Vandaag was het huwelijk van Prinses Carolina de Bourbon de Parme met Albert Brenninkmeijer. Vanaf 12.00 uur kwamen de Koninklijke gasten aan bij de Basilica San Miniato al Monte in Florence. De hele Koninklijke Familie was er, behalve uiteraard Prins Friso, Prinses Anita en Pieter van Vollenhoven. Prins Floris en Prinses Aimée hadden zelfs hun oudste dochter Magali meegenomen. Opvallende aanwezige is Prinses Mabel. Zij kwam hand in hand met Koningin Beatrix aanlopen. Ook Claus-Casimir, de zoon van Prins Constantijn en Prinses Laurentien, liep met hen mee. Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prinses Laurentien en haar jongste dochter gravin Leonore kwamen samen aan. Prinses Máxima droeg een bekende hoed van Fabienne Delvigne met een beige top en grijs-achtige rok van NATAN. Klik HIER voor een foto van de rok op de catwalk. Om 12.30 uur kwam de bruid aan de arm van broer Carlos aan. Prinses Carolina droeg een bruidsjurk van Addy van den Krommenacker met kant uit de bruidsjurk van haar moeder, Prinses Irene. De jurk heet ‘Irene’. Bruidskinderen waren onder andere Eloise, de oudste dochter van Prins Constantijn en Prinses Laurentien, Eliane van Vollenhoven, de jongste dochter van Prins Floris en Prinses Aimée en Julia ten Cate, de oudste dochter van Prinses Margarita en Tjalling ten Cate. Getuigen van de bruid waren zusje Prinses Margarita, broertje Prins Jaime en jeugdvriendin Marte Roemer-Visser. De getuigen van Albert waren zusje Cécile Coke-Brenninkmeijer, broer Roderick Brenninkmeijer en vriend Prins Nicholas Doimi de Frankopan. Tijdens de mis, die van 12.30 uur tot 14.00 uur duurde, stak het bruidspaar onder andere twee kaarsen aan voor hen die niet aanwezig konden zijn. Om 14.00 uur was de mis afgelopen en vertrokken het bruidspaar en de gasten weer. Prinses Máxima zal niet lang in Italië blijven, want morgen moet ze in Mexico zijn.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

© Informatie en foto’s met dank aan Justine Marcella/Vorsten Royale. Vanaf 29 juni is de nieuwe Vorsten verkrijgbaar met een interview met het bruidspaar!

Tags:

32 Comments »

  1. Ik kan nog niet enthousiast worden van de kleding van de prinsessen. Onze prinses Maxima ziet er weer beeldig uit. En prinses Mabel ook, maar de rest tot nu wat ik gezien heb. Nee, zal mijn smaak wel niet zijn

    Comment by suus — 16/06/2012 @ 2:14 PM

  2. Iris, geweldig, dat je nu al zoveel foto’s hebt geplaatst.
    Mooie bruid , eenvoudig maar beeldschoon!En die lathyrus bloemen in haar boeket als verwijzing naar haar oma Juliana. Wat een teder gebaar/symbool.
    Kijk nu uit naar Blauw Bloed vanavond!
    Ben benieuwd van wie die tiara is. Komt mij niet bekend voor.

    Reactie van beheerster: de tiara heeft Prinses Laurentien gedragen tijdens haar huwelijk.

    Comment by Anna — 16/06/2012 @ 2:32 PM

  3. Wat een mooie en stijlvolle bruid; de jurk is prachtig. Mooi verhaal over het bruidboeket, Anne. Máxima ziet er weer super uit en fijn dat Mabel erbij is. De outfit van Aimee vind ik een misser, veel te stijf voor een feest als dit. Ben beniuewd naar Blauw Bloed…

    Comment by Anneke — 16/06/2012 @ 3:40 PM

  4. Het grijze jacquet van Willem Alexander is ook erg mooi. Hij springt er echt uit vandaag!

    Comment by Anneke — 16/06/2012 @ 4:08 PM

  5. Wat mooi zag prinses Carolina er uit! Ook (bijna) alle gasten zagen er mooi uit vooral prinses Annette en prinses Margaritha.

    Comment by Gerrianne — 16/06/2012 @ 4:24 PM

  6. Ik kan het eigenlijk met Suus eens zijn. Ik ben niet kapot van de kleding van de prinsessen. Mabel ziet er mooi/sober uit een beetje triest, maar mooi dat ze er toch bij is. De koningin ziet er weer prachtig uit met alles op elkaar afgestemd, maar de rest…nee, Het is prachtig weer daar en ze zien er niet echt zomers uit.

    Comment by Constance — 16/06/2012 @ 4:31 PM

  7. Wat een prachtige bruid!! Ook de combinatie met dat teer lila…heel mooi.
    Minpuntje voor mij zijn de open bruidsschoenen.Leidt te veel af.Het pakje van Maxima heb ik eerder gezien.De koningin ziet er geweldig uit( terzijde ook even de outfits in Istamboel…suuuuper!!)
    Irene ook heel mooi,maar de kleur kleding van de koningin was voor de moeder van de bruid mooier geweest.Waarom Willem een grijs jacquet aan heeft en de rest niet is mij een raadsel. Was Eva van Bernardo bruidsdame? vreemd dat zij als enige een lange jurk draagt.
    DE kledingkeuze van de andere prinsessen vind ik aan de magere kant.Ook de kleding van de overige mannen is een rommeltje zo bij elkaar gezien.

    Comment by sofia — 16/06/2012 @ 6:00 PM

  8. Wat een ge-wel-dige jurk + kapsel van Carolina! Leuk dat Eloïse, Julia én Eliane bruidsmeisjes zijn!

    Comment by Mirjam — 16/06/2012 @ 6:20 PM

  9. Het grijze jacquet van Willem Alexander is ook erg mooi. Hij springt er echt uit vandaag!
    Comment by Anneke — 16/06/2012 @ 4:08 PM

    Anneke, hij springt er echt uit, want t zit veel te strak…:-)
    Wat ik ook niet zo goed snap is dat een aantal een jacquet aan heeft en andere gasten in gewoon pak. Inderdaad een beetje rommelig. En die ene lange jurk van Eva klopt ook niet.
    Nu alleen Jaime nog, dan zijn de kids van prinses Irene allemaal onder de pannen….:-)

    Comment by Anna — 16/06/2012 @ 9:18 PM

  10. Ik vind de jurk nogal erg eenvoudig. Had iets veel mooiers bij Carolina verwacht. Mooie outfit van Maxima. Eva dacht naar een gala te gaan met haar lange jurk?
    Het mag ook wel eens gezegd worden: Willem-Alexander zag er prachtig uit!

    Comment by MeRoyalty — 16/06/2012 @ 9:36 PM

  11. Hoihoi! Lief dat je me vernoemd voor de informatie. Daar kunnen velen een voorbeeld aan nemen :0). Als ik op foto-link klik, kom ik op site ppe? Had ik je al verteld dat ik het bruidspaar heb geinterviewd? In de nieuwe Vorsten Royale, vanaf volgend nummer 24 pagina’s dikker!

    Comment by Justine Marcella — 17/06/2012 @ 1:42 AM

  12. Anna ,je hebt gelijk,het pak van Willem zit veel te strak.
    Leuk trouwens dat de mannen een anjer dragen. Lathyrus en Anjers uit de kassen van Soestdijk? Zo waren opa Bernard en oma Juliana er inderdaad ook nog een beetje bij.

    Comment by sofia — 17/06/2012 @ 1:04 PM

  13. wat een schitterende bruid, mooi die pastelkleuren van beatrix en maxima. heeft laurentien die rode schoenen van maxima geleend? mooi dat mabel er was.

    Comment by anna — 17/06/2012 @ 1:06 PM

  14. Wat een gezocht pak heeft Maxima aan met die gekke mouwen. Mabel mooi, Laurenten te rood en excentriek. Kinderen wel heel erg leuk gekleed.
    Bruid heel eenvoudig, het is ook een heel onopvallend type, dus past goed.
    Beatrix, vreselijk kleur, een tip ga op dieet, dit is geen gezicht.
    Dochter en schoondochter van Christina, vreselijk.

    Comment by Lucia — 17/06/2012 @ 1:23 PM

  15. Rokje van Maxima is trouwens uit de zomercollectie van Natan.Ik meen dat ik het eerder bij Mathilde heb gezien.Weet iemand dat?

    Comment by sofia — 17/06/2012 @ 1:42 PM

  16. Bruid zag er schattig uit, zo onopvallend is ze toch niet? Prachtig ontwerp van Addy van den Krommenacker, mooier dan de Valentino van Maxima vind ik persoonlijk. Beatrix, Maxima en Willem Alexander vond ik er het minst mooi uitzien. De kindjes vond ik er allerliefst uitzien.

    Comment by Sonja — 17/06/2012 @ 2:16 PM

  17. Ik vind ook dat Carolina niet onopvallend is. Ze zag er werkelijk prachtig uit.Echt een koninklijke bruidsjurk. Alhoewel de jurk van haar moeder nog vele malen mooier was. Maar dat was dan ook een andere tijd.
    Vind nou niet direct dat Beatrix op dieet moet. Ze is altijd aan de forse kant geweest maar nooit te dik.Als er iemand af moet vallen is het Willem!

    Comment by sofia — 17/06/2012 @ 3:36 PM

  18. De rok van prinses Máxima is in oktober 2011 geshowd op de catwalk bij Natan. Prinses Máxima heeft voor een langere versie gekozen.

    Comment by Renske — 17/06/2012 @ 3:37 PM

  19. De bruid draagt een eenvoudige maar mooie jurk zonder veel franjes.
    Het boeket oogt prachtig!
    Van alle outfits die we te zien kregen vind ik die van prinses Maxima en van prinses Irene het mooist.
    sofia,
    Mathilde droeg hetzelfde rokje als Maxima en dit ter gelegenheid van een galadiner te Brussel op 25 april 2012 naar aanleiding van de 10de oprichting van “The European Business Summit” (zie de website Myroyals).
    Bij Maxima komt dit rokje echter beter tot zijn recht dan bij Mathilde.

    Comment by Lut. — 17/06/2012 @ 6:50 PM

  20. Wow! ik vind de bruid er echt schitterend uitzien, klassiek en prachtig in zijn eenvoud, met supermooi kant!Haar kapsel, ook heel stijlvol!

    Ik verbaas me eerlijk gezegd een beetje over Maxima, met 15 graden in Nld loopt ze met korte mouwen, en hier heeft ze, weliswaar open, maar juist lange mouwen.. Ik vind de top ook niet mooi vallen, Maxima zou volgens mij echt iets beter ondersteunende bh´s kunnen gebruiken, ik vind de top ook niet mooi in de rok vallen. De rok vind ik wel grappig en mooi staan, maar beter gecombineerd met iets anders..

    Verder vind ik Mabel er eenvoudig, maar stijlvol uitzien, goed dat ze erbij is! Laurentien vind ik wel erg knal zo helemaal in het rood, terwijl het jurkje op zich mooi is volgens mij

    Wie me verder opvielen:
    aimee; erg stijf en tuttig en winters
    Irene: blijft een mooie vrouw, maar wel een erg opvallende kleur
    Marilene: mooie kleur jurkje, vrij eenvoudig maar het stond haar goed, met lekker zomerse schoentjes!

    Comment by BeccaD — 17/06/2012 @ 7:23 PM

  21. Goed commentaar BeccaD.Ben het er ook mee eens.
    Weet iemand waarom de bruid in die oude Alpha Romeo arriveerde? Niet direct een bruidsauto.

    Comment by sofia — 17/06/2012 @ 7:59 PM

  22. Pffffffff,

    Wat een oordelen allemaal……

    Comment by Marinka — 17/06/2012 @ 8:14 PM

  23. Ja grappig he…daar is nou het hokje commentaar voor. Je kan ook alleen foto’s plaatsen natuurlijk en de ” leave a comment ” weglaten

    Comment by sofia — 17/06/2012 @ 8:54 PM

  24. Ja inderdaad . Volgens mij is daar het hokje ” leave a comment ” voor.

    Comment by sofia — 17/06/2012 @ 9:20 PM

  25. ALLE RESPECT VOOR PRINSES MABEL! WHOW WAT KANP DAT ZE HIERBIJ IS!!!
    DE JURK VAN PRINSES CAROLINA VIND IK ERG MOOI.
    DE ROK VAN PRINSES MAXIMA EN DE HOED VAN PRINSES MAXIMA MINDER.
    KONINGIN BEATRIX ZIET ER ECHT ALS EEN VORSTIN UIT!

    Comment by Stephanie — 18/06/2012 @ 9:26 AM

  26. idd, veel oordelen. Zijn we ook zo streng voor onszelf? Hoop van niet, want leven is stukken mooier als we in staat zijn de mooie zaken de overhand te laten nemen.
    In het geheel genomen vind ik het weer prachtige plaatjes, waar ik graag naar kijk.
    Dank!

    Comment by Emmy — 18/06/2012 @ 3:52 PM

  27. Maxima was pragtig

    Comment by Prinsessefan — 18/06/2012 @ 4:38 PM

  28. Mabel was prachtig, Laurentien ook, Maxima veel minder. Haar kleding viel gewoon niet mooi.

    Comment by Sonja — 18/06/2012 @ 8:36 PM

  29. Wat leuk dat je deze foto’s mocht gebruiken, ik vind het bruidspaar er heel stralend en gelukkig uit zien! Mooi, die lila accenten. Wat ziet prinses Laurentien er schitterend uit in het rood. Superknap van prinses Mabel dat ze zo laat zien dat ze wil verder gaan met het leven. Máxima’s outfit is apart, niet het mooiste wat ze in de kast heeft hangen. Ik vind de koningin er overigens prachtig uit zien in lila, ze past goed bij het bruidspaar :)

    Comment by Jenny — 19/06/2012 @ 8:57 PM

  30. waarvoor zijn de kinderen van prins willem-alexander en maxima er niet???
    ze zien d’r wel leuk uit!!

    Comment by hanniebal — 20/06/2012 @ 3:25 PM

  31. Werkelijke een prachtige en elegante jurk van de bruid. Complimenetn voor Addy van de Krommenacker….., maar wat een contrast met wat hij heeft gemaakt voor Prinses Irene. Het past van top tot teen totaal niet bij haar. Mijn advies aan haar is: blijf voor dergelijke gelegenheden bij Frans Hoogendoorn. Simpel en superelegant. Dat is de enige die begrijpt hoe je zo iemand ten volle tot zijn recht moet laten komen.

    Comment by Edith — 23/06/2012 @ 1:47 AM

  32. De bruid was echt prachtig, met een heel mooi boeket ook, en bijzonder elegant en verfijnd waren ook prinses Maxima en -in schitterend rood !- prinses Laurentien !

    Comment by julatrix — 24/06/2012 @ 12:52 AM

Leave a comment