik het kan zien,wel wat bloot.
  Kan niet vind ik. En ik ben echt niet preuts,integendeel zelfs.

  Comment by Marianne — 23/11/2012 @ 6:08 PM

 6. Op de ANP site kun je zien dat het een geel / wit gestipte top is. De foto’s zijn wat onscherp, maar t decolleté valt wel mee.
  Leuk het oranje pak en gave schoenen die ze erbij draagt.

  Comment by Anneke — 23/11/2012 @ 8:54 PM

 7. Vanavond interview gekeken zegt mijn man opeens wat heeft ze een rare kin gekregen. Zou ze dan toch wat hebben laten doen aan haar gezicht? Als mannen het opvalt!? Eeuwig zonde, mocht het zo zijn

  Comment by Suus — 24/11/2012 @ 12:04 AM

 8. ik vind de kleren die maxima draagt op deze reis matigjes.
  het is vaak niet helemaal af (leuke jurken, verkeerde schoenen etc.)
  dat vreselijke broekpak met die oranjeaccenten had ze wel thuis mogen laten.

  Comment by anna — 24/11/2012 @ 10:03 AM

 9. Qua outfits vind ik deze reis niet leuk. Vooral dat kapsel. Elke vrouw kan dat, maar Maxima niet… Waarom kan één van de hofdames daar niets aan doen?

  Comment by MeRoyalty — 24/11/2012 @ 7:49 PM

 10. Helemaal mee eens Anna!

  Comment by Sofia — 24/11/2012 @ 11:13 PM

 11. Ik ben ook niet weg van de kleding keuze deze reis.
  Maxima is erg origineel dat wel, maar ik vind haar kleding en schoenkeuze toch vaak niet goed matchen met haar leeftijd, figuur en schoenmaat.. Begrijp me niet verkeerd ik vind m absoluut niet dik maar sommige outfits lijken wel alleen gemaakt te zijn voor maatje model..

  Comment by BeccaD — 26/11/2012 @ 8:29 AM

 12. Ik ben helemaal niet onder de indruk van Maxima tijdens deze reis! (qua kleding etc., bedoel ik dan). Vaak wel een leuk jurkje, maar slechte accessoires, of andersom. Haar kapsel was echt vreselijk onvezorgd deze reis, en ik zal er normaal gesproken niet snel iets van zeggen. Het was dan wel geen staatsbezoek, maar toch: haar beste investering zou zijn om een kapster mee te nemen. Als haar haren beter zit, dan haalt dat haar hele verschijning naar boven op.

  Comment by RoyalEllen — 26/11/2012 @ 10:34 AM

 13. Inderdaad Anneke, op de ANP foto kun je de top beter zien. Ik kan mij voorstellen dat mensen de top een beetje “te” vinden. Je kunt duidelijk de aanzet van haar borsten zien. Maar het staat haar wel goed.

  Comment by Willeke — 03/12/2012 @ 5:31 PM

Leave a comment