Desmond Tutu is deze dagen in Nederland en was te gast in het tv-programma College Tour. Daarnaast werd hij ook geïnterviewd door Nieuwsuur. Beide tv-programma’s lieten vanavond bijzondere beelden zien. College Tour mocht Prinses Mabel interviewen over haar samenwerking met de aartsbisschop die voorzitter is van the Elders, een organisatie waar Prinses Mabel ook voor heeft gewerkt. Na het ski-ongeluk van Prins Friso in februari dit jaar heeft ze haar werk voor The Elders neergelegd.

”Ze vertelde me onlangs dat toen ze bij hem in het ziekenhuis kwam en hem begroette, hij zijn ogen open deed en glimlachte. Maar daarna zakte hij weer weg in een coma” aldus Tutu over de gezondheidssituatie van Prins Friso. Dit zei hij tijdens een interview met Nieuwsuur. In het tv-programma College Tour zei hij: ”Mabel is geweldig. Ze heeft een hele creatieve geest. Ik sprak haar eergisteren nog. Ze belde vanuit het ziekenhuis waar haar man ligt. Het is vreselijk om je man daar te zien liggen.” Vervolgens voegde hij er aan toe: ”Een andere keer vertelde dat ze hem kuste en dat hij toen bewoog.” Prinses Mabel noemde Tutu een ‘grote troost in deze zware tijd’. Tot slot zei de Prinses in de camera het volgende tegen Tutu: ”Beste Arch, u bent een geweldig voorbeeld en een grote inspiratiebron voor velen van ons en zeker voor mij. Ik ben heel dankbaar voor alles wat u doet voor de wereld en de mensheid, voor alles wat u ons leert, dat u ons laat zien wat het betekent een mens te zijn, voor de moed. En ik hoop dat ik, in welke vorm dan ook, nog velen jaren met u kan blijven werken. De wereld heeft u nodig en ik hou van u.” Desmond Tutu reageerde na een korte stilte op deze boodschap met de volgende woorden: ”Dankje. Ze is een fantastische vrouw”.

Klik HIER om de uitzending van College Tour terug te kijken.
Klik HIER om de uitzending van Nieuwsuur terug te kijken.

© College Tour & Nieuwsuur

Tags:

7 Comments »

  1. Wat fijn! Hopelijk komt alles toch nog goed…!!!

    Comment by Stephanie — 22/09/2012 @ 8:44 AM

  2. Mooie beelden van prinses Mabel en Desmond tutu. Knap Prinses Mabel het aan durft om in deze moeilijk periode te praten voor de camera en ze deed het ook nog eens heel mooi.

    Helaas zegt het openen van ogen niet zoveel over de gezondheidstoestand en moeten we dus niet te veel hoop hebben. Ik hoop dat het de goede kant op gaat en dat hij er weer boven op komt! Ik wens de familie nogmaals sterkte en wijsheid!

    Comment by Mariska — 22/09/2012 @ 9:51 AM

  3. Ik heb de afleveringen gezien, veel respect voor prinses Mabel! Ze deed het erg goed!

    Comment by caroline — 22/09/2012 @ 10:26 AM

  4. Wat bijzonder! Fijn dat Mabel veel steun aan Tutu heeft. Veel sterkte voor haar en de familie!

    Comment by Anneke — 22/09/2012 @ 7:16 PM

  5. het was een interessante aflevering. Stoer dat Mabel dit wilde doen. Dat hij bewoog na een kus, is misschien wishful thinking… maar als hij bijkomt, hoe is hij dan? of alleen een kasplantje? is dat leven?

    Comment by Constance — 23/09/2012 @ 9:41 AM

  6. Heel dramatisch voor dit gezin.Maar met uitspaken dat prins Friso de ogen open doet en geweegt moet men toch maar heel voorzichtig zijn. Dit zegt nog niets over zijn toestand in het algemeen.

    Comment by sofia — 24/09/2012 @ 8:53 AM

  7. Ik hoop dat het een teken is dat er nog hoop is. Prinses Mabel is een bijzondere sterke vrouw!

    Comment by Jenny — 24/09/2012 @ 10:08 AM

Leave a comment