Activiteit: Prinses Máxima was van maandag 13 februari tot en met woensdag 15 februari in Ankara, Turkije, in haar rol als VN-adviseur ‘Inclusive Finance’ en als erevoorzitter van het G20 Global Partnership for Financial Inclusion (GPFI). Prinses Máxima heeft diverse besprekingen gehad over het belang van toegang tot financiële diensten. De Prinses sprak onder meer met vice-premier en minister van Economische Zaken Babacan, minister Şimșek van Financiën en gouverneur Bașçı van de Centrale Bank van Turkije. Prinses Máxima heeft tevens een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van diverse internationale organisaties, zoals IMF, Wereldbank en Verenigde Naties. Woensdag 15 februari brengt Prinses Máxima een bezoek aan het ‘Women Entrepreneurship Support Project’. Via dit project hebben duizenden vrouwen training en coaching gekregen bij het opzetten van een eigen onderneming, zoals het schrijven van een ondernemersplan en toegang verkrijgen tot financiële diensten. De Prinses gaat naar de keramiek en pottenbakkerij van een van de deelneemsters. Prinses Máxima bezoekt vervolgens een bilateraal hulpprogramma van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, ‘Women Education and Employment Association’, waarbij vrouwen worden geholpen op de arbeidsmarkt en bijvoorbeeld ook getraind worden op sociale aspecten. Tot slot gaat Prinses Máxima naar ‘Cocoon to Silk Women Co-operative’ waar ze een ontmoeting heeft met organisaties die vrouwen opleiden op zowel zakelijk als sociaal gebied. Inclusive Finance staat voor toegang tot financiële diensten, tegen een redelijke prijs en op duurzame wijze. Wereldwijd kunnen 2,7 miljard mensen en miljoenen bedrijven geen gebruik maken van financiële diensten als leningen, bank- en spaarrekeningen of verzekeringen. Prinses Máxima is in september 2009 benoemd als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name de lage inkomensgroepen en de MKB-sector. Sinds juni 2011 is Prinses Máxima erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bruine jas met grijze accenten. Ze droeg er grijze schoenen van NATAN bij. De jas droeg ze eerder op 9 november 2011 (klik HIER voor een foto).

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

Tags:

5 Comments »

  1. In een woord vreselijk!!

    Comment by marianne — 14/02/2012 @ 11:04 PM

  2. Het is een wat fletse outfit, maar wie weet zien we haar de komende dagen nog in iets meer Máxima likes.

    Comment by Anneke — 15/02/2012 @ 7:55 AM

  3. Wel leuk, niet spetterend…

    Comment by Oranjewereld — 15/02/2012 @ 10:36 AM

  4. Wat een misser. Ik weet dat ze grote voeten heeft, maar in deze schoenen lijken ze extra groot en de jas maakt haar erg fors, gecompleteerd door dunne pieken. Nee, kan beter.

    Comment by Kristien — 15/02/2012 @ 12:31 PM

  5. Een aparte jas, het staat Máxima wel goed!

    Comment by Corintha — 15/02/2012 @ 4:29 PM

Leave a comment