14 november: Week van het Geld in Zoetermeer
Activiteit: Op woensdagochtend 14 november bezocht Prinses Máxima de Prinses Amaliaschool in Zoetermeer. De Prinses speelde samen met Wim Mijs, directeur van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) het spel Cash Quiz. Kinderen van groep 7 leren omgaan met geld door middel van quizvragen en kunnen hiermee ‘speelgeld’ verdienen. Cash Quiz is ontwikkeld door de gezamenlijke banken. Medewerkers van de deelnemende banken gebruiken de Cash Quiz bij het geven van gastlessen aan kinderen. De nationale Week van het geld vond plaats van 12 tot en met 16 november 2012. Ruim 80 organisaties en partners van Wijzer in geldzaken organiseren aansprekende activiteiten om kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar te leren omgaan met geld. Prinses Máxima is erevoorzitter van Platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt ruim 40 organisaties die samenwerken om de consument ‘wijzer in geldzaken’ te maken.

Outfit: Prinses Máxima droeg haar donkerblauwe jumpsuit van Michael Kors. Ze droeg deze jumpsuit in combinatie met schoenen en een handtas van NATAN. Deze outfit droeg ze eerder op 3 oktober 2012, klik HIER voor een foto.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

———————————————————————————————–

14 november: Prins Willem-Alexander reikt Erasmusprijs uit
Activiteit: Prinses Máxima was op woensdagmiddag bij de uitreiking van de Erasmusprijs 2012 in Paleis op de Dam. Haar man reikte deze prijs uit aan de Amerikaanse filosoof Daniel C. Dennett. De Erasmusprijs had dit jaar als thema ‘de culturele betekenis van de natuurwetenschappen’. De Erasmusprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon die binnen het kader van de culturele tradities van Europa een belangrijke bijdrage heeft geleverd op cultureel, sociaal of sociaalwetenschappelijk gebied. De Stichting Praemium Erasmianum stelt elk jaar een ander thema centraal. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 150.000 euro. Daniel Dennett wordt gelauwerd vanwege zijn vermogen om het culturele belang van wetenschap en techniek naar een breed publiek te vertalen. Hij heeft zich verdiept in de grote culturele vragen van deze tijd die bij uitstek ons zelfbeeld bepalen, zoals: hoe zijn we ontstaan en wat is bewustzijn? In zijn werk kiest hij voor de meest uiteenlopende thema’s, van religie en darwinisme tot bewustzijn, vrije wil en kunstmatige intelligentie. De meeste boeken van Dennett zijn in het Nederlands vertaald.

Outfit: Prinses Máxima droeg een grijze top met een grijze rok. Ze droeg deze outfit onder andere eerder tijdens de doop van haar jongste dochter, Prinses Ariane, op 10 oktober 2008. Klik HIER voor een foto.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

———————————————————————————————–

15 november: Prinses Máxima spreekt bij ‘Growing SMEs’
Activiteit: Prinses Máxima hield donderdagmiddag 15 november in World Forum in Den Haag een toespraak tijdens de achtste editie van de conferentie Growing SMEs, Connect, Exchange, Invest (SMEs: Small and Medium Sized Enterprises). De conferentie richtte zich op het koppelen van investeerders aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in ontwikkelingslanden, het informeren over diverse vormen van ondernemerschapontwikkeling en het stimuleren van netwerken. Het werd georganiseerd door BiD Network en MVO Nederland. Prinses Máxima hield een toespraak in haar hoedanigheid van ‘Special Advocate for Inclusive Finance for Development’ van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties. Aansluitend opende en bezocht zij een ‘marktplaats’ waar ondernemers uit meer dan vijftien verschillende landen hun businessplannen presenteren aan investeerders en andere deelnemers.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bruin-grijze outfit bestaande uit een top en een lange rok. Ze combineerde deze outfit met bruine laarzen en een bruine handtas van Üterque. Ze droeg deze outfit eerder op 11 april dit jaar, klik HIER voor een foto.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

© Jannemieke den Besten

———————————————————————————————–

17 november: Intocht Sinterklaas Scheveningen
Zaterdagochtend nam Prinses Máxima haar dochters mee naar de intocht van Sinterklaas in Scheveningen. Het uitstapje met haar dochters zal één van de laatsten zijn geweest voor haar vertrek naar Brazilië. De Prinsesjes hebben de Sint ook nog ontmoet.

Klik HIER voor een fotoserie.

© RVD & E10Photography

Tags:

2 Comments »

  1. Ik vind dat jumpsuit echt gruwelijk, het zal ongetwijfeld hip en duur zijn, maar het staat echt niet, echt een overall, en dan ook nog met piekerig haar erbij, nee.. voor mij echt een misser.
    Het materiaal van de bruine outfit is zwaar, maar het geheel is wel mooi!
    En bij de Sint, ik vind de Moscow jas erg mooi, leuk ook dat ze zoiets `gewoons en betaalbaars´ draagt! Maar de outfit eronder echt niet…beetje oubollig dat bordeaux rode..

    Comment by BeccaD — 20/11/2012 @ 2:41 PM

  2. Superleuk dat de prinsessen ook dit jaar bij de intocht waren, inderdaad even extra genieten voor mama weer op stap moest!

    Comment by Jenny — 20/11/2012 @ 7:46 PM

Leave a comment