Op uitnodiging van Koningin Beatrix brengen de president van Turkije, Abdullah Gül en zijn vrouw Hayrünissa Gül van vandaag tot en met donderdag een staatsbezoek aan Nederland. Hoewel het paar gisteren al in Nederland was, was vandaag de eerste dag van het staatsbezoek.

Welkomstceremonie
Even voor 10.30 uur kwam Koningin Beatrix uit het Paleis op de Dam naar buiten om de president en zijn vrouw welkom te heten. De president liet op zich wachten: hij was een kwartier te laat. De Koningin leek het niet erg te vinden en bleef deze tijd buiten staan tot de president kwam. Met veel politie begeleiding kwamen de president en zijn vrouw aan op de Dam. De Koningin begroette hen en ze liepen meteen door naar de voorzijde van Paleis op de Dam waar een verhoging was geplaatst. Beide volksliederen klonken over de Dam. Daarna was de inspectie van de erewacht door de president en Koningin Beatrix. Vervolgens werd de Turkse delegatie voorgesteld aan Koningin Beatrix door president Gül. Het gezelschap ging daarna het Paleis binnen voor een ontmoeting met enkele leden van het kabinet en de deken van het Corps Diplomatique.

Kranslegging
Rond 11.30 uur was er de kranslegging. President Gül en zijn vrouw legden een krans bij het Nationaal Monument op de Dam, in aanwezigheid van minister-president Rutte en burgemeester Van der Laan van de gemeente Amsterdam. Na het leggen van de krans was er een minuut stilte.

Opening tentoonstelling Amsterdam Museum
Na een lunch op het Paleis kwamen President Gül, mevrouw Gül, Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima rond 13.55 uur aan bij het Amsterdam Museum. Hier heeft de president de tentoonstelling ‘De kamer van de Levantse Handel’ geopend. De tentoonstelling laat de vroege (handels)geschiedenis zien tussen Nederland en Turkije. De beide ingangen van het museum gaven wat verwarring over waar het gezelschap aan zou komen, maar ze gingen via de ingang in de Sint Luciënsteeg. De auto’s stopten aan de openbare weg en het gezelschap kwam lopend naar de ingang. Enthousiast zwaaide de president naar het publiek. Even na 14.30 uur kwam het gezelschap alweer naar buiten. En tot grote verbazing van het publiek kwamen de president en zijn vrouw richting het publiek. Op een paar meter afstand bleven ze staan zwaaien. Prinses Máxima bleef even wat langer hangen. Handkussend liep ze later weer terug naar de auto’s.

Rondetafelgesprek in de Bazel
Na het vertrek bij het Amsterdam Museum zijn we richting conferentiezaal de Bazel gegaan, aankomst haalden we niet meer maar vertrek wel. President Gül, zijn vrouw, Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima namen deel aan een rondetafelgesprek onder gastheerschap van de minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie met CEO’s van Nederlandse en Turkse bedrijven. Rond 16.30 uur vertrok het gezelschap weer. Vanuit het publiek sprak iemand Turks tegen de president, waarop de president opnieuw besloot naar het publiek te gaan. Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima zwaaiden nog even en gingen meteen in de auto zitten, omdat het regende. Het gezelschap ging direct door naar de Passenger Terminal Amsterdam.

© FanvanMáxima, niet overnemen!

24 Comments »

 1. Wat ziet de koningin er geweldig uit! Máxima is een beetje grijs, maar prachtige schoenen en haarband. Ze straalt wel. Ook de gala outfit van Máxima had wat spetterender gekund. Waar is die mooie rode jurk uit de emiraten??

  Comment by Anneke — 17/04/2012 @ 11:15 PM

 2. hele mooie foto’s

  Comment by lizette — 17/04/2012 @ 11:28 PM

 3. Ik vind de koningin er prachtig uitzien, Maxima daarintegen helemaal niet. Dat haar ziet er niet uit, zelf in elkaar gefrutselt en dan die oma-outfit. Wat een misser.

  Comment by Anonymous — 18/04/2012 @ 8:23 AM

 4. ik vind het een schande dat de de majesteit een kwartier moest wachten ze ze er wel prachtig uit is het zwart met onderkleding mooi donker rood maxima had maar een raar hoedje op net een hoofdoek.

  Comment by remco — 18/04/2012 @ 8:50 AM

 5. Wauw, wat een prachtige, geweldige nieuwe kopfoto voor je website zeg, supergaaf gedaan! En wat een boel mooie foto’s heb je weer gemaakt. Máxima zag er leuk uit en wat is ze toch spontaan. Bijzonder dat je hier bij kon zijn, bij zo’n staatsbezoek. De koningin had ook een prachtige outfit trouwens.

  Comment by Jenny — 18/04/2012 @ 8:58 AM

 6. Gaaf Iris! Prachtige foto’s! En wat leuk, je nieuwe kopfoto!

  Comment by Mirjam — 18/04/2012 @ 9:16 AM

 7. Prachtige foto’s!! Wat een leuke president!
  De Koningin zag er heel mooi uit en genoot zichtbaar!
  Heel spontaan is Máxima zeker en ze zag er goed uit!

  Comment by Corintha — 18/04/2012 @ 9:41 AM

 8. Een hele mooie kopfoto trouwens!!

  Comment by Corintha — 18/04/2012 @ 9:42 AM

 9. Mooie foto’s van je. Hoe lang sta je daar wel niet voordat ze komen? Apart dat de vrouw van de president van Turkije zo naast haar man loopt, en niet achter ergens in de coulissen is.
  De koningin zag er mooi uit in het zwart met rood. Maxima ook in ‘t grijs, alleen jammer dat het vestje er over het geheel zo rommelig maakt Het was behoorlijk koud gisteren, dus doe een jas aan of het vestje helemaal aan. Op de laatste foto’s is het truitje er onder zo lelijk opgepropt er onder.

  Comment by Constance — 18/04/2012 @ 10:12 AM

 10. Mooie foto’s!

  Comment by Stephanie — 18/04/2012 @ 10:24 AM

 11. wat veel super mooie foto’s zeg!

  Comment by Gerrianne — 18/04/2012 @ 12:10 PM

 12. Iedereen moet wel eens ergens wachten. De mantel is best wel mooi. Maxima
  zag er niet uit. Haar voeten leken nog groter dan ze al zijn en dan die
  moeke mullemans rok.Misser.

  Comment by anna — 18/04/2012 @ 12:34 PM

 13. Leuk die nieuwe look van je site!

  Comment by Stephanie — 18/04/2012 @ 12:41 PM

 14. Mooie foto’s! En maxima zag er wat mij betreft prachtig uit qua make up en hoofddeksel. Persoonlijk vind ik de top alleen niet mooi zitten en door het beste krijgt ze een beetje een gebogen houding waardoor het allemaal wat rommelig oogt..
  Jammer.. Gala was netjes maar niet spetterend. Ze heeft idd zoveel veeeeel mooiere outfits !!

  Comment by Becca — 18/04/2012 @ 12:53 PM

 15. Ik vind Maxima van top tot teen mooi gekleed.
  Niets op aan te merken.

  Comment by Lut Van Heddegem — 18/04/2012 @ 3:06 PM

 16. Leuk dat je er bij was! En een leuke/mooie kopfoto weer!

  Comment by Mariska — 18/04/2012 @ 3:17 PM

 17. De outfit van vandaag was echt weer een plaatje. Dit staat haar zo mooi!!

  Comment by Anneke — 18/04/2012 @ 3:21 PM

 18. Super mooie foto’s!! Leuk zo’n creatieve kopfoto!!

  Comment by Lea — 18/04/2012 @ 4:56 PM

 19. Wat leuk dat je hierheen bent geweest! En wát een foto’s heb je gemaakt, leuk! En vind je kopfoto ook leuk, even weer wat anders!

  Comment by Francine — 18/04/2012 @ 6:30 PM

 20. [...] bij Nederlands-Turks Business Forum Activiteit: Als laatste dag-activiteit van de eerste dag (klik HIER voor de andere activiteiten) van het staatsbezoek van de President van Turkije aan Nederland waren [...]

  Pingback by Fan van Máxima » Ontvangst boek & staatsbezoek president Turkije — 18/04/2012 @ 6:45 PM

 21. Ze vind dit langere rokken nogal leuk volgens mij, het staat Maxima wel. Jammer dat Maxima bij het staatsbanket niets met het haar gedaan had, nu ziet het er echt slordig uit…

  Comment by Oranjewereld — 19/04/2012 @ 7:08 AM

 22. Ze had wel iets aan dat haar gedaan hoor, er zat nu een haarstukje onder.

  Comment by Claire — 19/04/2012 @ 9:23 AM

 23. Heeft Max een nieuw horloge?
  En Beatrix had een andere zwarte cape om, niet zo’n mooie.
  Zou ze geknoeid hebben?

  Comment by tessa — 21/04/2012 @ 5:12 PM

 24. [...] van het programma aanwezig. Zo bezocht het gezelschap onder andere het Amsterdam Museum. Klik HIER voor mijn zelfgemaakte foto’s van die dag. Prinses Máxima droeg een grijze top met een [...]

  Pingback by Fan van Máxima » Uterqüe — 25/06/2012 @ 1:34 PM

Leave a comment