Prinses Máxima bij oratie hoogleraar Prince Claus Chair
Activiteit:
Prinses Máxima was maandagmiddag 21 mei 2012 aanwezig bij de oratie van prof. Stella Quimbo in het International Institute of Social Studies (ISS) in Den Haag. Prof. Quimbo is op voordracht van het curatorium van de Prince Claus Chair in Development and Equity door het college van bestuur van het ISS benoemd tot hoogleraar op de Prince Claus Chair. Zij gaat onderzoek doen naar de toegankelijkheid van gezondheidszorg voor kinderen en andere groepen van de bevolking. De Filipijnse Stella Quimbo (1969) is professor aan de economische faculteit van de Universiteit van de Filipijnen. In haar oratie liet mevrouw Quimbo met een project in de Filipijnen zien op welke wijze de overheid maatregelen kan nemen die een direct effect hebben op de gezondheid van de bevolking en de kosten van de zorg. In dit project staan een zorgverzekering voor kinderen en een betere beloning voor zorgverleners centraal. Mevrouw Quimbo heeft veel gepubliceerd over gezondheidszorg, de toegankelijkheid tot de gezondheidszorg en zorgverzekeringen. Het curatorium van de Prince Claus Chair staat onder voorzitterschap van Prinses Máxima. Sinds dit jaar wordt de leerstoel niet voor één jaar, maar voor twee jaar bekleed. Uitmuntende, jonge academici uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika, de Cariben of de Stille Oceaan komen hiervoor in aanmerking. De benoeming geschiedt beurtelings aan de Universiteit Utrecht en het Institute of Social Studies. De beide instellingen willen met de leerstoel onderzoek en onderwijs in de ontwikkelingssamenwerking bevorderen in overeenstemming met de inzichten en ideeën van Prins Claus.

Outfit: Prinses Máxima droeg een lichtgroene jas met witte accenten die ze al meerdere malen heeft gedragen, onder andere op 13 mei 2006.

Foto’s:


© Gera Nieland

——————————————————————————————————————

Prinses Máxima opent nieuwe locatie Appel Arts Centre
Activiteit: Prinses Maxima opende vanmorgen in Amsterdam de nieuwe locatie van de Appel arts centre. Het rijksmonument aan de Prins Hendrikkade is gerenoveerd tot publieksruimte, met expositiezalen, een bibliotheek en archief, café-restaurant en kantoren. De Appel arts centre is sinds haar oprichting in 1975 een internationaal georiënteerd kunstencentrum. De Appel arts centre organiseert tentoonstellingen, daarnaast vinden performances, debatten, lezingen en conferenties plaats. Verder biedt het instituut professionals kennistrajecten aan, waaronder een studieprogramma voor curatoren en aspirant-galeriehouders. Prinses Máxima bezocht de tentoonstelling Topsy Turvy, Leve de omgekeerde Wereld!, waarin kunstenaars met hun werk alternatieve mogelijkheden presenteren om naar de werkelijkheid te kijken en deze anders te beleven.

Outfit: Prinses Máxima droeg een nieuwe groene jurk met een ceintuur van NATAN.

© NATAN

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

——————————————————————————————————————

Prinses Máxima opent eerste Geldloket van Wijzer in Geldzaken
Activiteit: Prinses Máxima opent woensdagmiddag 23 mei 2012 samen met demissionair minister van Financiën, J.C. De Jager, het eerste Geldloket van Wijzer in geldzaken in Amersfoort. Bij het Geldloket kunnen de Amersfoortse inwoners terecht met vragen over geldzaken. Na de opening zijn de Prinses en de minister aanwezig bij een spreekuur in het loket. Het Geldloket, een pilotproject van 1 jaar, heeft als doel na te gaan in hoeverre consumenten behoefte hebben aan een fysiek loket voor vragen over geldzaken. Volgens Wijzer in geldzaken hebben veel mensen moeite wegwijs te worden in de hoeveelheid financiële informatie op internet. Het Geldloket geeft op een fysieke plaats voorlichting en biedt praktische hulp bij vragen over geldzaken zoals pensioen, verhuizen, uit elkaar gaan of rondkomen. Als het nodig is, worden de bezoekers doorverwezen naar relevante (lokale) instanties. Het Geldloket geeft nadrukkelijk geen financieel advies aan de bezoekers en verkoopt geen producten of diensten. Wijzer in geldzaken werkt in Amersfoort in de uitvoering samen met Stadsring51, de organisatie voor schuldhulpverlening en schuldpreventie. In Den Bosch wordt eind mei een tweede Geldloket geopend in het Juridisch Loket. Dit is een landelijke organisatie met dertig vestigingen die gratis juridisch advies en informatie op alle rechtsterreinen bieden. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt ruim 40 organisaties die samenwerken om de consument ‘wijzer in geldzaken’ te maken. Prinses Máxima is erevoorzitter van dit platform.

Outfit: Prinses Máxima droeg hetzelfde bruine broekpak met oranje accenten die ze afgelopen zondag ook in Londen droeg.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

© Jannemieke den Besten

Tags:

21 Comments »

  1. Ik vind deze kleding niet heel erg mooi. Vooral de kleur staat onze prinses niet erg goed. Prinses Maxima is al wel lekker bruin :-)

    Comment by Stephanie — 23/05/2012 @ 7:11 PM

  2. Leuke outfits droeg ze weer vooral het groene jurkje!

    Comment by Gerrianne — 23/05/2012 @ 7:25 PM

  3. Wat ziet Máxima er lekker zomers uit in het nieuwe groenen jurkje en oranje broekpak. Zou ze al van het Griekse vakantiehuis genoten hebben?

    Comment by Anneke — 23/05/2012 @ 7:41 PM

  4. Vind de lichtgroene jas en het groene jurkje erg leuk staan bij Máxima! Het broekpak vind ik niet zo, dat vind ik niet echt mooi zitten.

    Comment by Francine — 23/05/2012 @ 8:15 PM

  5. 1)De lichtgroene jas vind ik het mooist toen de prinses deze outfit droeg op 13 mei 2006.De jas gewoon openhangend en de haren netjes uit het gelaat.
    2)Het groene jurkje vind ik eveneens heel leuk, heerlijk zomers maar ietwat aan de korte kant.

    Comment by Lut. — 23/05/2012 @ 9:02 PM

  6. Ik vind het telkens weer leuk om te zien hoe Maxima haar kleding meerdere keren draagt.
    Het groene jurkje vind ik super en zal in de toekomst vast vaker gedragen gaan worden met andere accessoires.

    Comment by Marinka — 23/05/2012 @ 9:46 PM

  7. leuk groen jurkje.Staat fris en zomers. De forse zilverkleurige sandaal vind ik minder geslaagd. Overheerst nogal in een maat 42.

    Comment by Alida — 23/05/2012 @ 10:06 PM

  8. Het groene jurkje heerlijk zomers, maar tekort.
    Het broekpak zit niet mooi. Net als bij andere foto ‘ s in dit pak is het net of ze geen goede bh aan heeft, alsof je haar tepels kon zien.
    Maarja , het valt niet mee om iedere dag in de schijnwerpers te staan en onberispelijk gekleed te gaan….
    Het gaat uiteindelijk om de inhoud en die is voor 1000% ok!,, Viva Máxima…..

    Comment by Anna — 23/05/2012 @ 11:10 PM

  9. Snel weg doen dit pak!Het is door een beginnend naaistertje gemaakt. Inderdaad Anna het gaat om de inhoud…maar mijn oma zie altijd ” het oog wil ook wat!”

    Comment by sofia — 23/05/2012 @ 11:27 PM

  10. Broekpak staat beter als van de week in London, maar die vreslijk opgemaakte ogen heb ik zo’n moeite mee, het komt nogal ordinair over, zeker als je 40 bent gepasseerd, laat dat aan de jongere generatie over.
    Groene jurkje leuk, schoenen te grof en niet doen met zo’n enorme voetmaat.

    Comment by Ellen — 24/05/2012 @ 10:18 AM

  11. Het groene jurkje is mijn favoriet de kleur is heel mooi en het model ook!
    Ik vind de zilveren schoenen er alleen niet mooi bij, de lengte van de jurk en het model schoen geven maxima behoorlijk stevige onderbenen. Als het jurkje net tot op de knie was zou het een stuk mooier en slanker ogen..
    Het lichtgroene jasje vind ik maar saai staan en het broekpak vind ik echt niet kunnen idd alsof ze geen bh draagt.
    Persoonlijk vind ik herdragen van kleding ook helemaal goed maar zo snel achter elkaar als ze de afgelopen weken doet vind ik wel wat overdreven. We weten allemaal hoeveel kleding ze heeft dus wissel dan wat meer af..

    Comment by Becca — 24/05/2012 @ 10:22 AM

  12. De groene jas van maandag vind ik wel leuk.
    Het groene jurkje vind ik nogal flodderig. Die zilveren schoenen zijn wel heel opzichtig zeg!
    Het oranje broekpak is echt een flop. Voor een prinses is het eigenlijk toch not done om dezelfde kleding 2 keer per week te dragen…?

    Comment by MeRoyalty — 24/05/2012 @ 10:34 AM

  13. Bij het broekpak zijn het de coupenaden die niet helemaal mooi uitlopen,zie de detail foto.Ze lijkt er wel erg slank in.
    Het groene jurkje vind ik supergaaf.Prachtig.
    Maar het hele beeld wordt compleet onderuit gehaalt met die schoenen.Waarom vind ik die zo vreselijk en afbreuk doen aan het geheel?

    Comment by marianne — 24/05/2012 @ 11:07 AM

  14. Het broekpak had ze eerder van het weekend ook al aan bij het concert in London. Geen geslaagde keus, zit ook niet mooi.
    En wat is het toch met al die open schoenen met banden? Die draagt ze vaak maar ook geen goede keus.

    Comment by Anonymous — 24/05/2012 @ 12:24 PM

  15. Outfit van afgelopen maandag van Máxima vind ik goed gekozen voor die gelegenheid. De kleur is schitterend!!
    Het groene jurkje staat Máxima heel goed. Outfit van woensdagmiddag vind ik minder.

    Comment by Corintha — 24/05/2012 @ 3:55 PM

  16. Heet deze site niet Fan van Máxima?? Ik verbaas me echt over alle negatieve uitlatingen…

    Comment by Anneke — 24/05/2012 @ 4:53 PM

  17. We zijn niet negatief alleen maar kritisch.En dat mag best omdat we nu eenmaal zo gek op haar zijn en graag willen dat ze er zo mooi mogelijk uitziet.

    Comment by sofia — 24/05/2012 @ 7:22 PM

  18. Ze vertegenwoordigt per slot wel ons kleine landje.

    Comment by sofia — 24/05/2012 @ 7:23 PM

  19. Ik vind deze outfits niet zo geslaagd, behalve het groene jurkje.

    Comment by Princessoutfits — 25/05/2012 @ 10:13 AM

  20. Idd Sofia! Ik vind maxima een prachtige vrouw maar dat betekent niet dat ik alles wat ze aanheeft en draagt pee definitie het einde vind!!

    Comment by Becca — 25/05/2012 @ 6:40 PM

  21. Anneke, ik begrijp je reactie wel. Ik blijf absoluut fan van Maxima, maar dat wil niet zeggen, dat ik ook wel eens negatief commentaar heb op haar kledingkeuze.
    Ik heb ook geschreven , dat het gaat om de inhoud en die is perfect.

    Comment by Anna — 27/05/2012 @ 1:06 AM

Leave a comment