Prinses Máxima neemt insectenkookboek in ontvangst
Activiteit: Prinses Máxima nam gisterochtend het eerste exemplaar van ”Het Insectenkookboek” in ontvangst. Dit deed de Prinses thuis, op de Eikenhorst in Wassenaar. Het kookboek bevat tientallen recepten, achtergrondinformatie en interviews met onder anderen econoom Herman Wijffels, topkok Pierre Wind, meesterpatissier Robèrt van Beckhoven en insectenkwekers. Door de snel groeiende wereldbevolking en de stijgende welvaart zal de vraag naar dierlijke eiwitten toenemen. Omdat de productie van vlees milieubelastend is, zijn insecten, volgens de auteurs, een uitstekende eiwitbron en vormen daarom een goed alternatief. De productie van insecten vraagt veel minder natuurlijke hulpbronnen en heeft een veel lagere milieubelasting. In Nederland zijn insecten voor menselijke consumptie sinds een aantal jaren beschikbaar. Het boek is geschreven door drie deskundigen: Arnold van Huis, Henk van Gurp en Marcel Dicke. Arnold van Huis is hoogleraar tropische entomologie aan Wageningen University. Hij is leider van een project om duurzaam insecteneiwitten te produceren voor menselijke consumptie, en consultant voor eetbare insecten bij de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Henk van Gurp is kookdocent aan Rijn IJssel Vakschool Wageningen en heeft ruime ervaring met het bereiden van insecten. Marcel Dicke is hoogleraar entomologie en hoofd van het Laboratorium voor Entomologie aan Wageningen University en ook lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen. Het voorwoord in het boek is van professor Louise Fresco (van 2000 tot 2006 Assistant Director-General bij de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties).

Outfit: Prinses Máxima droeg een bruin vestje die ze al wel eens vaker aan heeft gehad, gecombineerd met een grijze rok. Ze droeg bij de outfit bruine pumps.

Foto: Klik HIER voor een foto.

———————————————————————————————————

Prinselijk Paar met president van Turkije bij Nederlands-Turks Business Forum
Activiteit: Als laatste dag-activiteit van de eerste dag (klik HIER voor de andere activiteiten) van het staatsbezoek van de President van Turkije aan Nederland waren hij en zijn vrouw aanwezig bij het Nederlands-Turks Business Forum. In aanwezigheid van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima hield hij een toespraak. Het Business Forum is georganiseerd ter gelegenheid van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije en richt zich op het verder versterken van de economische relatie tussen Nederland en Turkije.

Outfit: Prinses Máxima droeg dezelfde outfit als dat ze tijdens de twee voorgaande activiteiten droeg, namelijk een outfit van NATAN (klik HIER voor een foto van op de catwalk). De hoed die de Prinses droeg, droeg ze eerder op 26 mei 2009, tijdens het staatsbezoek van de president van Chili aan Nederland (klik HIER voor een foto).

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

———————————————————————————————————

Staatsbanket in Paleis op de Dam
Activiteit: Gisteravond vond het staatsbanket plaats in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Voorafgaand aan het banket was er een fotomoment. Zowel Koningin Beatrix als President Gül hielden een toespraak tijdens het staatsbanket. Klik HIER om de toespraak van Koningin Beatrix te lezen.

Outfit: Prinses Máxima droeg een grijze jurk die ze eerder droeg op 23 oktober 2006 tijdens een bezoek aan Australië (klik HIER voor een foto). Ze combineerde het met los haar, de diamanten bandeau tiara en oorbellen met donkere stenen.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

© Blauw Bloed

———————————————————————————————————

Turkse president bezoekt de Weekend Academie
Activiteit: Vandaag, op dag twee van het staatsbezoek van de Turkse president, stond even voor half elf een bezoek aan de Weekend Academie in Amsterdam op het programma. President Gül en zijn vrouw bezochten de academie op uitnodiging van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima. De Weekend Academie is een project van het Oranje Fonds. Het Prinselijk Paar was uiteraard ook bij het bezoek aanwezig. Het project biedt jongeren (10-16 jaar) in het weekend hulp bij hun schoolactiviteiten. Voorbeelden zijn huiswerkbegeleiding, training van sociale vaardigheden en deelnemen aan sport en spel. De activiteiten zijn gericht op het vergroten van hun studiemotivatie en opleidingskansen.

Outfit: Prinses Máxima droeg een beige jurk en jas van NATAN met zwarte accenten. Ze droeg deze outfit eerder op 9 februari 2011 (klik HIER voor foto’s). Deze keer combineerde ze de outfit met een zwart hoedje die ze eerder droeg op 28 oktober 2010 tijdens het bezoek op Aruba (klik HIER voor een foto).

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

© Blauw Bloed

———————————————————————————————————

Concert Turks Jeugd Filharmonisch Orkest
Activiteit: Zoals we dat gewend zijn bij staatsbezoeken vindt er aan het einde van de tweede dag een contraprestatie plaats. Vanavond biedt president Gül de Koningin een concert aan van het Turks Jeugd Filharmonisch Orkest. Dit concert vindt plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Naast de Koningin, zijn ook de Prins van Oranje, Prinses Máxima, Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig.

Outfit: Prinses Máxima droeg dezelfde rok als op 1 november 2011 op Curaçao, tijdens het bezoek aan de Caribbean. Ook de riem en de schoenen van Miu Miu droeg ze. Deze keer combineerde ze het met een witte top.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

© Blauw Bloed

Tags:

8 Comments »

  1. Wauw wat ziet Máxima er vandaag TOP uit! Echt een beauty!!

    Comment by Anneke — 19/04/2012 @ 6:57 AM

  2. Jammer dat Maxima zo vaak haar kleding herdraagt.
    Iets nieuws zou ook wel eens leuk zijn.
    En ze heeft geen last van de crisis, anders koop je geen vakantiehuis!

    Comment by Stephanie — 19/04/2012 @ 10:11 AM

  3. Mooie kleding!

    Comment by Princessoutfits — 19/04/2012 @ 10:56 AM

  4. Juist leuk dat we haar vaak kleding zien herdragen. Veel van de outfits zijn zo mooi, daar kijk ik graag wat vaker naar! En dan die mooie hoge Miu Miu schoenen; knap dat ze er op kan lopen.

    Comment by Anneke — 19/04/2012 @ 1:46 PM

  5. Máxima zag er bij de contraprestatie leuk uit!!

    Comment by Corintha — 19/04/2012 @ 4:45 PM

  6. impresionantes los zapatos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Comment by analia — 21/04/2012 @ 11:37 AM

  7. Heel jammer dat Beatrix echt bont blijft dragen.

    Comment by elleke — 21/04/2012 @ 2:24 PM

  8. Ik vind dit een van de mooiste outfits van Maxima van de laatste maanden. Van welk merk zou de lange rok zijn? Weet iemand dat?

    Comment by Joke — 09/08/2012 @ 12:13 PM

Leave a comment