Prinses Máxima bij Nationaal Schoolontbijt Leidschendam
Activiteit: Prinses Máxima was vanmorgen bij het tiende Nationaal Schoolontbijt op basisschool De Zonnewijzer in Leidschendam. De actie van het Voorlichtingsbureau Brood loopt van 29 oktober tot en met 2 november en is erop gericht om het belang van een goed ontbijt onder de aandacht te brengen van schoolkinderen en hun ouders. Het Nationaal Schoolontbijt werd dit jaar op 2.500 basisscholen georganiseerd. Ruim 500.000 leerlingen  ontbeten samen en kregen een lespakket met informatie over het belang van het ontbijt. Het schoolontbijt werd mede verzorgd door lokale bakkers en diverse sponsoren van gezond broodbeleg. Deelnemende scholen doneerden 25 eurocent per kind aan het Voorlichtingsbureau Brood. Van de opbrengsten werd een deel van de actie bekostigd. Daarnaast doneerde het Voorlichtingsbureau Brood jaarlijks ook een deel aan een goed doel. Dit jaar ontvangt het Oranje Fonds een cheque vanwege de steun aan projecten die er op gericht zijn om mensen dichter bij elkaar te brengen. Daarnaast bestaat het fonds, evenals het Nationaal Schoolontbijt, 10 jaar. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bruine outfit van NATAN, bestaande uit een jurkje met een bijpassend jasje. Beide kledingstukken bevatten leren delen. De Prinses droeg deze outfit o.a. eerder op 24 november 2011, klik HIER voor een foto.

Foto’s:

© Het Nationaal Schoolontbijt

————————————————————————————————————–

Prinses Máxima bezoekt maatjesproject bij Stichting Vitalis
Activiteit: Na haar bezoek aan het Nationaal Schoolontbijt in Leidschendam ging Prinses Máxima naar Den Haag. Daar bezocht ze het maatjesproject va Stichting Vitalis in Den Haag. De stichting richt zich op persoonlijke begeleiding van kinderen van vijf tot achttien jaar die zich in een kwetsbare positie bevinden. De stichting werkt met vrijwilligers, maatjes, die wekelijks de kinderen ontmoeten. Kinderen die in aanmerking komen voor een maatje komen bijvoorbeeld uit gezinnen met een belastende thuissituatie, hebben moeite met het maken van vrienden of kunnen zich door culturele verschillen moeilijk ontplooien. Door wekelijks met een maatje op te trekken leren de kinderen bepaalde basisvaardigheden, krijgen persoonlijke aandacht en ondersteuning bij school. De aanpak van Stichting Vitalis is erop gericht te voorkomen dat de kinderen in een officieel hulpverleningstraject geplaatst worden. Door het succes maakt het maatjesinitiatief sinds juni 2012 deel uit van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Doel is om ook in gemeenten rondom Den Haag een dergelijk project op te zetten.

Outfit: Prinses Máxima droeg dezelfde outfit als eerder op de ochtend.

Foto’s:

© Oranje Fonds/Bart Homburg

————————————————————————————————————–

Prinses Máxima spreekt op congres over voedselstabiliteit
Activiteit: Rond 15.00 uur kwam Prinses Máxima aan op het Binnenhof in Den Haag om in de Ridderzaal het congres ‘samenwerken aan internationale voedselstabiliteit’ bij te wonen. Het congres betreft de Nederlandse afsluiting van het door de Verenigde Naties uitgeroepen internationale jaar van de coöperatie en is een initiatief van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Rabobank. Prinses Máxima hield een toespraak in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties op het gebied van ‘inclusive finance for development’. De Prinses zet zich al jarenlang in binnen- en buitenland in voor het vergroten van toegang tot financiële diensten, het verbeteren van consumentenbescherming en financiële vaardigheden. Dit sluit aan op het thema van het congres dat ingaat op de stelling dat samenwerken aan internationale voedselstabiliteit vraagt om universele toegang tot financiële diensten voor producenten om te komen tot duurzame en productie verhogende landbouwmethoden. De wereldbevolking groeit de komende decennia naar circa 9 miljard in 2050. Het garanderen van voedselzekerheid betekent een uitdaging voor de agrarische sector en de voedselindustrie. Het congres was voor Nederlandse ondernemers die op zoek zijn naar kansen en mogelijkheden om te participeren in de internationale handel/productie en daarmee willen bijdragen aan de verduurzaming van de voedselketens.

Outfit: Prinses Máxima droeg een kobaltblauwe peplum-top met grijze accenten en rond haar taille een bruine band. De top komt uit de herfst-wintercollectie van NATAN. Ze combineerde de top met een grijze rok, blauwe schoenen, een blauwe tas en haar blauwe edelstenen hangers. Buiten droeg ze haar grijze cape van NATAN.

© NATAN

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

Tags:

17 Comments »

  1. Leuk bezoek en wat goed dat je weer la eerste foto’s hebt!

    Comment by Anneke — 01/11/2012 @ 10:12 AM

  2. Grappige outfit, ben benieuwd of ze vanmiddag bij het congres iets anders draagt.

    Comment by Anneke — 01/11/2012 @ 10:17 AM

  3. Mooie outfit, alleen de panty vind ik iets te licht van kleur.

    Comment by Royalfan — 01/11/2012 @ 11:35 AM

  4. Leuk dat Máxima hier bij was!!

    Comment by Corintha — 01/11/2012 @ 11:41 AM

  5. prima werkkleding.

    Comment by Sofia — 01/11/2012 @ 12:44 PM

  6. Mooie outfit! Helaas dat piekhaar… Maar daar is genoeg over gezegd.

    Comment by desiree86 — 01/11/2012 @ 1:26 PM

  7. leuk weer een nieuwe outfit!

    Comment by MeRoyalty — 01/11/2012 @ 8:11 PM

  8. Zooooo leuk dat de prinses meedeed met het schoolontbijt!
    De andere foto’s zijn ook leuk.
    De prinses had vandaag wel erg druk! :-)

    Comment by Stephanie — 01/11/2012 @ 9:21 PM

  9. Leuke outfit vanmiddag en dat terwijl ik blauw niet echt een kleur voor Maxima vind.
    Wel gedurfd die blote armen vandaag met dit herfstweer.

    Comment by Anneke — 01/11/2012 @ 9:22 PM

  10. Leuk dat blauwe setje.Jammer dat ze er lichte panty’s bij draagt. Donkere panty’s met donkere schoenen maakt het aparter. En ja, weer niet loepzuiver gemaakt.Bustenaden zitten niet mooi.Die Edouard moet nodig eens opruiming houden onder zijn naaisters.Tenzij dit zijn pret a porter is maar dan zijn er ontwerpers met een kwalitatief betere pret a porter.

    Comment by Sofia — 02/11/2012 @ 8:53 AM

  11. Ze zag er weer goed uit vandaag. ‘s ochtends een leuk jurkje, ‘s middags een mooi setje, alleen vind ik ‘s middags de rok wat strak zitten. Tsja en dan natuurlijk die blote armen. ‘s ochtends bij het ontbijt meteen het jasje uit en ‘s middags, bij een officiële bijeenkomst ook mouwloos. Ze vindt het blijkbaar prettig om met blote armen te lopen, ook als het guur herfstweer is. Van mij mag ze het hele jaar door met blote armen lopen, ik vind het haar altijd goed staan, evenals de roklengte.

    Comment by Willeke — 02/11/2012 @ 10:38 AM

  12. Mooie verschijning is ze weer! Leuk, dat kobaltblauw.

    Comment by Mirjam — 02/11/2012 @ 7:34 PM

  13. Mooie kleur dat blauw en alles er op afgestemd. Oorbellen en schoenen. Top Alleen nu het kouder wordt gaat ze in kleding zonder mouwen lopen. Het is net de omgekeerde wereld soms.

    Comment by Constance — 03/11/2012 @ 8:19 AM

  14. Maxima zag er leuk uit!

    Comment by Lichelle — 03/11/2012 @ 9:18 AM

  15. Eens met Sofia, pasvorm is weer matig, toch jammer als je er zoveel voor betaalt!
    De blauwe kleur staat maxima goed maar donkere panty’s pasten ook beter bij de jas/poncho die ze droeg. Nu was de bovenkant al erg winters en onder zomers. Bruine pakje vind ik niet zo, alhoewel het op de foto van 2011 met jasje wel verzorgd oogt!

    Comment by BeccaD — 04/11/2012 @ 7:05 AM

  16. [...] De Prinses droeg dezelfde outfit als vorige week donderdag, dus vermoedelijk is het filmpje toen opgenomen. Ze droeg een outfit van [...]

    Pingback by Fan van Máxima » Toespraak Prinses Máxima per video — 06/11/2012 @ 11:33 PM

  17. Het was tijdens het schoolontbijt blijkbaar nogal warm, prinses Máxima met die blote armen tussen de kids in pyjama :) Leuk dat ze zoveel met/ voor kinderen bezig is.

    Comment by Jenny — 10/11/2012 @ 12:41 PM

Leave a comment