Vlak na het begin van het officiële bezoek van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima aan Brazilië bracht de Rijksvoorlichtingsdienst het volgende bericht naar buiten:

Namens de Koninklijke Familie deelt de Rijksvoorlichtingsdienst mee:

De RVD heeft sinds het ski ongeluk van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso aangegeven dat er mededeling zou worden gedaan van medisch significante veranderingen in de toestand van de Prins.

Sinds kort toont Prins Friso af en toe tekenen van zeer gering bewustzijn; deze toestand staat bekend als “minimal consciousness”. De prognose blijft erg onzeker en het medisch team is nog steeds zeer bezorgd. Het zal nog vele maanden duren voordat er meer duidelijkheid is.

De Koninklijke Familie, en vooral het gezin van Prins Friso, is dankbaar voor betoonde terughoudendheid van de media sinds het ongeluk van de Prins. Zij verzoekt de media om de privacy van het gezin te blijven respecteren.

Prinses Mabel wil nogmaals de vele mensen danken die steunbetuigingen hebben gestuurd. “Dit is de zwaarste periode van mijn leven. Mijn liefde voor Friso, de steun van familie en vrienden, en de vele berichten van medeleven geven mij kracht in deze moeilijke tijd.”

Tags:

3 Comments »

 1. Mooie log.
  Ik hoop dat alles ooit nog goed zal komen…

  Comment by Stephanie (http://williamencatherine.blogspot.nl/) — 19/11/2012 @ 10:09 PM

 2. Goed dat je hier weer even aandacht aan besteed. Ze verdienen alle sterkte en goede wensen die er zijn!

  Comment by Anneke — 20/11/2012 @ 7:16 PM

 3. Fijn dat er iets vooruitgang is.

  Comment by Jenny — 20/11/2012 @ 7:46 PM

Leave a comment