Koningin Beatrix

06th May 2012

Even geen bericht over Prinses Máxima, maar over Koningin Beatrix. Ik schrijf dit bericht naar aanleiding van een foto die gisteravond tijdens het Bevrijdingsconcert is gemaakt. De foto raakte me: de Koningin in tranen. Aan het einde van Koninginnedag spreekt de Koningin elk jaar een dankwoord uit. Dit jaar werd er meer over gesproken dan ooit. Met een gebroken stem sprak de Koningin de volgende woorden: ”Het is jammer en verdrietig dat onze familie vandaag niet compleet is, maar alle hartelijkheid, goede wensen die we gevoeld hebben en gehoord hebben zullen we doorgeven. Ik dank u voor een fantastisch feest, ik hoop dat u allemaal nog heel lang door kunt vieren vandaag. Het is een prachtige dag vandaag en u heeft ons werkelijk een onvergetelijke Koninginnedag gegeven. Hartelijk bedankt!” Natuurlijk dachten veel mensen nog terug aan Koninginnedag 2009, blij dat het de afgelopen jaren allemaal goed is gegaan, maar we dachten ook aan Prins Friso en Prinses Mabel. Terwijl neven en nichten graag wilden dat Koninginnedag dit jaar niet door zou gaan, heeft Koningin Beatrix besloten het wel door te laten gaan. Dit was het moment waarop het Nederlandse volk kon laten zien hoe erg ze meeleven met de familie en in het bijzonder met de Koningin. Koningin Beatrix nam alle bloemen, cadeaus en bijzondere woorden aan. Meer dan ooit was Koningin Beatrix in contact met het ‘gewone’ volk. Deze wensen en steun moet haar enorm veel moed en kracht gegeven hebben, want hoe moedig is het om vervolgens voor heel Nederland te spreken over een heel verdrietige privé situatie. Na de woorden van Koningin Beatrix was het verdriet af te lezen bij leden van de Koninklijke Familie. Prins Willem-Alexander die zijn tranen niet kon bedwingen, Prinses Máxima die even de Koningin een klopje geeft van ”goed gedaan” enzovoort. En dan gisteren, 5 mei, Bevrijdingsdag. Koningin Beatrix woont elk jaar het bevrijdingsconcert bij in Amsterdam. Na afloop van het concert ging ze weer met de boot weg. Ze werd uitgezwaaid door heel Amsterdam. De Koningin was ontroerd, ze had tranen in haar ogen. Het was te zien hoe erg ze het waardeert dat het volk meeleeft en hoe ze deze steun ook nodig heeft. Ik kan alleen maar zeggen: Ik heb enorm veel respect voor onze moedige en krachtige Koningin!

Klik HIER voor de foto van gisteren.

© RTL Boulevard

Tags:

14 Comments »

 1. Dat heb je prachtig gezegd,mijn complimenten.

  Comment by marianne — 06/05/2012 @ 9:59 AM

 2. Je beschrijft precies wat we allemaal voelen. Een moeder die te maken krijgt met een enorm verlies in haar gezin. Fijn dat je hiervoor ruimte maken op je blog. Dank je wel.

  Comment by Annette — 06/05/2012 @ 10:58 AM

 3. Prachtig gezegd,kan mij er alleen maar bij aansluiten,iedere keer wanneer ik de koningin zie denk ik wat een verdriet draag je mee….en wat een krachtige vrouw.Maar ook krachtige mensen hebben steun nodig en ik hoop dat ze dat zo een beetje voelt dat nederland met haar meeleeft.

  Comment by Anne — 06/05/2012 @ 11:50 AM

 4. Helemaal mee eens!

  Comment by Mirjam — 06/05/2012 @ 11:58 AM

 5. Wat mooi gezegd! Ik ben het helemaal met je eens!

  Comment by Mariska — 06/05/2012 @ 12:48 PM

 6. Een geweldig mens! Wat een koningin! Daar kunnen toch geen honderdduizend presidenten tegenop.
  Laten we gelukkig en vooral tevreden zijn met zo’n staatshoofd!

  Comment by sofia — 06/05/2012 @ 3:06 PM

 7. Heel ontroerend!!!!!

  Comment by ingrid helena — 06/05/2012 @ 4:57 PM

 8. Wat een prachtige, ontroerende foto! We kunnen inderdaad heel trots zijn op onze koningin! Ik heb diep respect voor haar!

  Comment by Leonie — 06/05/2012 @ 6:37 PM

 9. Ik had de foto nog niet gezien, maar het is heel byzonder dat de koningin in het openbaar met tranen is. Misschien werd het nummer haar net te veel na alles.
  Mooi verwoord.

  Comment by Constance — 07/05/2012 @ 5:04 AM

 10. Ik sluit mij hier bij aan. Wij hebben echt een geweldige vorstin!
  Leve de koningin!

  Comment by Stephanie — 07/05/2012 @ 6:47 AM

 11. Deze foto laat duidelijk zien dat de koningin ook maar een mens is. Mooi hoe iedereen met haar mee leeft, dapper dat ze maar door blijft gaan!

  Comment by Oranjewereld — 07/05/2012 @ 7:30 AM

 12. Wat een bijzondere vrouw is onze koningin toch; echt eem mooi mens in alle opzichten. En wat heb je dit mooi gezegd. Dank je wel dat je hier aandacht aan besteed.

  Comment by Anneke — 07/05/2012 @ 9:31 AM

 13. Wat een mooi stukje over onze krachtige vorstin.
  Ook ik denk iedere keer als ik haar “zie” : wat een verdriet draagt zij van binnen mee. Ik heb ontzettend veel bewondering voor haar.
  Wat een prachtige foto, Iris.
  Dank voor het plaatsen van je stukje + foto !!

  Comment by Anna — 07/05/2012 @ 8:47 PM

 14. Mooi dat je hier een stukje over schrijft,want dat verdiend de koningin.
  Ja, het is een dappere vrouw waar ik geweldig veel respect voor heb!

  Comment by Corintha — 08/05/2012 @ 6:37 AM

Leave a comment