Prinses Máxima start project Open Inloop Taal bij Cybersoek
Activiteit: Prinses Máxima gaf dinsdag 31 januari het startsein voor het project Open Inloop Taal ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van Cybersoek in Amsterdam. Cybersoek is een ontmoetingsplek in de Indische buurt waar buurtbewoners computervaardigheden leren en cursussen kunnen volgen. Via Open Inloop Taal kunnen verschillende doelgroepen hun Nederlands verbeteren. Open Inloop Taal onderscheidt zich van andere taalcursussen omdat het maatwerk biedt. Het project richt zich op buurtbewoners die het Nederlands willen verbeteren wat betreft schrijven, lezen of spreken. Zo kunnen studenten er bijvoorbeeld terecht voor presentatievaardigheden, ondernemers voor het schrijven van een bedrijfsplan en moeders voor verbetering van hun taalvaardigheid. Het project vergroot de kansen van de deelnemers op de arbeidsmarkt, stimuleert het onderlinge contact tussen buurtgenoten en verbetert de digitale vaardigheden. Cybersoek is in 2001 gestart als digitaal trapveld, een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het trapveld had tot doel om mensen zonder computer in de eigen buurt computerles te geven en hiermee de sociale cohesie in de wijk te versterken. Cybersoek geeft nog steeds computercursussen en biedt daarnaast ook bijvoorbeeld mediacursussen aan kinderen en netwerkbijeenkomsten aan ondernemers uit de buurt.

Outfit: Prinses Máxima droeg een grijze blouse met een bruin vestje. Hierbij droeg ze een bruine ceintuur en een grijze broek. Deze outfit heeft Prinses Máxima eerder gedragen op 8 november 2008 (klik HIER voor de foto’s). De grijze blouse heeft ze ook gedragen op 15 oktober 2009.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

————————————————————————————————

Prinses Máxima geeft startschot WE keep on growing
Activiteit: Prinses Máxima gaf op dinsdag 31 januari 2012 in Den Haag het officiële startschot voor het programma WE keep on growing. WE staat voor Women Entrepreneurs Mentoren. Het programma beoogt een impuls te geven aan meer succes en groei bij vrouwelijke ondernemers door middel van mentoring. Ervaren vrouwelijke ondernemers zetten zich twee jaar lang op vrijwillige basis in voor startende collega’s. WE keep on growing is een samenwerkingsverband van Eigenbaas.nl en Syntens en wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Het programma sluit aan op het Europese programma Mentoring Scheme Women Entrepreneurship en het daaraan verbonden netwerk van Ambassadors Women Entrepreneurship. Prinses Máxima gaf het startschot als lid van het Comité voor Ondernemerschap en Financiering en speciale pleitbezorger van “Financiële diensten voor iedereen” van de Secretaris-Generaal van de VN. Tijdens de startbijeenkomst wordt een toespraak gehouden door de minister van EL&I, drs. M.J.M. Verhagen. De bijeenkomst wordt bijgewoond door de samenwerkende partijen, mentoren, ambassadeurs en vrouwelijke ondernemers.

Outfit: De Prinses droeg dezelfde outfit als eerder op de dag.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.


© Gera Nieland & WE keep on growing

Tags:

5 Comments »

  1. Mooie outfit!

    Comment by www.oranjewereld.weblog.nl — 31/01/2012 @ 7:25 PM

  2. Blijft een mooie outfit! Inmiddels zijn er ook foto’s van de 2e activiteit op PPE!

    Comment by Francine — 31/01/2012 @ 8:01 PM

  3. Super leuk! De riem en tas zijn erg mooi. Leuk om haar hier weer in te zien!

    Comment by Anneke — 31/01/2012 @ 8:02 PM

  4. Helaas ik vind dit niet echt super mooi.
    Ik vind het te donker en grijs en bruin vind ik ook niet de perfecte compinatie.
    Koningin, GEFELICITEERD!

    Comment by Stephanie — 31/01/2012 @ 8:12 PM

  5. Máxima zag er leuk uit. Grijs staat haar heel goed!!

    Comment by Corintha — 01/02/2012 @ 2:01 PM

Leave a comment