Donderdag 22 november
Activiteit: Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima brengen deze week een officieel bezoek aan Brazilië. Het paar wordt vergezeld door mevrouw drs. E.M.J. Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Brazilië is een opkomende markt in een dynamische regio. Doel van het bezoek is om de economische betrekkingen met Brazilië te versterken voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in de sectoren agro-food, afvalmanagement, jachtbouw, creatieve industrie, luchtvaart, wetenschap en technologie en toeleveranciers voor WK 2014 en de Olympische Spelen in 2016. Daarnaast is het bezoek gericht op het aantrekken van Braziliaanse investeringen in Nederland en versterking van de Nederlands-Braziliaanse samenwerking tussen wetenschappelijke instituten en hoger onderwijsinstellingen.

De dag begon vandaag met een lunchbijeenkomst met de Gouverneur en de burgemeester van Rio de Janeiro over onder meer de ontwikkeling van de technologie voor de scheepsbouw, verbeterings- en uitbreidingsplannen van de havens, o.a. voor de offshore olie- & gassector, Nederlands-Braziliaanse dialoog over Water Management en de aansluiting van Rio de Janeiro, programma voor herontwikkeling en herinrichting van de stad (expertise en interesse van Nederlandse architecten, ontwerpers, ingenieurs en infrastructurele planners). Na de bijeenkomst stond er een helikoptervlucht op het programma met de deelstaatminister van Sport en Recreatie over de stadsontwikkelingen onder meer in relatie tot het WK2014 en de Olympische Spelen van 2016. Het Prinselijk Paar bezocht vandaag het voetbalstadion Maracaña dat gereed wordt gemaakt voor het WK2014 en de Olympische Spelen van 2016. Ze woonden van een deel bij van het seminar ‘Stadium management: Crowd Control & Public Safety and Efficient Solutions’. Daarna woonden ze het ondertekenen van een aantal intentieverklaringen bij. Vervolgens vond de aftrap plaats van de panna knock-out voetbalwedstrijd door de Prins en Clarence Seedorf in het Maracanãzinho stadion (kleine Maracanã stadion) met Braziliaanse schoolkinderen. De dag werd afgesloten met een netwerkreceptie voor het Nederlandse en Braziliaanse bedrijfsleven.

Outfit: De Prinses droeg een witte peplum top met een donker bewerkte rok. De Prinses droeg haar haar gedeeltelijk naar achteren. Ze droeg deze outfit eerder op 17 juni 2012, klik HIER voor een foto. ‘s Avonds droeg de Prinses een zwarte jurk die ze eerder droeg op 9 september 2009, klik HIER voor een foto.

Foto’s: Klik HIER, HIER en HIER voor fotoseries.

© Jeroen Snel

Tags:

11 Comments »

 1. Erg mooi en een parelsnoer om van te watertanden. Wat is dat voor een armband die Maxima draagt bij haar horloge? En heb je haar zien dansen Iris, in haar oranje jurk? ‘t Is een veelzijdige koningin die wij straks krijgen! Ook dit keer weer dank voor het ons bijpraten!

  Comment by Dorien — 22/11/2012 @ 8:20 PM

 2. Super leuke outfit. Mooi!! En wat leuk dat ze. Mooie oranje jurk weer gedragen heeft! Wat een topper!!!

  Comment by Anneke — 22/11/2012 @ 9:35 PM

 3. Wat een geweldig mooie ketting. Top!

  Comment by ria — 22/11/2012 @ 10:05 PM

 4. Apparte rok van prinses Maxima.
  Leuke foto’s!

  Comment by Stephanie — 23/11/2012 @ 12:14 PM

 5. Ze zag er in de zwarte jurk tijdens het bezoek aan het museum ook weer geweldig uit!
  De kledingstijl van deze reis past echt heel goed bij Brazilië.

  Comment by Anneke — 23/11/2012 @ 12:22 PM

 6. Die oranje jurk is geweldig!!! Oranje boven ! Viva la Maxima!!

  Comment by Desiree86 — 23/11/2012 @ 5:31 PM

 7. Mooie kleding, met zorg uitgezocht. Maar dat haaaar!!! Enorm slonzig. Jammer toch.

  Comment by elise — 23/11/2012 @ 6:45 PM

 8. Nog een laatste toevoeging over de groene en zwarte jurk. Omdat maxima alles behalve ‘petite’ is zou ik voor jurken kiezen die langer zijn. De jurken mogen dan van boven wel met een mooie blote hals zijn uitgevoerd,.als de lengte dan maar langer is. Zo worden de verhoudingen beter bij maxima. Deze groene en zwarte zijn voor haar lichaamsbouw en lengte minder geschikt waardoor het niet charmant toont. Kijk maar wens naar die prachtige lange zwarte jurk die ze droeg bij première nova zembla.

  Comment by Desiree86 — 23/11/2012 @ 7:06 PM

 9. Máxima ziet er goed verzorgt uit!! De zwarte jurk vind ik helemaal geweldig!!

  Comment by Corintha — 26/11/2012 @ 3:14 PM

 10. Leuk, die foto’s van Jeroen Snel! Dat gele shirt staat de prins best goed. Dit was weer een hele drukke dag voor het paar!

  Comment by Jenny — 28/11/2012 @ 4:56 PM

 11. Ik vind het setje dat ze overdag droeg leuk, maar de zwarte jurk van ‘s avonds erg mooi. Over de lengte van de zwarte jurk kun je redetwisten. Ik vind dat hij best wat korter mag. Haar blote benen steken wel wat wit af tegen de jurk, maar ze draagt nu eenmaal niet zo graag kousen.

  Comment by Willeke — 03/12/2012 @ 5:24 PM

Leave a comment