Prinses Máxima opende 20 september 2008 officiëel Burendag. Dat deed ze in Deventer, ik was hierbij. Prinses Máxima kwam om één uur aan in de ‘Nieuwe Rij’. In de AA-82 auto zat Máxima. Máxima keek verbaasd en zei: ‘Wat staan hier veel mensen!’ Officieel mocht dit bezoekje van Máxima aan Deventer niet bekend gemaakt worden, maar het nieuwtje was toch uitgelekt. Máxima wist daar blijkbaar niets van! Máxima nam veel bloemen en cadeautjes aan. En ja hoor, ze kwam ook naar mij toe! Ze nam mijn bos bloemen aan en mijn (drie) zakjes met spekjes ook, die natuurlijk voor de drie prinsesjes zijn. Máxima zei toen ze de spekjes aannam: ‘ Ooh, die vinden ze erg lekker!’ Daarna vroegen we of ik misschien met Máxima op de foto mocht. We zagen dat ze twijfelde, maar toen legde ze haar hand op mijn hand en zei: ‘ Nou, oke dan’. Ik bedankte Máxima en toen liep ze verder. Ze liep langs allemaal kraampjes en spulletjes waar kinderen mee zaten te spelen. Ook liep ze langs een meisje die het Wilhelmus speciaal voor onze prinses zong! Máxima luisterde geïnteresseerd naar de kinderen. Soms hoorde je Máxima ook vragen stellen zoals: ‘En wie let er dan op de centjes?’. Na een half uurtje ging Máxima weer weg. Mensen gingen om haar auto staan, daardoor kon Máxima moeilijk instappen. Meteen nadat Máxima vertrok zijn we naar ‘Educatief Centrum De IJssel’ gelopen, wat ongeveer 5 minuutjes lopen was. Máxima zou daar een bezoek brengen, dus reden genoeg om daar ook nog even heen te gaan. Toen we aankwamen was Máxima al binnen. Máxima zag hoe kinderen les kregen. En hoe de maaltijd werd voorbereid voor de mensen die aan de Ramadan deden. Na zonsondergang kunnen ze aan het maaltijd beginnen. Na ongeveer drie kwartier kwam Máxima weer naar buiten, maar foto’s hebben we niet kunnen maken, omdat de pers allemaal om haar heen gingen staan. En toen vertrok ze naar Paleis het Loo in Apeldoorn, waar Máxima een familieweekend had.

Máxima, BurendagPrinses Máxima, 20 septemberPrinses Máxima, 20 september 2008

© FanvanMáxima, niet overnemen!

Tags:

9 Comments »

 1. Mooie foto’s!

  Comment by Claudia — 06/12/2008 @ 8:13 PM

 2. [...] kwam een grote hanger. De broche bestond uit een stuk goud met daarop ook weer de Rozenkwartz (klik HIER voor hele log over Burendag in Deventer, mét veel zelfgemaakte foto’s!). © Foto’s: [...]

  Pingback by » Sieradenset Máxima — 22/05/2009 @ 5:18 PM

 3. [...] de sieraden waren niet onbekend. Ze droeg dit outfit ook op 20-09-08, Burendag in Deventer (klik HIER voor log van die dag met zelfgemaakte foto’s en KLIK hier voor een uitgebreide log over haar [...]

  Pingback by » Máxima bij Divosa-jubileumcongres — 11/06/2009 @ 9:19 PM

 4. AAAAAAAAAH! Gaaaaaaaf! Echt súper dat ze met je op de foto wilde! Ook hele mooie foto’s, die heb ik nog nooit zo mooi gezien hiervan, ge-wel-dig!!!!!

  Comment by Gabriëlla — 11/07/2009 @ 8:37 PM

 5. waaw, super leuk ik ben toen ook naar deventer geweest!

  Comment by Gerrianne — 13/07/2009 @ 9:53 AM

 6. ik vind die foto met jullie samen echt super leuk! ik vind het vooral leuk dat je echt kan zien dat je staat te stralen op die foto♥

  Comment by Janneke — 15/09/2009 @ 7:23 PM

 7. [...] Ook nu had ik wat voor haar meegenomen en Prinses Máxima wilde ook wel met mij op de foto. Klik HIER voor de log met zelfgemaakte foto’s. – Op 2 november 2008 werd Benjamin van Vollenhoven [...]

  Pingback by » Máxima 10 jaar in beeld: deel 10 — 05/03/2010 @ 7:35 PM

 8. [...] grijze sieraden. Ze droeg dit outfit eerder op 20 september 2008 met de opening van Burendag (klik HIER voor de log) en op 11 juni 2009 (klik HIER voor de [...]

  Pingback by » Máxima bij examens en feest in Denemarken — 15/04/2010 @ 3:23 PM

 9. Leuk

  Comment by Stephanie — 05/10/2011 @ 4:05 PM

Leave a comment