5 juni: Prinselijk Paar bij concert Antony and The Johnsons met het Metropole Orkest
Dat Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima van muziek houden, weten we nu wel. Maar het Prinselijk Paar gaat ook doordeweeks graag ‘s avonds naar optredens en concerten toe. Evenals afgelopen dinsdagavond. Een bezoeker van deze website vertelt:

Dinsdagavond 5 juni kwam ik Maxima en Willem-Alexander tegen in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze kwamen uit de artiestenfoyer precies op het moment dat ik daar voor de deur stond. Ik zei: “Wat leuk u zo hier te ontmoeten”, waarop Willem-Alexander zei: “Vind ik ook leuk” en Maxima: “Ik ook”. Toen gingen ze de trap op naar het balkon, waar ik eveneens een plaats had voor het concert van Antony and The Johnsons met het Metropole Orkest. Ze droegen allebei dezelfde kleren als eerder op de dag.

© Luuk Versluijs

——————————————————————————————————————–

7 juni: Prinses Máxima bezoekt ZID theater
Activiteit:
Prinses Máxima heeft gistermiddag een bezoek gebracht aan het ZID Theater in Amsterdam.  Dit gezelschap realiseert multimediale voorstellingen, waarbij professionele acteurs en dansers samenwerken met wijkbewoners. ZID Theater realiseerde in 2010/2011 in Amsterdam West en Nieuw West de voorstelling Zoet & Zout. Buurtbewoners wisselden in workshops herinneringen aan eten, feesten en culinaire tradities uit. Deze herinneringen vormden de basis voor een levendige eindvoorstelling voor alle wijkbewoners. Verhalen, dans, muziek en eten stonden hierin centraal. Tijdens haar bezoek sprak de Prinses met direct betrokkenen bij de voorstelling en met wijkbewoners die als acteur aan het project hebben meegewerkt. Ook speelden de buurtacteurs een scène uit de nieuwe voorstelling voor de Prinses. Vanwege de bijzondere methode, zowel theater als culinair erfgoed, en vanwege het grote bereik in Amsterdam West, won ZID Theater vorig jaar een Appeltje van Oranje.

Outfit: Prinses Máxima droeg een geel jasje op een gele rok. Ze combineerde het met haar oorbellen van NATAN die ze ook op Koninginnedag droeg, gele schoenen en een gele tas. Ze droeg haar haar in een staart. Het jasje droeg de Prinses onder andere eerder op 19 mei 2010.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

——————————————————————————————————————–

8 juni: Uitblinkerslunch op Paleis Noordeinde
Vandaag was er weer een uitblinkerslunch op Paleis Noordeinde. Achtentwintig Nederlanders werden vanmiddag ontvangen door Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima. De lunch werd uitgesteld vanwege het ongeluk van Prins Friso, maar vond dus vandaag alsnog plaats. Drie van de gasten waren zangeres Glennis Grace, politicus Emile Roemer, ex-keeper van het Nederlands Elftal Edwin van der Sar, acteur Nasrdin Dchar en bokser Marichelle de Jong. De 28 genodigden hebben recentelijk allemaal een prijs of een andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in diverse sectoren zoals sport, kunst & cultuur, media & journalistiek, mode, muziek, politiek, onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven. De Prins en Prinses willen door het aanbieden van een lunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die zo’n bijzondere prestatie hebben geleverd.

——————————————————————————————————————–

8 juni: Prinses Máxima opent Moeder-kindcentrum in Bronovo Ziekenhuis Den Haag
Activiteit: Prinses Máxima opent vanmiddag het nieuwe Moeder-kindcentrum in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Om 16.00 uur komt ze aan. De naast elkaar gelegen kraam-zwangerenafdeling, kinderafdeling en verloskamers zijn na renovatie ondergebracht in één centrum waardoor zorg en dienstverlening aan moeder én kind geboden kan worden. Het Moeder-kindcentrum is een eigentijds en modern centrum, waar in de nieuwe opzet zowel de afdelingen als de kamers veel privacy en comfort bieden. Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane zijn ook geboren in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. De kraam-zwangerenafdeling ”Amalia” beschikt over 16 eenpersoons kraamstudio’s en 2 tweepersoonskamers waar de partner ook kan overnachten. De kinderafdeling ”Willem-Alexander” heeft drie couveusesuites waar ouders de mogelijkheid hebben 24 uur per dag bij hun kind te blijven. Daarnaast is er een couveuse-/wiegenkamer met zeven plaatsen en zijn er meerpersoonskamers waar kinderen kunnen verblijven of terecht kunnen voor een dagbehandeling. In alle kamers kunnen ouders blijven slapen. Ter vermaak is een speelruimte ingericht voor kinderen van alle leeftijden.

Outfit: Een oplettende bezoeker van deze website merkte al op dat Prinses Máxima vandaag een jurkje droeg van Tory Burch die $595,- kost. De jurk komt uit de lentecollectie van dit jaar. Tory Burch is een Amerikaanse ontwerpster die onder andere verkooppunten heeft in New York, Londen en Rome. Prinses Máxima is niet de enige die kleding van dit merk draagt, ook Prinses Marilène draagt van dit merk. De outfit die zij op Koninginnedag droeg dit jaar, is namelijk ook van Tory Burch. Klik HIER voor een foto van de outfit op de catwalk. Ze combineerde het jurkje met een bruin vestje en bruine schoenen.

© Tory Burch

Foto’s:

© RoyaltyPictures

Tags:

7 Comments »

  1. Leuk die gele outfit van gisteren! En heel mooi haar haar zo.
    Ik ben beneiuwd wat ze vandaag draagt…

    Comment by Anneke — 08/06/2012 @ 5:00 PM

  2. Leuk dat Maxima’s haar zo “gewoon” in een staart zit. Dat staat heel leuk bij Maxima.

    Comment by Stephanie — 08/06/2012 @ 7:16 PM

  3. Het kort jasje met boothals en de laaghangende paardenstaart vind ik heel leuk!

    PS: De prinses droeg vandaag een prachtig zomerjurkje van de Amerikaanse modeontwerpster Tory Burch.

    Comment by Lut. — 08/06/2012 @ 9:35 PM

  4. Wauw wat een leuke jurk droeg Máxima vandaag. En alweer gave schoenen en haar haar mooi naar achter gestyled. Zo zien we haar graag!

    Comment by Anneke — 08/06/2012 @ 11:01 PM

  5. Wat geweldig dat je dit allemaal gevonden hebt. Dat gele jasje staat leuk, die hals staat haar goed.

    Comment by Elleke — 09/06/2012 @ 9:47 AM

  6. Heel leuk dat zomerse jurkje, staat prinses Maxima heel goed!

    Comment by Stephanie — 09/06/2012 @ 11:27 AM

  7. Het gele jasje staat erg mooi idd en ik vind haar haar in een staart klassiek verzorgd staan. Bruine jurkje staat ook mooi, ik ben alleen niet zo weg van die vestjes zo half half..
    Meer variatie in opgestoken haar is mijn tip!

    Comment by Becca — 10/06/2012 @ 10:02 AM

Leave a comment