Activiteit: Op uitnodiging van president Felipe Calderón van Mexico was Prinses Máxima 17 juni aanwezig bij een G20-bijeenkomst over Inclusive Finance. Mexico bekleedt dit jaar het G20-voorzitterschap. De G20-top vindt op 18 en 19 juni in Los Cabos plaats. Eén van de topprioriteiten van het G20-voorzitterschap is Inclusive Finance. Prinses Máxima heeft als erevoorzitter van het G20 Global Partnership for Financial Inclusion (GPFI) veel inspanningen verricht om toegang tot financiële diensten voor meer mensen mogelijk te maken.
In bijzijn van de Mexicaanse president Calderón, Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono, Chileense president Sebastian Piñera en Prinses Máxima committeerden circa twintig landen waaronder zowel G20 en niet G20 landen zich om toegang tot financiële dienstverlening voor meer mensen in eigen land mogelijk te maken. Prinses Máxima heeft de afgelopen periode verschillende van deze landen bezocht. Prinses Máxima zet zich in binnen- en buitenland in voor het vergroten van toegang tot financiële diensten, het verbeteren van consumentenbescherming en financiële vaardigheden. De helft van de wereldbevolking is van financiële diensten verstoken. Het ontbreken van financiële diensten is een rem op de ontwikkeling van mensen, bedrijven en landen. Prinses Máxima is in september 2009 benoemd tot speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Sinds juni 2011 is Prinses Máxima erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ (GPFI). Om vooral de synergie tussen de VN en de G20 te versterken op het gebied van universele toegang tot financiële diensten en haar jarenlange ervaring in te zetten om Inclusive Finance wereldwijd verder op de kaart te zetten.
De landen die al hebben toegezegd zich in eigen land in te zetten voor Inclusive Finance, besteden hierbij ook meer aandacht aan financiële educatie en consumentenbescherming. In Nederland is de Prinses lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering en erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. Dit is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt ruim 40 organisaties die samenwerken om de consument ‘wijzer in geldzaken’ te maken.

Outfit: Prinses Máxima droeg zondag een witte peplum top met een bedrukte rok. Haar haar zat nog een beetje in de krul door de knot die ze die dag ervoor droeg. Ze droeg er parel oorbellen en een parel ketting bij. Vandaag droeg de Prinses een rood/wit geblokte top met een rode broek. Ze droeg de top eerder op 9 oktober 2010, klik HIER voor een foto. Tijdens een activiteit in de dag, waarvan ik niet weet op welke dag het was, droeg Prinses Máxima een witte jurk op open mouwen. Het deed me denken aan de top die ze afgelopen zaterdag in Florence droeg.

Foto’s:

Klik HIER voor een foto van zondag & klik HIER voor nog een foto van maandag.



© Carlos Loret & Cesar Zulaica

Tags:

11 Comments »

  1. Geweldig dat ze dit allemaal doet.Ze laat zien dat een prinses niet per definitie alleen mooi hoeft te zijn maar wel degelijk iets te brengen kan hebben.Goede zaak voor ons kleine landje!

    Comment by sofia — 18/06/2012 @ 11:14 PM

  2. Leuk dat ze die rood met witte rop nog eens droeg.
    Jammer dat de foto’s niet zo duidelijk zijn…

    Comment by Stephanie — 19/06/2012 @ 9:42 AM

  3. Jammer dat de foto’s zo onduidelijk zijn… Blijft mooi die rode top!

    Comment by MeRoyalty — 19/06/2012 @ 10:44 AM

  4. Heyy ik kwam net op een Aimee Sohngen web. Mijn lievelings prinses ook ! :) Maar Maxima is toch wel de spontaanste

    Comment by Prinsessefan — 19/06/2012 @ 9:34 PM

  5. Vind het heel erg zielig voor Amalia, Alexia en Ariane dat hun mama zulke
    verre reizen maakt, die moeten hun mama toch heel erg missen, ze zijn nog zo jong.

    Comment by Jolanda — 19/06/2012 @ 9:59 PM

  6. Wat goed dat je weer als enige foto’s van Máxima hebt. Leuk om de rode blouse weer te zien. Ik las dat Máxima door president Calderon geroemd werd om haar activiteiten en als 1 van de nieuwe wereldleiders wordt beschouwd. Meer dan verdiend compliment!

    Comment by Anneke — 19/06/2012 @ 10:03 PM

  7. Gelukkig doet Maxima datgene waar ze goed in is en dat doet ze dan ook supergoed!Dankzij alle moderne communicatiemiddelen heeft ze veel contact met de kinderen.Ze is een geweldige ambassadeur voor ons land . Ze krijgt hier per slot van rekening vanuit Nederland een riant salaris voor.

    Comment by sofia — 20/06/2012 @ 8:37 AM

  8. Gezocht pak heeft zij aan. Ben het met vorige schrijfster eens, het is natuurlijk een wereldbaan met dito salaris. Een minpuntje, zij draagt maar amper nederlandse designers, dat vind ik een slechte zaak. Neem een voorbeeld aan die prachtige Kate.

    Comment by Ans — 20/06/2012 @ 3:43 PM

  9. Na raadpleging van een Spaanse site (www.cotilleando.com/…/67826-maxima-e… – Spanje) meen ik te mogen besluiten dat op de eerste foto blijkt dat Maxima een prachtig peplum bloesje droeg met een donker gekleurde zoom onderaan en dit gecombineerd met een mooi bedrukt rokje.

    Comment by Lut. — 22/06/2012 @ 5:54 PM

  10. Leuke outfits. Hoop dat we haar die snel in Nedreland zien dragen

    Comment by Anneke — 25/06/2012 @ 1:54 PM

  11. [...] Prinses Máxima droeg een witte jurkje die ze vorige week nog in Mexico droeg (klik HIER voor bericht). Ze droeg haar haar los en droeg gouden [...]

    Pingback by Fan van Máxima » Prinselijk Paar: tentoonstelling en Holland Festival — 29/06/2012 @ 11:54 AM

Leave a comment