Activiteit: Vandaag was de tweede dag van het bezoek van Prinses Máxima aan Nigeria. Dit driedaagse bezoek brengt zij in het kader van haar VN- en G20 functies op het gebied van Inclusive Finance. De Prinses is sinds 2009 speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Daarnaast is ze sinds juni 2011 is erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ (GPFI). Op uitnodiging van de gouverneur van de Centrale Bank van Nigeria, Sanusi Lamido Sanusi, begon de Prinses gisteren haar bezoek aan Nigeria. Tijdens haar bezoek is de eerste nationale strategie van Nigeria voor Inclusive Finance gelanceerd, in aanwezigheid van de vice-president als vertegenwoordiger van de president. Bij de lancering van de Inclusive Finance strategie van Nigeria hield Prinses Máxima een toespraak (klik HIER om haar toespraak te lezen). De Prinses feliciteerde Nigeria met de nationale strategie die is ontwikkeld en benadrukt het belang van de implementatie hiervan voor armoedebestrijding en ontwikkeling. Ze wijst op de urgentie van consumentenbescherming, transparantie en regulering in de sector. Prinses Máxima heeft bilaterale gesprekken gevoerd met president Goodluck Jonathan van Nigeria, de ministers van Financiën en Landbouw en de gouverneur van de Centrale Bank van Nigeria. Daarnaast sprak de Prinses het nationale bankierscomité. Dit comité moedigt de leden aan om het klantenbestand uit te breiden met mensen en bedrijven die nu geen of onvoldoende toegang tot financiële diensten hebben. Tenslotte bezocht de Prinses de Hasal Microfinancieringsbank. Deze bank verstrekt naast leningen tevens gratis training aan klanten om financiële vaardigheden te ontwikkelen. De Prinses bezocht Nigeria na de belangrijke G-20 top bijeenkomst in Mexico, waar zeventien landen zich hebben gecommitteerd om toegang tot financiële dienstverlening voor meer mensen in eigen land mogelijk te maken. Nigeria is één van de zeventien landen.

Outfit: Prinses Máxima droeg een crème kleurig, bewerkte blazer met een bijpassende top en een, iets donkerder getinte, rok. Ze droeg deze outfit van NATAN eerder op 26 april 2006, tijdens het staatsbezoek van Luxemburg aan Nederland (klik HIER voor foto’s).

Foto’s:

Klik HIER en HIER voor meer foto’s.

Klik HIER voor een filmpje.


© Godwin Omoigui/RVD

Tags:

8 Comments »

  1. Wat leuk dat je weer als eerste een foto hiervan hebt! Heeft ze dit jasje niet al eens eerder gedragen?

    Comment by Anneke — 24/10/2012 @ 7:27 AM

  2. Nette kleding van de prinses! Mooie foto’s!

    Comment by Stephanie — 24/10/2012 @ 1:05 PM

  3. Ze ziet er netjes uit! Mooi gedaan.

    Comment by Royalfan — 24/10/2012 @ 1:58 PM

  4. Mooie outfit, basic en daarom zo mooi. Wat is het toch een plaatje!

    Comment by desiree86 — 24/10/2012 @ 2:24 PM

  5. Leuke outfit!
    Ik ben weer begonnen met loggen, kom je weer kijken en reageren?

    Comment by Princessoutfits — 24/10/2012 @ 7:55 PM

  6. Máxima ziet er mooi uit! Wat doet onze prinses toch goed werk!!

    Comment by Corintha — 25/10/2012 @ 11:16 AM

  7. Mooie outfit . Welke schoenen droeg ze hieronder?

    Comment by Sofia — 25/10/2012 @ 1:38 PM

  8. Very nice outfit, simple and elegant . I would love to see the princess in Carolina Herrera or Oscar de la Renta, she looks fantastic in these designers’ creations.

    Comment by Anonymous — 27/10/2012 @ 12:47 AM

Leave a comment