Dinsdag 20 november
Activiteit: Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima brengen deze week een officieel bezoek aan Brazilië. Het paar wordt vergezeld door mevrouw drs. E.M.J. Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Brazilië is een opkomende markt in een dynamische regio. Doel van het bezoek is om de economische betrekkingen met Brazilië te versterken voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in de sectoren agro-food, afvalmanagement, jachtbouw, creatieve industrie, luchtvaart, wetenschap en technologie en toeleveranciers voor WK 2014 en de Olympische Spelen in 2016. Daarnaast is het bezoek gericht op het aantrekken van Braziliaanse investeringen in Nederland en versterking van de Nederlands-Braziliaanse samenwerking tussen wetenschappelijke instituten en hoger onderwijsinstellingen.

Het Prinselijk Paar woonde dinsdag het seminar ‘Future of Food Business’ bij aan de universiteit van São Paulo, afdeling Ribeirão Preto (landbouwhoofdstad van Brazilië). Prinses Máxima vatte het seminar samen. Hierna bezochten ze het het Nederlandse bedrijf CRV Lagoa dat bijdraagt aan de verbetering van de productiviteit van de Braziliaanse veestapel. Prins Willem-Alexander bezocht samen met minister Ploumen en een deel van de economische delegatie in São José dos Campos de vestiging van Embraer, een van de grootste producenten van kleine en middelgrote vliegtuigen. De dag werd afgesloten met een informele ontmoeting met de voltallige economische delegatie in São Paulo.

Outfit: Prinses Máxima droeg overdag haar rood-witte outfit bestaande uit een met bloemen bewerkte rok en puplum top van NATAN. Ze droeg deze outfit twee keer eerder in het openbaar, onder andere op 28 juni dit jaar (klik HIER voor een foto). ‘s Avonds droeg de Prinses haar groene jurkje van Catherine Malandrino, die ze eerder droeg op 28 april 2009 (klik HIER voor een foto).

Foto’s: Klik HIER & HIER voor fotoseries.

© NOS & Jeroen Snel

———————————————————————————————-

Woensdag 21 november
Activiteit: Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima brengen deze week een officieel bezoek aan Brazilië. Het paar wordt vergezeld door mevrouw drs. E.M.J. Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Brazilië is een opkomende markt in een dynamische regio. Doel van het bezoek is om de economische betrekkingen met Brazilië te versterken voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in de sectoren agro-food, afvalmanagement, jachtbouw, creatieve industrie, luchtvaart, wetenschap en technologie en toeleveranciers voor WK 2014 en de Olympische Spelen in 2016. Daarnaast is het bezoek gericht op het aantrekken van Braziliaanse investeringen in Nederland en versterking van de Nederlands-Braziliaanse samenwerking tussen wetenschappelijke instituten en hoger onderwijsinstellingen.

Op woensdag stond er een vol programma. Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima hadden vanmorgen een apart programma. Zo opende de Prinses vanmorgen alleen de productiefaciliteit van Paques Brazil in de stad Piracicaba. Paques is een Nederlands MKB bedrijf en wereldwijd actief op het gebied van ontwikkeling en bouw van rendabele zuiveringssystemen voor water en gas. De Prinses werd begeleid door minister Ploumen. Daarna bezocht het prinselijk paar de wnd. Gouverneur van São Paulo. Er was een ondertekening van een intentieverklaring tussen de staat São Paulo en de Anne Frank Stichting als start van een meerjarig onderwijsproject dat bijdraagt aan een veiliger leeromgeving op middelbare scholen, een ondertekening van een MoU tussen het ministerie van OCW en het secretariaat voor Onderwijs van São Paulo op het gebied van beroeps-, technisch- en taalonderwijs om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren op publieke scholen en taalcentra. Daarna opende het Prinselijk Paar de tentoonstelling ‘Connecting Concepts’. De tentoonstelling laat ontwerpen van Nederlandse designers zien, evenals ontwerpen van Braziliaanse vormgevers. Tevens was er een ondertekening van een aantal MoU’s. Deze dag werd afgesloten met een netwerkreceptie. Deze receptie was voor het Nederlandse en Braziliaanse bedrijfsleven om met elkaar in contact te komen. Tevens was er aandacht voor de opening van het kantoor van het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) in São Paulo met als doel om Braziliaanse investeringen in Nederland te stimuleren.

Outfit: Overdag droeg Prinses Máxima een zwarte rok en een witte top gecombineerd met een zwarte ceintuur. Ook deze outfit droeg ze al eens eerder, onder andere op 16 mei dit jaar. Klik HIER voor foto’s. Later op de dag droeg de Prinses een geblokte rode outfit van NATAN, die ze onder andere eerder droeg op 7 mei 2011 (klik HIER voor een foto). In de avond herdroeg Prinses Máxima haar oranje NATAN jurk die ze eerder droeg tijdens het huwelijk van Prins Albert en Prinses Charlene van Monaco. Klik HIER voor een foto.

Foto’s: Klik HIERHIER en HIER voor fotoseries.

Tags:

4 Comments »

 1. Wat ziet Máxima er we goed uit op deze reis. Leuk de rode outfit en het groene jurkje weer te zien. Verassende combinatie met de turqouise schoenen, mooi! Wat mogen we blij zijn met zo’n stijlicoon!

  Comment by Anneke — 21/11/2012 @ 7:15 PM

 2. Rode jurkje is geweldig maar die groene jurk vind ik qua model niet staan en dan die foto van haar achterkant in dat groene jurkje is niet charmant.

  Comment by Desiree86 — 21/11/2012 @ 9:19 PM

 3. Jammer van die grove,plompe turqoise sandalen bij dat fijne groene jurkje.Het jurkje staat haar leuk maar met een paar fijne sandaaltjes zouden haar stevige benen slanker lijken.Waarom had ze geen sjaal die er beter bij kleurde. Zo was het een vreselijk allegaartje.

  Comment by Sofia — 21/11/2012 @ 10:20 PM

 4. Die super lelijke azuurblauwe schoenen droeg ze toen de russische presidentsvrouw Nederland bezocht;de keukenhof;maxima droeg die prachtige jas (kleurig,met een bontrandje) en deze schoenen. Staan nog op mijn netvlies,fout,lelijk ,verkeerde keus,modisch niet verantwoord.
  Ik vind dat Maxima er redelijk goed uitziet. Goed dat ze kleding herdraagt. Ikzelf doe met een mooie winterjas jaren en jaren.
  Haar kleding lijkt op de een of andere manier krapper te zitten,waarbij ik niet suggereer dat ze is aangekomen. Kwestie van goed kijken.
  Het eeuwige commentaar op haar losse,fladderende en af en toe wat sjofele kapsel laat ik voor wat het is. Zij zal toch ongetwijfeld ook wel eens op deze sites kijken,maar belangrijker nog lezen? Ook zij zal zien dat ,om een voorbeeld te noemen,Letizia haar kapsel altijd onberispelijk is. Prachtig geknipt,vol en lang,zonder pieken en dooie punten.Zij,Maxima,neemt daar geen voorbeeld aan,jammer vind ik dat. Haar prachtige groene jurk,gecombineerd met die schoenen is een regelrechte misser.sluit mij volledig aan bij de vorige schrijfster.
  Doet ze goed werk? Ik denk het wel en daarom vergeef ik haar missers in the sartorial business. Toch kan het beter,met zo’n budget en hetzelfde geldt voor haar man. Beige pak snel in de zak van max. Grapje!

  Comment by Marianne — 21/11/2012 @ 11:51 PM

Leave a comment