De vakantie zit er komende maandag toch echt weer op voor Amalia, Alexia en Ariane, wie twee weken voorjaarsvakantie hadden. De verwachting is dat niet alleen het gezin van Prins Willem-Alexander weer naar Nederland zal gaan, maar ook de rest van de Koninklijke Familie die nog in Oostenrijk is. De grote vraag is nu nog naar welk revalidatiecentrum in welk land Prins Friso zal gaan. Volgens het Oostenrijkse OE24 zal hij naar Londen gaan, de woonplaats van zijn gezin. Of dat waar is, is nog niet duidelijk. Voor de zekerheid zullen we moeten wachten op een bericht van de Rijksvoorlichtingsdienst.

——————————————————————–

Prinses Máxima heeft volgende week drie activiteiten in de agenda staan. Vooralsnog zijn deze nog niet afgezegd. Wel is de uitblinkerslunch op Paleis Noordeinde, waar Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima bij zouden zijn, uitgesteld. Deze stond hoogstwaarschijnlijk gepland op woensdag.

——————————————————————–

Mededeling Rijksvoorlichtingsdienst, 1 maart 2012:

Namens de Koninklijke Familie deelt de Rijksvoorlichtingsdienst mee: Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso is vandaag aangekomen in Londen, zijn woonplaats sinds vele jaren.

Op basis van adviezen van deskundigen is gekozen voor het Wellington ziekenhuis waar Prins Friso in zijn huidige toestand optimaal kan worden verzorgd. Londen biedt ook voor de kinderen van de Prins het meeste vooruitzicht op continuïteit en stabiliteit.

Hiermee breekt een lange en intensieve periode voor de Koninklijke Familie en met name het gezin van Prins Friso aan, waarin zal worden geprobeerd het revalidatieproces te beginnen. Het gezin van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso heeft alle ruimte nodig om te leren omgaan met de gezondheidssituatie van Prins Friso en het leven daar op in te richten. Daarom verzoekt de Familie de media om de hiervoor benodigde privacy van het gezin te blijven respecteren. De Koninklijke Familie stelt de in de afgelopen periode betoonde terughoudendheid door de media zeer op prijs.

Prinses Mabel herhaalt graag de dankbaarheid voor alle steunbetuigingen en blijken van medeleven. ”Het warme medeleven in de afgelopen periode heeft mij steun en kracht gegeven. Mijn dank hiervoor is groot”.

Hare Majesteit de Koningin, Prinses Mabel en haar kinderen zijn inmiddels uit Lech naar Londen vertrokken.

© FanvanMáxima

Tags:

8 Comments »

  1. Hopelijk dat de revalidatie mag helpen!

    Comment by Oranjewereld — 02/03/2012 @ 9:07 AM

  2. Ik ben benieuwd wat ze in Londen voor Friso kunnen doen.

    Comment by Corintha — 02/03/2012 @ 12:02 PM

  3. Ben erg benieuwd hoe het allemaal gaat lopen. Hoop dat er toch nog positieve ontwikkelingen gaan komen. Ik vind het mooi dat de familie hun leven weer gaat op pakken en wens hun hierbij veel sterkte en kracht. Zal zeker niet makkelijk zijn.

    Comment by Mariska — 02/03/2012 @ 4:34 PM

  4. Wat zullen ze een moeilijke tijd tegemoet gaan! ‘t Is toch zo te hopen dat de revalidatie mag helpen!

    Comment by Annelien — 02/03/2012 @ 7:25 PM

  5. Wat is dat toch een leuke foto. Ik hoop dat prins Friso op zal knappen en dat prinses Mabel en de meisjes, hoe vreselijk moeilijk het ook is, het allemaal een plekje kunnen geven..

    Comment by Jenny — 03/03/2012 @ 4:55 PM

  6. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat prins Friso er nog door komt maar ik heb helaas wel mijn twijfels.
    Veel sterkte aan Mabel en de kinderen!

    Comment by Lut. — 03/03/2012 @ 5:03 PM

  7. Mabel en de kinderen zullen alle steun nodig hebben.Massieve hersenbeschadiging laat weinig te raden over.

    Comment by sofia — 04/03/2012 @ 11:14 AM

  8. Fijn dat er een plek gevonden is waar hij goed verzorgd kan gaan worden en waar Mabel en de kinderen dit in hun leven een plek kunnen geven. Veel sterkte!

    Comment by Anneke — 05/03/2012 @ 10:19 AM

Leave a comment