Vandaag maakte het Luxemburgse hof bekend dat Erfgroothertog Guillaume van Luxemburg (30) is verloofd met de Belgische Gravin Stéphanie de Lannoy (28). Guillaume is de oudste zoon van Groothertog Henri en Groothertogin Maria Teresa. Guillaume en Stéphanie leerden elkaar vijf jaar geleden kennen op een – hoe toepasselijk – adellijk bal en hebben sinds twee jaar een relatie. Stéphanie komt uit een gezin van acht kinderen waarvan zij de jongste is. Samen met haar ouders graaf Philippe de Lannoy en Alix della Faille de Leverghem woonde ze nog op kasteel Anvaing in het Belgische Anvaing. De Erfgroothertog was daar de laatste jaren veel te vinden. Stéphanie heeft voor haar studie Germaanse filologie ook een tijdje in Berlijn gewoond. Ter gelegenheid van zijn dertigste verjaardag gaf de Erfgroothertog in november vorig jaar een interview. Hierin sprak hij voor het eerst over zijn relatie, al noemde hij toen nog geen namen. Wel liet hij weten een jaar een relatie te hebben en haar vijf jaar geleden te hebben ontmoet. Speculaties over een verloving kwamen toen op gang. Precieze datum van het huwelijk is nog niet bekend, wel is het bevestigd dat het huwelijk nog dit jaar plaats zal vinden. Later vandaag wordt er een receptie gehouden en er wordt verwacht dat het verloofde paar zich vandaag ook aan het volk zal presenteren. Morgen wordt er een fotomoment gehouden en zal er een verlovingsfeest plaatsvinden. Morgen om 11.30 uur zal er meer informatie worden gegeven over het huwelijk.

© Cour Grand-Ducale/Christian Aschman

Tags:

6 Comments »

 1. Yes! Weer een koninklijk huwelijk in het vooruitzicht! Leuk meisje die Stéphanie; nog van adel ook! Gefeliciteerd Guillaume en Stéphanie! :)

  Comment by Oranjewereld — 26/04/2012 @ 6:56 AM

 2. Wat leuk om (bijna een)naamgenoot (alleen de e is anders) te hebben in de koninklijke familie! De foto’s zijn erg leuk. Ik ben benieuwd naar de foto’s morgen. Heel leuk weer een koninklijk huwelijk!!

  Comment by Stephanie — 26/04/2012 @ 10:45 AM

 3. Wat een leuk stel!
  Hoe kan het dat ik verschilende kopteksten van je site krijg? Ik vind de oude zeker mooi, maar deze nieuwe is wel zo lenteachtig en zet Máxima prachtig neer!

  Comment by Anneke — 26/04/2012 @ 1:08 PM

 4. Super leuk nieuws, en foto’s. Ben benieuwd wanneer het huwelijk plaats gaat vinden.

  Comment by Gerrianne — 26/04/2012 @ 1:34 PM

 5. Leuk,nog een koninklijk huwelijk!! Ben benieuwd hoe ze er dan uitzien! Er zullen veel Nederlandse royals zijn!

  Comment by Corintha — 28/04/2012 @ 1:52 PM

 6. de trouwdatum is 20 oktober 2012.

  Comment by lizette — 03/05/2012 @ 11:44 AM

Leave a comment