Prinses Máxima bezoekt muziekproject Klasse! Heerhugowaard
Activiteit: Prinses Máxima bezocht dinsdagochtend 17 januari het muziekproject Klasse! op basisschool Sint Joseph in Heerhugowaard. Klasse! is een initiatief van het lokale muziek- en kunsteducatiecentrum Cool Kunst en Cultuur. Het maakt deel uit van het programma Kinderen Maken Muziek van het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Medio november 2011 is Klasse! gestart als samenwerkingsverband tussen Cool, zes muziekverenigingen en drie basisscholen in Heerhugowaard en Langedijk. Doel is om kinderen op school kennis te laten maken met muziek. Muziekdocenten van Cool geven muziekles en vrijwillige leden van de muziekverenigingen helpen hierbij. Ruim 100 leerlingen kunnen zo groepsgewijs kennismaken met verschillende instrumenten. De instrumenten zijn door het Cool Preludefonds en de muziekverenigingen ingezameld. In mei worden de muzieklessen afgesloten met een concert in de schouwburg. Prinses Máxima lanceerde tijdens de uitreiking van de Appeltjes van Oranje op 17 mei 2011 ter gelegenheid van haar veertigste verjaardag het programma Kinderen Maken Muziek. Doel van het programma is dat zo veel mogelijk kinderen in aanraking komen met muziek, een instrument leren bespelen en in groepjes muziek leren maken. Inmiddels ontvangen 31 organisaties financiering voor het opzetten van muziekprojecten. Naast het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie wordt het programma mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Skanfonds en tal van particuliere giften. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Outfit: Prinses Máxima droeg een pied-de-poule jas van Oscar de la Renta die ze al twee keer eerder heeft gedragen. De eerste keer was op 4 december 2007 toen ze samen met de Belgische Prinses Mathilde in Den Haag was, klik HIER voor een foto.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.


© RTV N-H

————————————————————————————————————-

Nieuwjaarsontvangst 17 januari
Activiteit:
De Koningin gaf dinsdagmiddag 17 januari 2012 de traditionele Nieuwjaarsontvangst voor Nederlandse genodigden. De receptie vindt plaats in het Koninklijk Paleis te Amsterdam. Bij het ontvangst waren de Prins van Oranje, Prinses Máxima, Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig. De Koningin ontving enkele honderden gasten uit een groot aantal sectoren van de Nederlandse samenleving.

Outfit: Prinses Máxima droeg dezelfde outfit als vanmorgen.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

Tags:

9 Comments »

  1. Echt Maxima! Zo wonderschoon mooi!

    Comment by Prinsessefan — 17/01/2012 @ 3:29 PM

  2. Leuk dat ze deze outfit weer herdroeg! Ik blijf het mooi vinden: het jurkje, de mantel, de suede laarzen: prachtig!

    Comment by Princessoutfits — 17/01/2012 @ 7:16 PM

  3. Leuke jas! Helaas weer niets nieuws….

    Comment by Stephanie — 17/01/2012 @ 7:21 PM

  4. Ik had de jurk nog nooit goed gezien, maar die verdient het wel om een keertje zonder de jas in de spotlights te komen.

    Comment by Anneke — 17/01/2012 @ 7:43 PM

  5. Leuk om deze jas weer te zien bij Máxima! Ben ook benieuwd of we nog een paar foto’s te zien krijgen van de nieuwjaarsontvangsten..

    Comment by Francine — 17/01/2012 @ 7:49 PM

  6. Blijft een mooie jas!

    Comment by www.oranjewereld.weblog.nl — 18/01/2012 @ 11:36 AM

  7. Leuke foto’s van de nieuwjaarsontvangst!

    Comment by Stephanie — 18/01/2012 @ 3:31 PM

  8. Wat een mooie outfit!!! De jas wil ik wel een keer lenen…..!

    Comment by Corintha — 18/01/2012 @ 9:00 PM

  9. Máxima is erg van de muziek sinds haar veertigste verjaardag.. leuk! Ik vind wel dat ze er weer super uit zag.

    Comment by Jenny — 19/01/2012 @ 8:13 PM

Leave a comment