Prins Willem-Alexander opent tentoonstelling ‘Koning Lodewijk Napoleon & zijn Paleis op de Dam’
Activiteit: Prins Willem-Alexander opende donderdagochtend 28 juni in aanwezigheid van Prinses Máxima de tentoonstelling ‘Koning Lodewijk Napoleon & zijn Paleis op de Dam’ in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Koning Lodewijk Napoleon (1778-1846) kwam in 1806 als koning van Holland naar Nederland. In 1808 nam hij zijn intrek in het stadhuis van Amsterdam dat toen de bestemming van Koninklijk Paleis kreeg. De tentoonstelling geeft een beeld van de Franse invloeden op het paleis. De tentoonstelling gaat terug naar de beginjaren van het gebouw als Koninklijk Paleis. Aan de hand van minidocumentaires, kunstvoorwerpen en kenmerken in het gebouw zelf wordt een beeld geschetst van de manier waarop Koning Lodewijk Napoleon destijds leefde en het stadhuis gereed maakte voor de nieuwe functie van paleis. Keizer Napoleon benoemde zijn broer Lodewijk Napoleon in 1806 tot Koning van Holland en onthief hem van deze functie in 1810 toen het toenmalige Holland deel werd van het Franse Keizerrijk. Het gebouw heeft altijd zijn paleisfunctie behouden en is thans ontvangstpaleis van het Koninklijk Huis en daarnaast is het paleis het grootste deel van het jaar open voor het publiek. U kunt de tentoonstelling van 29 juli tot 16 september dit jaar dagelijks bekijken tussen 11.00 uur en 17.00 uur. In september is het Paleis op maandag gesloten.

Outfit: Prinses Máxima droeg een rood-witte outfit met bloemenprint. Prinses Máxima combineerde het met rode accessoires en ze droeg haar haar in een staart.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

© AT5/Frank Buis

Prinselijk Paar bij afsluiting Holland Festival
Activiteit:
Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima woonden donderdagavond 28 juni het slotconcert bij van de 65e editie van het Holland Festival in Het Concertgebouw in Amsterdam. Het thema natuur stond centraal in het concert dat verzorgd wordt door het Simón Bolívar Symphony Orchestra of Venezuela. Chef-dirigent is Gustavo Dudamel. Het orkest speelt Rituales Amerinidios van de Zuid-Amerikaanse componist Esteban Benzecry en Eine Alpensinfonie van Richard Strauss. De drie delen van Rituales Amerindios verwijzen naar de natuurgoden die door de Maya’s, de Azteken en de Inca’s vereerd werden. Eine Alpensinfonie is een muzikale bewerking van een bergbeklimming. Het Holland Festival vindt plaats van 1 tot en met 28 juni 2012 op diverse locaties in Amsterdam.

Outfit: Prinses Máxima droeg een witte jurkje die ze vorige week nog in Mexico droeg (klik HIER voor bericht). Ze droeg haar haar los en droeg gouden accessoires.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

© Holland Festival

Tags:

18 Comments »

 1. Wauw, wauw, wauw wat ziet Máxima er vadaag SUPER uit! Allebei de outfits staan prachtig en wat zit het haar mooi. De gouden schoentjes zou ik ook wel in de kast willen hebben.

  Comment by Anneke — 29/06/2012 @ 1:42 PM

 2. Ze zag er, zeker ‘s morgens geweldig uit. Heel leuk, dat rode jurkje, goede lengte en lekker zomerse blote armen. ‘s avonds vond ik wat minder; het is een bijzondere outfit maar ik weet nog niet of ik hem echt mooi vind. Hij kleed in elk geval niet slank af. Het valt me ook op dat ze de laatste tijd altijd blote benen heeft. Kortom, lekker zomers.

  Comment by Willeke — 29/06/2012 @ 2:05 PM

 3. Dat rode jurkje staat Maxima heel mooi! Wat zit Maxima’s haar zo ook super verzorgd, moet ze vaker doen!

  Comment by Stephanie — 29/06/2012 @ 2:43 PM

 4. Alle bei de out fits zijn su per! prach tig om dat te zien! ze is zo mooi! on ze hip pe prin ses! the best queen

  Comment by Prinsessefan — 29/06/2012 @ 5:39 PM

 5. 2x super mooie outfits!! Mooi die staart, staat verzorgd! De witte outfit is echt prachtig, wat super mooi die gouden schoenen!

  Comment by MeRoyalty — 29/06/2012 @ 8:43 PM

 6. Ik vind de rode outfit veruit het mooist, de kleur en pasvorm zijn goed!
  Ik vind een verzorgde paardenstaart ook heel mooi, maar ik vind deze niet gelukt.
  Het ziet er snel snel uit en door het haar zo strak te trekken wordt de uitgroei alleen maar extra benadrukt..

  De witte outfit ziet er van de zijkant stijlvol uit, maar de foto’s van voren vind ik erg grof maken.
  En de tenen die over de rand van de schoentjes vallen zijn ook een beetje jammer..

  Comment by Becca — 29/06/2012 @ 8:56 PM

 7. kan er niet echt warm van worden, van beide outfits niet, vooral het witte jurkje met die blote benen en te korte lengte vind ik niet mooi.
  in de rode combinatie ziet ze er leuk uit, haar zit alleen vreselijk, ik krijg steeds meer waardering voor prinses kate, met haar prachtige verzorgde haar.

  Comment by anna — 29/06/2012 @ 9:14 PM

 8. Mooie outfits.Gelukkig zit het haar ineens ook wat beter.De rode schoenen vind ik niet echt sjiek. Zijn ook te klein.De gouden sandaaltjes zijn prachtig. Nu nog mooie gelakte teennageltjes.

  Comment by sofia — 29/06/2012 @ 10:46 PM

 9. Sorry, maar het rode jurkje vind ik qua schouderlijn niet zo mooi. Wel leuk dat ze weer eens wat nieuws aan had.

  Comment by Marjanneke — 29/06/2012 @ 11:14 PM

 10. Het witte jurkje staat haar goed, haar haar zit ook mooi, het rode jurkje en haar vond ik wat minder.

  Weet iemand sinds wanneer en waarom prinses Máxima haar trouw- en verlovingsring om haar rechter ringvinger draagt? Dat viel mij nu ineens op.

  Comment by Nelleke — 30/06/2012 @ 12:56 AM

 11. Ik vind het haar ook niet mooi zitten, sowieso zo’n neppaardestaart vind ik al niks, maar strak naar achteren benadrukt dat lage voorhoofd.
  Jurkje is mooi, maar op de heup vind ik het te strak zitten.

  Comment by Astrid — 30/06/2012 @ 11:28 AM

 12. Twee echt prachtige outfits ! De schoentjes zijn telkens verrukkelijk !

  Comment by julatrix — 30/06/2012 @ 3:07 PM

 13. Ik vind het rode jurkje haar leuk staan. Lekker zomers. Het jurkje ‘s avonds vind ik iets minder. Ik vind de mouwen niet mooi. Ik dacht eerst dat ze een cape om had die ze af kan doen, maar het zijn de mouwen. Wel mooi verzorgd haar. Extensions? Alexander is mooi strak ik t pak.

  Comment by Constance — 30/06/2012 @ 3:15 PM

 14. Maxima draagt een mooie rode outfit.De prinses kan het rood gebloemd peplum topje eveneens combineren met een wit rokje.
  De zogenaamde “white cape dress” met de goudkleurige schoentjes en de goudkleurige seashell clutch vind ik heel chique!

  Comment by Lut. — 30/06/2012 @ 3:36 PM

 15. Wat zag prinses Maxima er bij de keren mooi uit, super!

  Comment by Gerrianne — 30/06/2012 @ 3:59 PM

 16. Rode jurkje mooi, maar wat stijfjes. Jammer van die eeuwige haarstukken.
  Witte jurk, fris, zomers, kortom mooi.

  Comment by Violet — 30/06/2012 @ 5:23 PM

 17. Prachtig outfit,rood staat Máxima heel goed!! Als ik het goed zie is het hele mooie stof!
  ‘s Avonds zag Máxima er ook mooi uit! Wat een bijzonder handtasje!!

  Comment by Corintha — 30/06/2012 @ 10:26 PM

 18. Ik ga niets zeggen over de kleding van Maxima, maar wat ik op de foto’s enigszins bespeur is , dat ze er moe uitziet. Wordt tijd voor vakantie. Ze werkt hard , onze prinses. En dan al die tijdsverschillen wegwerken na al die intercontinentale reizen….. Heftig!Ik ben werkzaam geweest in de luchtvaart en weet als geen ander, hoe afgemat je bent na zoveel tijdzones…

  Comment by Anna — 02/07/2012 @ 1:44 AM

Leave a comment