Prinses Máxima ontvangt microfinancieringsrapport ‘A Billion to Gain?’
Activiteit: Prinses Máxima nam dinsdagochtend 6 maart 2012 het rapport ‘A Billion to Gain? The Dutch contributions to the microfinance sector’ in ontvangst tijdens een seminar over microfinanciering in Nederland in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Het seminar is georganiseerd door ING Microfinancieringen en het Nederlands Platform voor Microfinanciering (NPM). In Nederland houden uiteenlopende organisaties en personen zoals donoren, internationale hulporganisaties en bankinstellingen zich bezig met microfinanciering. Welke bijdrage levert Nederland nu in en aan de microfinancieringsector? Deze vraag stond centraal in het onderzoek dat ING Microfinancieringen en NPM in samenwerking met ING Economisch Bureau en de Rijksuniversiteit Groningen heeft laten uitvoeren. Daarnaast gaat het rapport ook in op belangrijke initiatieven en uitdagingen op het terrein van microfinanciering. ING is eind 2004 gestart met leningen aan microfinancieringsinstellingen. Het NPM, opgericht in 2003, is een samenwerkingsverband tussen zestien private, commerciële en ontwikkelingsorganisaties en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Prinses Máxima houdt zich al jarenlang in binnen- en buitenland bezig met het vergroten van toegang tot financiële diensten. De Prinses is lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Als VN-adviseur ‘Inclusive Finance’ zet Prinses Máxima zich wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Sinds juni 2011 is Prinses Máxima erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bruine top met een bruine trui eronder. Een grijze pantalon maakte de outfit compleet. De bruine top droeg ze onder andere op 8 november 2008 (klik HIER voor foto’s).

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

© NOS

—————————————————————————————————-

Prinses Máxima geeft startschot voor landelijk project van WOMEN Inc.
Activiteit: Prinses Máxima gaf op dinsdagmiddag 6 maart in Amsterdam het startschot voor een nieuw landelijk project van WOMEN Inc. in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, gemeentes en lokale organisaties. Uit onderzoek gedaan in opdracht van het ministerie van OCW blijkt dat in Nederland ruim een miljoen laagopgeleide vrouwen zijn die buiten de arbeidsmarkt staan en ook geen uitkering ontvangen. WOMEN Inc wil met dit project het belang van economische zelfstandigheid van vrouwen extra onderstrepen en niet-werkende vrouwen met weinig opleiding inspireren en motiveren om hun kansen te vergroten op betaald werk en/of een opleiding. De aftrap vond plaats aan de vooravond van Wereldvrouwendag. WOMEN Inc. is een onafhankelijk platform dat vrouwen verbindt en individuele ontplooiing bevordert. WOMEN Inc. brengt vrouwen bij elkaar van verschillende leeftijden, culturen en disciplines op nationaal en internationaal niveau.

Outfit: Prinses Máxima droeg dezelfde outfit als vanmorgen.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

© Frank Buis/AT5

Tags:

11 Comments »

  1. Dank je wel Iris!

    Comment by dorien — 06/03/2012 @ 4:48 PM

  2. De kleding heeft ze pas ook aan gehad. Niet echt leuk.
    Maxima straalt, snap ik niet na dat ongeluk…

    Comment by Stephanie — 06/03/2012 @ 7:02 PM

  3. Allemensen, maken we ons druk om de kleding die Maxima droeg of dat ze “straalde”. Wat een onzinnigheid! Wat een dommigheid.
    Ze was er. Ondanks alle prive ellende. Dat doet er toe.

    Comment by Otteline — 06/03/2012 @ 7:07 PM

  4. Echt dapper dat ze aan het werk gaat ja, zelf doe je dat ook, na heftige dingen die ik meemaakte, ging ik ook gewoon naar school. Je moet niet bij de pakken neer gaan zitten.

    Comment by my — 06/03/2012 @ 8:28 PM

  5. Stephanie, wat een rare reactie zeg. Ze moet toch ook haar werk doen. Stel je voor dat ze vanaf nu met een heel bedrukt gezicht en betraande ogen rond gaat lopen. Dan denkt iedereen ook van, hoepel maar een end op, want hier is ook niets meer aan.

    Ze moet wel. Als ze te bedroefd kijkt is het wat, en zo is het altijd wat. Dus ik vind dat we er juist bewondering voor moeten hebben.

    Comment by Dave — 06/03/2012 @ 9:19 PM

  6. Ik ben juist blij dat ze straalt want het leven gaat toch gewoon door misschien of ik denk juist dat het werk hoor weer troost en afleiding geeft.

    Comment by Fina — 06/03/2012 @ 10:30 PM

  7. De kleding die ze aan heeft is wel behoorlijk somber. Er had wel een mooie ketting of iets dergelijks op gemogen. Ze kunnen toch niet iedere dag aan het bed bij Friso zitten treuren? als er iets is,zijn ze er zo. Verder gaat het andere leven gewoon door. Hoe hard het ook klinkt.

    Comment by Constance — 07/03/2012 @ 7:48 AM

  8. http://indegelogeerdeaap.blogspot.com/2012_03_07_archive.html

    Het leven gaat door.

    Comment by Hans — 07/03/2012 @ 9:02 AM

  9. Wat fijn haar weer te zien. Echt prinses glimlach, die weet hoe ze zich moet presenteren en het verdriet privé laat zijn. Mooi jasje en schoenen, t was spectaculairder geweest als het niet met grijs was gecombineerd.

    Comment by Anneke — 07/03/2012 @ 10:20 AM

  10. Ik bedoelde het echt niet zo dat Maxima bij de bakken neer moet gaan zitten hoor. Ik vind het juist knap dat ze doorgaat. Daar heb ik juist respect voor, ik zou dat niet kunnen.

    Comment by Stephanie — 07/03/2012 @ 3:38 PM

  11. Onze toekomstige koningin,zag er weer top uit. Na het drama in Lech gaat het leven hoe erg ook gewoon weer door. In zulke situaties zullen mensen altijd kritiek op je hebben. Als je lacht mag dat niet want het is allemaal heel ernstig, en als je huilt moet je niet bij de pakken naar gaan zitten. Je doet het nooit goed. Fijn dat ze vanavond samen met de kroonprins ook weer aanwezig was bij een gala. Leve de monarchie!

    Comment by suus — 07/03/2012 @ 9:51 PM

Leave a comment