Prinses Máxima ontvangt onderzoek naar basisonderwijs en ondernemen
Activiteit: Prinses Máxima ontving gisterochtend tijdens een seminar van het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE) het onderzoek Effecten van onderwijs in ondernemen op de basisschool in ontvangst. Mirjam van Praag, Randolph Sloof en Laura Rosendahl Huber van de Universiteit van Amsterdam en ACE deden de afgelopen twee jaar onderzoek naar de effecten van het lesprogramma van BizWorld. Dit lesprogramma wordt wereldwijd gebruikt om ondernemende kennis en vaardigheden te ontwikkelen bij leerlingen van groep 8 van de basisschool. De onderzoekers keken naar de ontwikkeling van ondernemerschapkennis en -vaardigheden bij ruim 2500 leerlingen van 65 verschillende basisscholen in Nederland. Ze concluderen dat het ondernemerschaponderwijs een positief effect heeft op de ondernemende vaardigheden van de deelnemende leerlingen. Onderwijs in ondernemerschap is van belang voor de toekomstige economische groei en werkgelegenheid. Na het in ontvangst nemen van het onderzoek vertelden kinderen over hun eigen ervaringen met het lesprogramma. Verschillende mensen reageerden vervolgens op de uitkomsten van het onderzoek. De stichting BizWorld verzorgt sinds enkele jaren lessen in ondernemerschap voor kinderen in groep 8 van de basisschool. In bedrijfjes bestaande uit zes leerlingen leren de kinderen alles wat er bij ondernemerschap komt kijken: van oprichting tot financiële verslaglegging, van productie tot verkoop en nog veel meer. Prinses Máxima was aanwezig in het kader van haar erevoorzitterschap van Wijzer in geldzaken, en haar lidmaatschap van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering.

Outfit: Prinses Máxima droeg een nieuw, rood, zomers jurkje met ook nieuwe oorbellen en een bijpassende armband. Ze droeg bij de outfit grijze schoenen die ze niet heel vaak draagt (maar wel erg leuk zijn naar mijn mening).

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

© Schooltv Basta

—————————————————————————————————

Prins van Oranje en Prinses Máxima ontvangen deputatie Koninklijke Marechaussee
Activiteit:
Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima ontvingen gistermiddag in hun tuin bij de Eikenhorst een deputatie van de Brigade Koninklijke Marechaussee Den Haag Beveiliging. Elk jaar een trompetterkorps op de verjaardag van een lid van het Koninklijk Huis. Het ontvangst was dan ook ter gelegenheid van beider verjaardag op 27 april en 17 mei. Voor aanvang van het ontvangst speelde het trompetterkorps de nieuw gecomponeerde Prinses Máxima mars, waarna de commandant Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal Dick van Putten de partituur heeft aangeboden aan de Prinses. De Prinses Máxima mars is in opdracht van de commandant Koninklijke Marechaussee gecomponeerd door Eric Zwiggers.

Outfit: Prinses Máxima droeg dezelfde outfit als ‘s ochtends.

Foto:

© Audio Visuele Dienst Defensie

—————————————————————————————————

Prinses Máxima bezoekt muziekproject ”Muziek is de basis!” in Vleuten
Activiteit: Prinses Máxima bracht vanmorgen een werkbezoek aan muziekproject ”Muziek is de basis!” van het Harmonie Orkest Vleuten. Het initiatief maakt deel uit van het programma Kinderen Maken Muziek van het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. Muziek is de basis! brengt kinderen van 5 verschillende basisscholen uit Vleuten en De Meern met elkaar in contact. Gezamenlijk maakten zij kennis met verschillende muziekinstrumenten. Een deel van de leerlingen leerde vervolgens in groepsverband een blaasinstrument bespelen. De Prinses woonde een kort concert bij van de 360 deelnemers, waarna zij een gesprek had met betrokkenen vanuit de organisatie over het initiatief. Op haar veertigste verjaardag op 17 mei vorig jaar lanceerde een trotse Prinses Máxima het programma Kinderen Maken Muziek. Ze deed dit tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Appeltjes van Oranje. Doel van het programma is dat zo veel mogelijk kinderen in aanraking komen met muziek, een instrument leren bespelen en in groepjes muziek leren maken.

Outfit: Prinses Máxima droeg een jasje van Emilio Pucci die ze wel vaker heeft gedragen. Ze droeg het voor het eerst op 16 april 2003. Ze combineerde het vandaag met een rode pantalon. Het jasje komt uit de Ready-to-Wear- Spring 2002 collectie.

© Emilio Pucci

Foto:

© Ingrid Sterrenburg/RTV Utrecht

Tags:

13 Comments »

  1. Whow..!!! Dit jurkje staat prinses Maxima echt heel mooi! Ik vind de armband wel appart, maar niet lelijk. De hakken zijn zeker erg mooi en passen goed bij de armband.
    De 2de outfit vind ik iets minder, maar staat prinses Maxima wel goed.
    Heel erg leuk al die foto’s!

    Comment by Stephanie — 31/05/2012 @ 4:41 PM

  2. Supermooi jurkje draagt Maxima! En ook mooie accessoires erbij! Top!

    Comment by Princessoutfits — 31/05/2012 @ 7:53 PM

  3. Het rode jurkje staat de prinses fantastisch. Weet iemand ook wanneer ze de schoenen eerder gedragen heeft?

    Reactie van beheerster: Op 7 oktober 2010: http://ppe-agency.com/500px/Oct2010/PPE10100749.jpg

    Comment by Renske — 31/05/2012 @ 8:16 PM

  4. De rode outfit is helemaal top! Mooi jurkje, prachtige armband en idd super leuke schoenen!

    Comment by MeRoyalty — 31/05/2012 @ 8:44 PM

  5. Wat ziet ze er weer super uit! Die schoenen zijn echt geweldig. Leuk het Pucci jasje weer te zien. Deze kleuren passen echt bij haar.

    Comment by Anneke — 31/05/2012 @ 11:04 PM

  6. Iris, dank je wel voor je reactie over de schoenen.

    Comment by Renske — 31/05/2012 @ 11:10 PM

  7. Ik heb even op Basta tv gekeken, het jurkje is mooi, maar dat haar, drie pieken in de nek, vreselijk. Wat spreekt ze slecht en onduidelijk nederlands.

    Comment by Annet — 01/06/2012 @ 9:17 AM

  8. Maxima draagt een elegant rood jurkje en het Emilio Pucci jasje vind ik eveneens heel mooi!

    Comment by Lut. — 01/06/2012 @ 2:05 PM

  9. Oh wat is de outfit van vandaag (1 juni) super! http://www.ppe-agency.com/

    Comment by Anneke — 01/06/2012 @ 4:25 PM

  10. Het rood staat haar idd super alleen die haren idd. Niks nieuws, ik weet het, maar bij RTL boulevard hadden ze het er deze week toevallig over dat maxima steeds meer aan het zoeken is naar een eigen “signature hairstyle” maar als
    Ik dit zo zie duurt dat nog wel even.. Echt jammer haalt voor mij het plaatje echt naar beneden..

    Comment by Becca — 01/06/2012 @ 7:24 PM

  11. De kleur rood staat haar i.d. erg mooi, maar het jurkje vind ik een strandjurk, doet haar figuur niet uitkomen.

    Comment by tessa — 03/06/2012 @ 10:54 PM

  12. Leuk, het rode jurkje van Máxima!!! Lekker zomers en de kleur staat haar heel goed!

    Comment by Corintha — 04/06/2012 @ 1:36 PM

  13. [...] versie onder andere op 12 september 2011. Prinses Máxima droeg onder de jas het rode jurkje dat ze vorige week nog [...]

    Pingback by Fan van Máxima » Prinses Máxima bij conferentie Access to Health Insurance — 05/06/2012 @ 12:52 PM

Leave a comment