Met het regeringstoestel zijn Prins Willem-Alexander en Prins Constantijn met hun gezinnen gisteravond naar Zwitserland gegaan. Van daar uit gingen ze met de auto naar hun bestemming. Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima kozen er voor om eerst naar Lech te gaan. Ook Prins Constantijn en Prinses Laurentien hebben dit gedaan. Alle leden van de Koninklijke Familie zijn op dit moment in Lech. Vandaag zullen de medische onderzoeken doorgaan en zullen verschillende familieleden naar het ziekenhuis gaan. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft laten weten dat Prins Friso een rustige, stabiele nacht heeft gehad, maar dat zijn toestand onveranderd is. Hij is nog steeds niet buiten levensgevaar. De verwachting is dat de Koninklijke Familie (of een deel ervan) aan het begin van de middag naar het ziekenhuis gaan om Prins Friso te bezoeken. Prins Willem-Alexander heeft op enkele vragen antwoord gegeven. ‘We weten niets’ zei hij over de toestand van zijn oudste broer. Verder bedankte hij voor medeleven en vroeg hij om rust.

——————————————————————–

Klik HIER voor een foto van het vertrek op Schiphol.

——————————————————————–

Klik HIER voor een foto van de aankomst van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima in Lech gisteravond. En klik HIER voor een filmpje.

——————————————————————–

Verklaring Rijksvoorlichtingsdienst, in de morgen van 18 februari:

Naar aanleiding van het ongeval van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso deelt de Rijksvoorlichtingsdienst mee dat volgens de behandelend artsen er geen verandering in de situatie van de Prins is.

Hij verkeert nog steeds niet buiten levensgevaar, maar heeft de nacht rustig en stabiel doorgebracht. Hij wordt op de IC-trauma unit van het ziekenhuis behandeld door een team specialisten.

——————————————————————–

Klik HIER en HIER voor een foto van het gezin van de Kroonprins vanmorgen in Lech, onderweg naar het ontbijt. Vervolgens nam Prinses Máxima de kinderen mee naar de skischool, klik HIER voor een foto en HIER voor een filmpje. Prinses Mabel nam geëmotioneerd afscheid van haar moeder, kinderen en gaf Prinses Máxima een kus.


© RTL

——————————————————————–

Koningin Beatrix en Prinses Mabel vertrekken uit Lech om naar het ziekenhuis in Innsbruck te gaan, klik HIER voor een foto.

© RTL Nieuws

——————————————————————–

Koningin Beatrix en Prinses Mabel kwamen gearmd aan bij het ziekenhuis om hun zoon en man te bezoeken die op de intensive care ligt. Klik HIER voor een foto.

——————————————————————–

‘We weten niks’ zei Prins Willem-Alexander tegen de pers vandaag. Klik HIER voor een filmpje.

——————————————————————–

Een woordvoerder van het ziekenhuis in Innsbruck heeft laten weten dat het bericht van NRC incorrect is. Er werd geschreven dat Prins Friso geen schedelbasisfractuur heeft en ook geen verdere verwondingen aan het lichaam. Welke informatie juist is en welke niet, wilde de woordvoerder niet zeggen.

——————————————————————–

Om 16.00 uur zal er een persmoment zijn in Lech, georganiseerd door de leider van het reddingsteam.

——————————————————————–

Prinses Laurentien is met een vlucht van de KLM naar Zurich gekomen, wat vlak bij Lech ligt. Ook haar kinderen zijn bij haar. Ze sluiten zich vandaag aan bij de familie in Lech.

——————————————————————–

Minister-president Rutte heeft zijn vakantie uitgesteld in verband met de toestand van Prins Friso.

——————————————————————–

Verklaring Rijksvoorlichtingsdienst, 18 februari 14.44 uur:

Er is geen verandering opgetreden in de gezondheidssituatie van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso. Het medische team heeft verzocht de komende tijd het aantal bezoekers aan de Prins beperkt te houden.

——————————————————————–

Tijdens persconferentie om 16.00 uur werd bekend dat 42-jarige vriend die bij Prins Friso was tijdens het ongeluk verhoord wordt. Er is alarm geslagen door skileraren die in de buurt waren. Over de reanimatie werd niets gezegd.

——————————————————————–

Eerste videobeelden reddingsactie Prins Friso

——————————————————————–

Vanavond is Prinses Mabel samen met haar zus, Nicoline, en zwager Prins Constantijn naar het ziekenhuis gegaan. Het was een kort bezoekje van een klein uurtje, klik HIER voor een (slechte) foto.

© NOS

Tags:

9 Comments »

  1. Hoi Iris, wat is jouw website ontzettend goed en up to date! Dank je wel! Zeker nu met dit trieste nieuws weet je het zo mooi te brengen! Complimenten!

    Comment by Denise — 18/02/2012 @ 1:18 PM

  2. Je hebt er een mooie log van gemaakt ook al is het verschrikkelijk nieuws. Ik wens zijn familie veel sterkte.

    Comment by Gerrianne — 18/02/2012 @ 6:36 PM

  3. Je houdt het allemaal goed bij. Ik hoop dat we gauw goed nieuws krijgen. Dat wachten is voor Mabel en haar kinderen en de Koningin en de rest van de familie ook slopend.

    Comment by Corintha — 18/02/2012 @ 6:51 PM

  4. Mooi overzicht, kort en goed sammengevat, ik ben erg benieuwd hoe het verder zal gaan. Wat een spanning. Máxima heeft zichzelf een beetje vermomd lijkt het wel. Goed om de prinsesjes te zien, hopelijk hadden de kinderen een beetje afleiding met skieën!

    Comment by Jenny — 18/02/2012 @ 7:50 PM

  5. Wat er is het toch allemaal!
    Wel leuk dat er nu foto’s verschijnen van de prinsesjes in prive omstandigheden!

    Comment by Stephanie — 18/02/2012 @ 8:58 PM

  6. Mooi hoe de familie zo met elkaar omgaat!

    Comment by Oranjewereld — 18/02/2012 @ 9:09 PM

  7. Ik hoop dat alles weer goed komt met de prins. Mooi dat er ook foto’s hiervan (het bezoek aan het ziekenhuis) te zien zijn. Anders krijg je toch alleen maar speculaties.
    Fijn dat de kinderen ‘gewoon’ kunnen gaan skieen met een van de ouders. Ze mogen toch niet met veel naast het bed van Friso staan.

    Comment by Constance — 19/02/2012 @ 11:18 AM

  8. Wat goed dat je je dit nieuws zo goed en integer bijhoudt op de site. Dat is op heel veel andere media wel anders…
    Ik vind het heel knap hoe de familie hiermee omgaat en wens hen alle sterkte. Kan me voorstellen dat de kinderen gewoon gaan skieën, wat moet je anders….

    Comment by Anneke — 19/02/2012 @ 2:00 PM

  9. Je hart breekt als je de koningin en Willem Alexander zo ziet…
    Allemaal heel veel sterkte gewenst!!

    Comment by Anna — 19/02/2012 @ 2:02 PM

Leave a comment