NL DOET 2012

16th March 2012

Terwijl Koningin Beatrix, Prinses Margriet, Prins Bernhard, Prinses Annette, Prins Floris en Prinses Aimée vanmorgen al in actie kwamen bij Stichting Assistentiehond in Molenschot, gaan Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima vanmiddag vrijwilligerswerk doen. Stichting Assisenthond leert honden specifieke vaardigheden om hulp te kunnen bieden aan mensen met een motorische, epileptische of auditieve beperking. De leden van de Koninklijke Familie hebben samen met vrijwilligers van de stichting de honden verzorgd, kleedjes voor in de hondenbenches genaaid en timmer- en schoonmaakwerk verricht. NL Doet is een landelijke vrijwilligersactie waar de Koninklijke Familie elk jaar ook aan mee doet. De actie is georganiseerd door het Oranje Fonds, waar Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima beschermpaar van zijn.

De Prins van Oranje en Prinses Máxima hebben in Leidschendam bij Scouting Satoko Kitahara de handen uit de mouwen gestoken. Het is een een scoutinggroep speciaal voor meisjes. Samen met scholieren hebben de Prins en Prinses de hal van het scoutinggebouw geverfd, deuren geschilderd en zijn er nieuwe kunstwerken voor aan de muur gemaakt. Morgen komt Prins Constantijn in actie voor NL Doet.

Klik HIER voor een fotoserie

© NOS & Bart Homburg/Oranje Fonds

Tags:

7 Comments »

  1. Leuk!

    Comment by Stephanie — 16/03/2012 @ 7:12 PM

  2. Super leuk dat dit jaar de royals ook weer meededen, en natuurlijk leuk om prins Bernhard en prinses Annette, prins Floris en prinses Aimee weer te zien.

    Comment by Gerrianne — 16/03/2012 @ 7:16 PM

  3. Iris, is Maxima linkshandig, of is het toeval dat zij de verfroller links hanteert?

    Reactie van beheerster: Prinses Máxima is rechtshandig, maar het kan natuurlijk zo zijn dat ze bepaalde dingen wel met links doet, zoals iedereen dat eigenlijk wel heeft. Een voetballer kan bijvoorbeeld ook rechtshandig zijn, maar voetballen met links.

    Comment by dorien — 16/03/2012 @ 7:18 PM

  4. Super dat ze elk jaar weer zo actief mee doen!

    Comment by Oranjewereld — 16/03/2012 @ 8:24 PM

  5. Ik zie hier geen foto dat Máxima iets met links doet hoor!

    Comment by Maaike — 17/03/2012 @ 7:41 PM

  6. Het was super dat ze zo onverwacht bij ons op bezoek kwamen. Alles ging heel ontspannen en ik vind het echt geweldig leuke mensen!

    Comment by Mariette — 18/03/2012 @ 7:25 PM

  7. Goed hoor dat WA en Máxima dit doen!!

    Comment by Corintha — 21/03/2012 @ 9:31 AM

Leave a comment