Nieuwsoverzicht

31st July 2009

Ik ben weer thuis van mijn vakantie! De komende tijd is het natuurlijk voor iedereen nog zomervakantie. Ook voor Prinses Máxima en haar gezin. Er zal dus niet heel veel nieuws zijn. Daarom zullen er de komende weken alleen logjes komen van kleding en er zullen nog een aantal veranderingen plaats gaan vinden op deze site (daarover komt hopelijk snel een logje). Er is best wel veel nieuws geweest in de tijd dat ik weg was. Daarom een overzicht van het nieuws van de afgelopen 2,5 week.

————————————————————————————————————————————————————

14 juli: Van het warme en zonnige Italië..

Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima en de drie Oranje prinsesjes zijn samen gezien in Florance, Italië. Ze leken geen bezwaar te hebben dat mensen foto’s van hen maakten. Hoogstwaarschijnlijk logeerde het gezin van Willem-Alexander en Máxima bij Koningin Beatrix in het vakantiehuis in Tarvanelle. Toen dit nieuws naar buiten kwam, werd er ook meteen bekend gemaakt dat maandagochtend, 20 juli, de fotosessie plaats zou vinden. Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima zouden daarvoor speciaal vanuit Italië naar Nederland overvliegen. De locatie was nog niet helemaal bekend: in de omgeving van Den Haag.
———————————————————————————————————————————————————-
20 juli: .. naar het winderige strand van Wassenaar..

Maandagochtend 20 juli rond tienen; fotografen staan klaar op het strand van Wassenaar om het gezin te ‘verwelkomen’. De locatie was voor velen een grote verrassing: in natuurgebied Meijendel, op het strand van Wassenaar. Op dit strand komt het gezin vaak, maar dan op de fiets en deze keer kwamen ze met de auto. Vanuit de duinen komt het gezin aan, op blote voeten. Een zichtbaar gegroeide Ariane zit op de schouders van haar vader en haar twee zussen lopen hand in hand. Vervolgens poseren ze uitgebreid voor de pers, spelen ze met een emmertje en schepje en waaien ze uit op het strand. Dat het hard waaide was ook te zien aan de foto’s, wat soms voor irritatie van de fotografen zorgde: ‘Amalia, haal de handen eens uit de gezicht’ en zo waren er nog wel meer opmerkingen. Ondanks dat was het een geweldige fotosessie op een originele locatie. Na afloop van de fotosessie konden verslaggevers ook nog vragen stellen aan Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima. Zo vertelden ze dat de prinsesjes erg veel lusten, vooral patat en vis. Maar ook spruitjes eten de prinsesjes gewoon. Na ruim 7 jaar huwelijk is de verliefdheid nog steeds aanwezig bij Máxima en Willem-Alexander. Willem-Alexander: ” Máxima bezit alle kwaliteiten. Het is zo moeilijk die op te noemen. We genieten van het samenzijn.”

Prinses Máxima samen met haar gezin poseren op het strand van Wassenaar, © Royalblog!

© Met heel veel dank aan Royalblog!

————————————————————————————————————————————————————

20 juli: Concert U2 in Amsterdam Arena

Dat Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima van muziek houden hebben we al eerder gemerkt, ook was dit maandagavond 20 juli weer te zien. Het paar zat in de dichte skybox met getint glas te genieten van het concert. Na de fotosessie in Wassenaar hebben Máxima en Willem-Alexander de ontspanning dus nog even opgezocht. Máxima en Willem-Alexander waren tijdens het concert door het getinte glas niet te zien, maar bij de aanvang kon iedereen het paar toch nog even zien. Aan het begin van het concert heette Brono nog een aantal mensen welkom, waaronder Máxima en Willem-Alexander.

Klik HIER voor een foto van Máxima en Willem-Alexander.

————————————————————————————————————————————————————

24 juli: Na zon, zee en strand naar het koude en besneeuwde Argentinië

Op vrijdag 24 juli zijn Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima en de kinderen met een vlucht van LAN Argentina aangekomen in het Argentijnse ski-oord, Villa La Angostura. Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima wilden tijdens de fotosessie niet vertellen of ze na de fotosessie nog op vakantie zouden gaan en zo ja: waarheen. Doordat in Argentinië de foto’s gewoon gepubliceerd mogen worden, werd dus bekend dat ze in Argentinië waren! Samen met de familie van Máxima genoten ze van een welverdiende vakantie op de ski’s.

Uit respect voor Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima voor hun privacy, plaats ik de foto’s niet. De RVD heeft al meerdere bezwaren gemaakt, ook als je alleen al een link plaatst. Vandaar dat ook deze is verwijderd

————————————————————————————————————————————————————
31 juli: Overige nieuws

- Zoals ik al aan het begin van het logje zei: Er gaan nog veranderingen optreden op deze site. Over deze veranderingen hoop ik snel een berichtje te kunnen plaatsen.
- Het kerkelijk huwelijk van Bernardo Guillermo en Eva zal plaatsvinden op 5 september in New York. Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima zullen hierbij aanwezig zijn, omdat ze van 8 tot 13 september ook al in New York moeten zijn.
- Ik heb ook zojuist de bedankkaart (met fotocollage voorop) van Pieter van Vollenhoven gekregen, n.a.v zijn verjaardag. Voorop staat dus een fotocollage met allemaal foto’s van hem en zijn familie in de afgelopen jaren (vanaf het huwelijk met Margriet tot nu toe). Hij bedankt daarin mij om de felicitaties en ook gaat hij nog even in op het drama dat op zijn verjaardag afspeelde. De tekst:

Wat heb ik genoten van de vele spontane gelukswensen die ik ter ere van mijn verjaardag van u allen mocht ontvangen.

De verjaardag begon zo stralend. Schitterend weer, in de eigen woonplaats en iedereen wilde er een feest van maken. En toen, plotseling, werd door die verschrikkelijke gebeurtenis alles zo totaal anders.

Natuurlijk zijn onze gedachten nog steeds bij de slachtoffers en de nabestaanden. Hoogste verwarrend was het om op mijn eigen verjaardag zo te worden geconfronteerd met de onderwerpen veiligheid en slachtofferhulp. Beide hebben immers zo’n stempel op mijn leven gedrukt. Kortom, de gebeurtenissen laten mij nog allerminst los en ik moet deze nog ergens een plaats zien te geven.

Echter, weest u ervan overtuigd dat uw dierbare woorden en attenties, die mijn vrouw en ik ook ná 30 april van u mochten ontvangen, daarbij zéér behulpzaam zijn.”

Met daaronder de hartelijke groeten van Pieter en een ondertekening. Dit heeft mij toch zeker wel wat gedaan. Ook nu merk je nog dat ze er nog elke dag mee bezig zijn. Ook Willem-Alexander en Máxima hebben tijdens de fotosessie laten weten dat ze er nog elke dag mee bezig zijn. Nog een foto van Pieter van Vollenhoven en Prinses Annette op Koninginnedag dit jaar:

Annette en Pieter samen op Koninginnedag 2009, © FanvanMáxima!
© FanvanMáxima, niet overnemen!

Tags:

20 Comments »

  1. Mooi overzicht! Hele lieve foto’s van Willem-Alexander, Maxima en hun dochtertjes, heel Hollands! Ik heb de kaart van Pieter van Vollenhoven ook ontvangen, en hij is idd erg mooi!

    Comment by Verna — 31/07/2009 @ 5:36 PM

  2. Mooie log heb je ervan gemaakt met het nieuws.
    Vond de fotosessie echt heel leuk..

    Comment by annelien>www.allroyals.web-log.nl — 31/07/2009 @ 6:19 PM

  3. Mooi koninklijk nieuws overzicht. En leuke foto´s!

    Comment by Tom — 31/07/2009 @ 6:29 PM

  4. Leuk overzichtje! De foto’s van de fotosessie zijn echt super mooi geworden! :)

    Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 31/07/2009 @ 8:28 PM

  5. Fijn dat je weer terug bent! Je hebt er meteen al een leuke log van gemaakt. De kaart van Pieter van Vollenhoven heb ik ook gekregen. En de foto’s van de fotosessie aan het strand zijn echt geweldig!

    Comment by Jet — 31/07/2009 @ 9:21 PM

  6. mooie log de foto’s van de fotosessie zijn heel leuk

    Comment by henrieke — 01/08/2009 @ 7:16 AM

  7. Hey Iris,
    En heb je een fijne vakantie gehad in Zuid-Frankrijk? Vast wel! :)
    Wat een leuke fotosessie van het gezin van Willem-Alexander en Maxima zeg!
    Ze zagen er allemaal erg leuk uit, lekker zomers! Ook leuk dat Amalia, Alexia en Ariane alle3 hetzelfde aanhadden! Erg leuk! :D
    Toen Willem-Alexander en Maxima bij het concert waren, vond volgens mij Willem-Alexander het erg saai. Hij had een behoorlijke verveelde blik!
    Leuke foto’s van het kroonprinselijk gezin in de sneeuw. Ik snap wel dat je nu geen foto’s plaats, i.v.m de privacy maar ik heb de foto’s wel gezien, en ze waren heel erg leuk. Wel heel anders. Nu in de sneeuw, en vorige week nog op het zonnige strand!
    Verder hele leuke weblog!

    Comment by oranjefan — 01/08/2009 @ 9:33 AM

  8. Heel erg mooi nieuwsoverzicht. De fotosessie is ook heel erg mooi. En deze foto’s van Argentinië had ik nog nergens gezien.

    Comment by koninginrania — 01/08/2009 @ 11:13 AM

  9. Wat leuk dat je weer terug bent! Hopelijk heb je een fijne vakantie gehad!?

    Wat een leuk nieuws overzicht! En de locatie was idd een grote verrassing!
    En de foto’s van maxima en W-A in Argentië zijn echt super leuk! Lijkt voor hen wel vervelend dat als je op vakantie bent en je word nog steeds achternagezeten door fotograven! Maar het levert leuke plaatjes op!

    Ook een hele mooie foto van Pieter!

    Comment by Tonny — 01/08/2009 @ 11:48 AM

  10. Erg leuk en overzichtelijk overzicht ! Die fotosessie is zo geweldig! De leukste ooit!

    Comment by ROYALFANVIVIAN — 01/08/2009 @ 2:04 PM

  11. leuk! ik heb ook een site, kom je ook bij mij?? -ik ben dat meisje waarvoor je de avatars hebt gemaakt-

    Comment by Maaike — 01/08/2009 @ 3:54 PM

  12. Heel mooi overzicht! Het was echt een geweldige sessie!

    Comment by Lichelle — 01/08/2009 @ 5:27 PM

  13. Leuk gemaakt dit nieuwsoverzicht. Vond de fotosessie erg leuk, de allerleukste. Je zelfgemaakte foto is ook mooi/leuk.

    Comment by Gerdien — 01/08/2009 @ 5:29 PM

  14. Met jou overzicht zijn we weer helemaal bij! Goed gedaan! Wat een leuke foto’s op het strand van Wassenaar. De derde foto vind ik erg mooi! WA en Máxima hadden een leuke locatie uitgezocht.

    Comment by Corintha — 01/08/2009 @ 8:29 PM

  15. Heel erg leuk en handig zo een overzicht ! Mooie foto van jou !

    Comment by Royallife — 02/08/2009 @ 6:43 PM

  16. Welkom terug! Ik ben blij dat je er weer bent. Succes verder!

    Comment by Eline — 03/08/2009 @ 1:10 PM

  17. heey, wat een leuke foto’s van maxima in Argentië ook die van Pieter en Annette

    Comment by Gerrianne — 03/08/2009 @ 4:00 PM

  18. Hele mooie log! Ik houd een wedstrijd op mijn site: http://koningshuizenoveral.web-log.nl/de_leukste_royaltysite/2009/07/wedstrijd.html. Als je wil doe dan mee.

    Comment by Claudia — 03/08/2009 @ 4:44 PM

  19. hey,

    leuke vakantie gehad? Ik reageer hier vanaf mijn vakantie adres!!!! Leuke foto’s! Ik heb die bedankkaart van Pieter ook gehad!

    Comment by Jannemieke — 05/08/2009 @ 4:36 PM

  20. [...] 20 juli: De zomerfotosessie was op deze dag georganiseerd op de strand in Wassenaar. Klik HIER voor de [...]

    Pingback by » Jaaroverzicht 2009 - deel 2 — 28/12/2009 @ 9:34 AM

Leave a comment