8 november: Prinses Máxima bezoekt Future Leaders Event
Activiteit: Afgelopen donderdagmiddag was Prinses Máxima in Amstelveen bij de vijfde editie van het Future Leaders Event van de stichting Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO Nederland: een netwerk- en kennisorganisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen). Tijdens de bijeenkomst presenteerden 150 jonge talenten uit bedrijfsleven en overheid oplossingen voor maatschappelijke problemen op de terreinen van water, grondstoffen, voedsel, arbeid en energie. Thema van de competitie was ‘kansen van schaarste’. Winnaar werd het team grondstoffen. In totaal 18 teams adviseerden over businesscases die werden aangedragen door vijf bedrijven, Alliander, Douwe Egberts, FrieslandCampina, USG People en Vodafone. Zo wilde FrieslandCampina weten hoe zij 20% minder waterverbruik kunnen realiseren. Het winnende team grondstoffen adviseerde Vodafone over de vraag hoe het bedrijf oude telefoons terug kan krijgen voor hergebruik. Doel is om het grondstofverbruik voor de productie van mobiele telefoons te verminderen. Het advies was om het bedrijf via een internetplatform een netwerkfunctie te laten vervullen om de levensduur van mobiele telefoons te verlengen. Via het platform kunnen kopers en verkopers van gebruikte mobiele telefoons met elkaar in contact worden gebracht. De jury bestond uit onder meer Joris Voorhoeve, (juryvoorzitter, lector Internationale Vrede, Recht en Veiligheid Haagse Hogeschool), Menno Holterman (bestuurslid Netherlands Water Partnership) en Ad van Wijk (hoogleraar Future Energy Systems TU Delft). Deelnemers aan het Future Leaders Event zijn jonge talenten in de leeftijd van 25 tot 35 jaar die in de toekomst sleutelposities gaan vervullen in bedrijfsleven of overheid. Doel is om zowel de toekomstige managers als bestaande bedrijven bewust te maken van het belang van maatschappelijk ondernemen.

Outfit: De Prinses droeg een bruine jas van NATAN gecombineerd met bruine leren laarzen en een tas van Üterque. Ze droeg de jas onder andere eerder op 18 december 2009, klik HIER voor een foto.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

——————————————————————————————————–

10 november: Bezoek aan Istanbul
Activiteit: Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima bezochten afgelopen zaterdag Istanbul (Turkije). Zij werden vergezeld door de minister van Buitenlandse Zaken, drs. F.C.G.M. Timmermans. Met het bezoek werd de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije afgesloten. Tijdens het bezoek staan het bezoekbestendigen en verder intensiveren van de economische en culturele relaties tussen Nederland en Turkije centraal. Om 14.00 uur was het prinselijk paar bij het Brainport Innovation and Career Seminar, Salt Galata. Prins Willem-Alexander hield hier een toespraak. Twee uur later was het paar bij The Great Game Business Challenge 2012 (Global Entrepreneurs Week). Bij deze bijeenkomst hield prinses Máxima een toespraak. Om 17.15 uur fietsten prins Willem-Alexander en prinses Máxima door Istanbul wat voor veel leuke en unieke plaatjes zorgde. In de avond woonden de prins en prinses een concert bij van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Outfit: Overdag droeg Prinses Máxima haar camel-kleurige broekpak van Valentino. Dit pak droeg de Prinses onder andere eerder op 15 april 2011, klik HIER voor een foto. ‘s Avonds droeg Prinses Máxima haar rode jurk van NATAN gecombineerd met smaragden juwelen. Prinses Máxima droeg deze jurk eerder op 28 november 2011, klik HIER voor een foto.

Foto’s: Klik HIER en HIER voor fotoseries.

——————————————————————————————————–

12 november: Prinses Máxima bij Future of Banking
Activiteit: Prinses Máxima zorgde vanmorgen voor de openingstoespraak van de conferentie ‘The Future of Banking’ van de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO), in de Convention Factory in Amsterdam. Prinses Máxima sprak in haar functie als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties op het gebied van ‘inclusive finance for development’. Onderwerp van de conferentie was het toekomstmodel van bankieren in ontwikkelingslanden. Hierbij zal vooral worden ingegaan op het financieren van de private sector in deze landen. Er zijn ongeveer 250 internationale bestuurders aanwezig, waaronder voornamelijk CEO’s van financiële instellingen. Toespraken worden onder andere gehouden door Nanno Kleiterp, CEO van FMO, Julio Velarde, President van de Peruaanse Centrale Bank en Klaas Knot, President van De Nederlandsche Bank. FMO is de internationale ontwikkelingsbank van Nederland. FMO investeert risicodragend kapitaal in bedrijven en financiële instellingen in ontwikkelingslanden die (nog) geen toegang hebben tot de gangbare bronnen van vreemd en/of risicodragend vermogen. Het doel is bedrijven en financiële instellingen te creëren die als motor fungeren voor duurzame groei in hun land.

Outfit: Prinses Máxima droeg een gouden top op een grijze gestreepte rok van NATAN. Ze combineerde de outfit met een grijze jas, een bruine ceintuur, een bruine tas en bruine schoenen. Ze droeg de outfit onder andere eerder op 6 oktober 2011, klik HIER voor een foto.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

——————————————————————————————————–

12 november: Prinses Máxima geeft startsein Week van het Geld
Activiteit: Prinses Máxima, erevoorzitter van Platform Wijzer in geldzaken, zet zich in voor de 3e editie van de Week van het geld. De Week van het geld is erop gericht kinderen in het basisonderwijs te leren omgaan met geld. Op maandagochtend 12 november gaf Prinses Máxima samen met demissionair staatssecretaris van Financiën, Frans Weekers de aftrap voor de Week van het geld op de Prins Mauritsschool in Rijswijk. Met het bijwonen van spreekbeurten over geld door kinderen van groep 8, gaven zij het startsein voor dit landelijke initiatief van Wijzer in geldzaken. De nationale Week van het geld vindt plaats van 12 tot en met 16 november 2012. Ruim 80 organisaties en partners van Wijzer in geldzaken organiseren aansprekende activiteiten om kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar te leren omgaan met geld. Enkele voorbeelden zijn gastlessen op basisscholen verzorgd door banken, verzekeraars en tal van andere organisaties en tv programma’s op SchoolTV. Daarnaast is er een Week van het geldkrant voor kinderen en ouders gemaakt. Prinses Máxima heeft het voorwoord voor de geldkrant geschreven.

Outfit: Prinses Máxima droeg dezelfde outfit als eerder op de ochtend.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

Tags:

18 Comments »

  1. Wat gaaf dat je foto’s hebt van het bezoek aan Amstelveen!. Knap hoor dat jou dat steeds weer lukt!
    Mooie outfits die Máxima in Istanbul draagt! Echt een feestje die nog een keer te zien. Ik vind alleen de zwarte schoenen minder mooi staan onder het jurkje. Ze zijn wat minder elegant dan de mooie Laboutin pumps.
    Draagt Máxima in Istanbul overdag de nieuwe Armin bracelet van Supertrash?

    Comment by Anneke — 12/11/2012 @ 11:29 AM

  2. Prachtige rode jurk, maar waarom niet haar louboutins eronder. Deze schoenen maken zo plomp.

    Comment by Suus — 12/11/2012 @ 1:05 PM

  3. Inderdaad een prachtige rode jurk, maar ik begrijp de keuze van groene (smaragd?) sieraden niet. De schoenen zijn ook niet zo mooi.

    Comment by Molly — 12/11/2012 @ 3:20 PM

  4. Wat zag Máxima er vandaag weer geweldig uit!!! Leuke outfit da grijze rokje met camel top. En wat een leuke en praktische tas!

    Comment by Anneke — 12/11/2012 @ 3:56 PM

  5. Leuk dat er zo veel bij geschreven is!

    Comment by Stephanie — 12/11/2012 @ 4:48 PM

  6. Mooie rode jurk, maar inderdaad de schoenen zijn niet erg elegant. Draagt ze trouwens kousen of heeft ze blote benen en daarom open schoenen. Op sommige foto,s is het net of ze blote benen heeft. Ik weet niet hoe warm/koud het was in Istanbul, maar het is inmiddels wel half november.

    Comment by Willeke — 12/11/2012 @ 5:16 PM

  7. Heel mooie rode jurk, ik vind de smaragden erbij heel verrassend (beetje kerst), maar snap op mijn beurt de keuze van de schoenen niet. Inderdaad Suus: (p)lomp!

    Bruine pak heb ik nooit zo mooi gevonden, nog steeds niet.

    Comment by elise — 12/11/2012 @ 5:51 PM

  8. Prachtig die rode jurk maar waarom ze er van die plompe rare sandalen Bij aan doet is mij een raadsel.Ze draagt vaak erg lichte panty’s . Bij dit winterweer zou een tint donkerder mooier zijn.

    Comment by Sofia — 12/11/2012 @ 7:40 PM

  9. Helemaal eens, jurk staat geweldig! Kleur is helemaal iets voor maxima, maar de schoenen..
    Mijn smaak is het niet..

    Comment by BeccaD — 12/11/2012 @ 9:27 PM

  10. Las op andere site dat ze deze schoenen al eerder heeft gedragen, zijn daar foto’s van?

    Comment by Suus — 13/11/2012 @ 12:54 AM

  11. ben het eens met iedereen, hoe kan ze nou deze schoenen gekozen hebben!

    Comment by Kitty — 13/11/2012 @ 6:45 PM

  12. @Suus, hier draagt Máxima die schoenen …

    gpdhome.typepad.com/.a/6a00d8341c648253ef0148c6d799ba970c-pic

    Comment by MeRoyalty — 13/11/2012 @ 8:24 PM

  13. Tsja, die schoenen begrijp ik ook niet. Ze draagt vaker dit genre, maar het model maakt haar benen stuk forser.
    Heb een grenzeloze respect voor haar : wat werkt ze hard, al die vliegreizen en ook nog vaak intercontinentaal. Tijdsverschillen van heb ik me jou daar. En mooi dat ze de volgende dag weer in t land een lezing houdt oid. ( Ik kom uit de vliegwereld, weet dus hoe tijdsverschil je kan ontregelen)
    Bravo Prinses!!

    Comment by Anna — 13/11/2012 @ 9:17 PM

  14. coincido con los demás, vestido rojo y joyas impecables pero los zapatos no son tan lindos. Hubiera predferido los zapatos negros de Louboutins! Besos a todas las fans de máxima!

    Comment by analia — 14/11/2012 @ 12:17 AM

  15. de rode jurk staat haar goed, en de groene sieraden vind ik wel mooi. Alleen de schoenen niet. Het maakt zo lomp. Liever mooie pumps

    Comment by Constance — 14/11/2012 @ 11:24 AM

  16. Wat een spanning voor het gezin, nu vader Zorrequita weer zo negatief in de belangstelling staat.Niet dat het niet aan de kaak gesteld moet worden, maar wel
    een voor hen vervelende ontwikkeling.

    Comment by Sanne — 14/11/2012 @ 12:05 PM

  17. Mathilde van België droeg vandaag dezelfde schoenen in een rode uitvoering. Ze zullen wel van Natan zijn.. Ook bij haar staan ze plomp alhoewel het in het rood iets beter oogt.

    Comment by Anneke — 15/11/2012 @ 9:22 PM

  18. Ze is deze week weer druk geweest, kijk ook op ppe agency.

    Comment by Desiree86 — 18/11/2012 @ 8:35 AM

Leave a comment