Activiteit: Prinses Máxima was donderdag nog in Parijs, vrijdag vloog ze naar Washington. Van vrijdag 20 april tot en met vandaag, 22 april, was Prinses Máxima aanwezig bij de voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank. Een helder beeld van de wijze waarop mensen wereldwijd sparen, lenen, betalen en omgaan met financiële risico’s zorgt voor een efficiënte aanpak om iedereen, overal ter wereld, toegang te verlenen tot financiële diensten. Om die reden maakt de Wereldbank gebruik van een nieuwe wereldwijde Financial Inclusion Database, Global Findex. Prinses Máxima is voorstander van een database, omdat betrouwbare statistische gegevens beleidsmakers meer inzicht geven in de belemmeringen voor de toegang tot financiële producten en diensten en de impact daarvan op de economische en sociale situatie van lage inkomensgroepen. Prinses Máxima had het druk de afgelopen dagen in Washington. Zo hield ze een toespraak bij de bijeenkomst ‘G-20 and Financial Inclusion’ en marge van de voorjaarsvergadering. Daarnaast nam Prinses Máxima deel aan een bijeenkomst van haar UNSGSA Reference Group en was zij aanwezig bij een diner met de Mexicaanse staatssecretaris van Financiën en meerdere algemeen directeuren van grote internationale banken, dat wordt georganiseerd door de G-20 en de International Finance Corporation (IFC). De Prinses had in Washington ook diverse gesprekken met ministers, wet- en regelgevers, toezichthouders en vertegenwoordigers van financiële instellingen uit verschillende landen. Zo sprak zij in het kader van haar erevoorzitterschap van het G-20 Global Partnership for Financial Inclusion (GPFI) met de GPFI vice-voorzitters, de heer Juan Manuel Valle Peňa (Mexico), de heer Alain Demas (Frankrijk) en mevrouw Anna Zelentsova (Rusland). Verder had zij bilaterale gesprekken met onder meer de Mexicaanse minister van Financiën Jose Antonio Meade, plaatsvervangend gouverneur Muhammad Ibrahim van Maleisië en Ali Babacan, de vice minister-president en minister van Economische Zaken van Turkije. Prinses Máxima bracht dit bezoek, omdat ze in september 2009 benoemd is als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name de lage inkomensgroepen en de MKB-sector. Sinds juni 2011 is Prinses Máxima erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ (GPFI).

Outfit: Vrijdag, 20 april, droeg Prinses Máxima een grijze blouse met een rode rok. Ze droeg deze outfit al twee keer eerder: 22 november 2011 (klik HIER voor een foto) & 19 januari 2012 (klik HIER voor een foto). Ze combineerde de outfit met donkere parels. Zaterdagavond was Prinses Máxima bij een diner, waarbij ze een goudkleurige jurk droeg. Vandaag, 22 april, droeg Prinses Máxima een gouden top van NATAN (klik HIER voor een foto van het model met de top op de catwalk) die ze eerder droeg op 6 oktober 2011 (klik HIER voor een foto) en op 12 oktober 2011 (klik HIER voor een foto).

Foto’s:

Vrijdag 20 april:

Zondag 22 april:

© G20 Mexico

Tags:

7 Comments »

 1. Die top vind ik zo mooi!

  Comment by Oranjewereld — 23/04/2012 @ 7:47 AM

 2. Jij bent beter geïnformeerd over de activiteiten van Máxima dan de site van het koninklijk huis! Prachtige top, erg mooi.

  Comment by Anneke — 23/04/2012 @ 11:49 AM

 3. Mooi jurkje, hopelijk komen er betere foto’s!

  Comment by Stephanie — 23/04/2012 @ 12:06 PM

 4. Wauw wat ziet de site er zo mooi uit!!

  Comment by Anneke — 23/04/2012 @ 6:34 PM

 5. Wat draagt Máxima hier een mooie top van Natan!!

  Comment by Corintha — 24/04/2012 @ 12:15 PM

 6. De top van Natan vind ik geweldig. De grijze blouse en rode rok vind ik een afschuwelijk lelijke combinatie. Heeft ze laarzen onder die rok of -te dikke- panties?

  Comment by Marinka — 24/04/2012 @ 8:39 PM

 7. I love the grey and red combination, and the shade that you can see is from the photo, it comes from the side.
  The top from Natan is very modern, I have seen it in Valentino and in Chanel, too.

  Comment by jorge zabala — 01/05/2012 @ 8:33 PM

Leave a comment