Prinses Máxima opent nieuw gebouw Stem in de Stad
Activiteit: Prinses Máxima opende dinsdag 25 oktober 2011 het nieuwe gebouw van Oecumenisch Diaconaal Centrum Stem in de Stad in Haarlem. Het centrum komt op voor mensen in nood die niet goed (meer) mee kunnen komen in de samenleving. Het gerenoveerde pand in het centrum van Haarlem biedt onderdak aan diverse afdelingen van Stem in de Stad. Er is een aanloopcentrum waar iedereen welkom is voor een ontmoeting of een kop koffie. Daarnaast is er een medische post van de GGD, een straatpastor, maar ook asielzoekers en vluchtelingen kunnen bij Stem in de Stad terecht voor steun en opvang. Mensen die te maken hebben met sociale uitsluiting en armoede kunnen op spreekuren in het huis terecht voor aandacht en praktische hulp. De afdeling religie, cultuur en spiritualiteit van Stem in de Stad houdt zich bezig met het organiseren van vieringen, cursussen en lezingen en verzorgt de contacten met andere religies in de stad Haarlem. Tot slot biedt het nieuwe pand ruimte aan een sociaal restaurant waar mensen die weinig of niet te eten hebben terecht kunnen. De activiteiten van Stem in de Stad worden mogelijk gemaakt door 175 vrijwilligers en 9 beroepskrachten.

Outfit: Prinses Máxima droeg een grijze jurk die ze eerder droeg op 14 oktober 2010. Ze combineerde het met haar bekende spinnenbroches en grijze oorbellen. Net als de vorige keer combineerde ze het ook met een grijze panty, bruine schoenen en een bruine handtas.

© FanvanMáxima

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

——————————————————————————————————————-

Prinses Máxima bij eerste MBO Koploperoverleg
Activiteit: Prinses Máxima heeft dinsdagmiddag 25 oktober 2011 in het hoofdkantoor van de ABN AMRO bank in Amsterdam het eerste Koploperoverleg bijgewoond van maatschappelijk betrokken ondernemers.  Tijdens deze bijeenkomst presenteerden 30 grote bedrijven hun voornemens over maatschappelijk betrokken ondernemen. De Prinses ontving de ondertekende intentieverklaring, waarin dit voornemen wordt onderstreept.  Tijdens de bijeenkomst verkenden 50 managers van 30 grote bedrijven, allen koplopers op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen, hoe ze hun krachten beter kunnen bundelen rond maatschappelijke vraagstukken. Er is gesproken over samenwerking rond 6 thema’s: mantelzorg, arbeidsparticipatie, aansluiting onderwijs op de arbeidsmarkt, leefbaarheid in wijken, financiële zelfredzaamheid en vitaliteit, gezond eten en bewegen.  Het maatschappelijk ondernemen kent een grote variëteit aan bijdragen van bedrijven aan maatschappelijke doelen en organisaties. Meer dan de helft van de kleine en middelgrote bedrijven steunt één of meer maatschappelijke organisaties. Het gaat daarbij meestal om kleine bijdragen aan lokale initiatieven. Daarnaast wordt ook steun in natura gegeven, waarbij kan worden gedacht aan het actief betrekken van eigen medewerkers bij maatschappelijke projecten.

Outfit & foto’s: Er zijn nog geen foto’s van deze gelegenheid verschenen.

——————————————————————————————————————-

Prinses Máxima opent Slinger-Event 4×4
Activiteit: Prinses Máxima opende op dinsdagmiddag 25 oktober 2011 het Slinger-Event 4×4 in Utrecht. Het Slinger-Event 4×4 is een bijeenkomst over maatschappelijk betrokken ondernemen in de stad. Het evenement werd gehouden in het kader van het Europese jaar van het vrijwilligerswerk. Tijdens het Slinger-Event 4×4 lieten Utrechtse ondernemers zien hoe zij omgaan met hun rol in de samenleving. Door middel van presentaties, workshops en optredens werd getoond hoe maatschappelijk betrokken ondernemen in de praktijk vorm krijgt. Doel is nieuwe bedrijven te stimuleren na te denken over hun maatschappelijke rol.  Het Slinger-Event 4×4 is een initiatief van De Slinger Utrecht, een lokaal netwerk van bedrijven, maatschappelijke organisaties, media en lokale overheid, die maatschappelijke betrokkenheid stimuleert en faciliteert. Behalve in Utrecht zijn er ook Slingerorganisaties in Nijmegen, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Almelo en Zwolle.

Outfit: Prinses Máxima droeg dezelfde jurk als in de ochtend, alleen deze keer combineerde ze het met een bruine broche en bruine oorbellen. De broche droeg ze ook op 14 oktober 2010. De oorbellen heeft ze ook al meerdere malen eerder gedragen.

Foto’s:

Klik HIER voor een fotoserie.

© Jannemieke den Besten

——————————————————————————————————————-

Prins van Oranje en Prinses Máxima bij conferentie ”Ontwikkelingssamenwerking in Bedrijf”
Activiteit:
De Prins van Oranje en Prinses Máxima woonden woensdagochtend 26 oktober 2011 de conferentie ‘Ontwikkelingssamenwerking in Bedrijf’ bij in de Westergasfabriek te Amsterdam. Het congres werd georganiseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en VNO-NCW om de hechte samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven bij ontwikkelingssamenwerking verder uit te bouwen. Het Nederlandse bedrijfsleven is een belangrijke partner in ontwikkelingssamenwerking. Zij investeert in ontwikkelingslanden, stimuleert de ontwikkeling van lokaal ondernemerschap en levert daarmee een bijdrage aan economische groei. Het Nederlandse bedrijfsleven beschikt over kennis en expertise en levert een bijdrage bij aan het oplossen van problemen waarmee ontwikkelingslanden geconfronteerd worden. In het nieuwe beleid voor ontwikkelingssamenwerking zet het kabinet in op de versterking van het lokale bedrijfsleven en de economische ontwikkeling van ontwikkelingslanden. Ter plekke investeren in duurzame groei stelt ontwikkelingslanden in staat hun problemen zelf op te lossen en minder afhankelijk te worden van hulp. Het nieuwe beleid biedt het bedrijfsleven nieuwe mogelijkheden te participeren in ontwikkelingssamenwerking. De conferentie ging over de praktische invulling van het nieuwe beleid voor ontwikkelingssamenwerking en moet leiden tot ideeën die de intensieve samenwerking tussen overheid en het Nederlandse bedrijfsleven bij ontwikkelingssamenwerking verder versterken.

Outfit: Prinses Máxima droeg een blauwe blouse met een grofgebreide cape/jasje. Verder droeg ze een bruine pantalon en bruine schoenen.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

© Frank Buis/At5

Tags:

15 Comments »

 1. Eerst: dank aan Iris! Prachtig dat grijs, maar waarom gecombineerd met dat
  bruin? Dit kan geen ongelukje meer zijn, de balans is echt zoek. Op zich zijn de tas, de schoenen en ook de broche mooi. Maar dat is de hoed van Prinsjesdag in principe ook, net zoals de grote groene ketting van Natan. Wat jammer!

  Comment by Anonymous — 26/10/2011 @ 10:07 AM

 2. Allereerst: dank aan Iris.
  Maxima ziet er prachtig uit; maar waarom die combinatie met dit bruin? Dit kan geen ongelukje meer zijn, de balans is echt zoek. De schoenen, de tas en de broche zijn op zich erg mooi. Maar dat zijn de hoed van Prinsjesdag en de grote groene ketting van Natan in principe ook. Wat jammer.

  Comment by dorien — 26/10/2011 @ 10:13 AM

 3. bruin in combi met grijs is juist goed. Ik vind het iig prachtig!

  Comment by Gert — 26/10/2011 @ 12:32 PM

 4. Echt te grijs. Jammer! Dat brijn vindt ik ook niet helemaal super bij dat grijs passen. Heel jammer. Los was alles wel heel leuk geweest.
  Want haar jurkje vindt ik geweldig en de pumps ook!

  Comment by Stephanie — 26/10/2011 @ 3:00 PM

 5. Had dan roze gedaan max!
  Wat een lelijke kleren draagt ze telkes.

  Comment by Prinsessefan — 26/10/2011 @ 3:31 PM

 6. Dat blauw staat totaal niet!
  en de eerste outfit! no

  Comment by Prinsessefan — 26/10/2011 @ 3:32 PM

 7. Ik vind het juist wel een mooie combi, dat grijs met bruin! Wat heeft ze eigenlijk voor armbandje om?

  Comment by AM — 26/10/2011 @ 3:49 PM

 8. Ik snap wel waarom ze bij het grijze jasje een bruine pantalon draagt: In het jasje zit ook een bruine kleur, kleine stipjes, ingeweven en er zit ook iets blauwigs in. Ik vind grijs met bruin mooier dan grijs met zwart. Dat maakt het tot een kille combi. Ij vind dat ze er leuk uitziet..

  Comment by Geja — 26/10/2011 @ 5:07 PM

 9. Ik vindt dat grijse jurkje echt super! Het onderste outfit vindt ik wat minder maar die blauwe kleur staat haar super.

  Comment by Gerrianne — 26/10/2011 @ 5:51 PM

 10. Gave jurk, gave broches en gave pumps. Ik moest eerst even wennen aan deze kleuerencombi maar het is wel grappig!

  Comment by Anneke — 26/10/2011 @ 7:55 PM

 11. De outfit van vandaag vind ik een beetje stijf. Wel een mooie broek en jas, maar misschien leuker om het in een andere combi te dragen.

  Comment by Anneke — 26/10/2011 @ 7:59 PM

 12. Super mooi deze laatste outfit! eindelijk iets nieuws; het staat haar prima!

  Comment by www.oranjewereld.web-log.nl — 26/10/2011 @ 8:46 PM

 13. Ik vindt de combinatie niet echt super bij “ontwikkelingssamenwerking in bedrijf”. Wel leuk dat ze i.d.d. weer eens wat nieuws heeft.
  De kleur groen vindt ik wel mooi. En haar oorbellen ook.
  Iris, weet je ook van welke ontwerper de kledingstukken zijn?

  Comment by Stephanie — 26/10/2011 @ 9:00 PM

 14. Het grijze jurkje, gecombineerd met bruin, vind ik juist heel erg mooi!
  De tweede outfit vind ik weer wat minder..

  Comment by Annelien — 27/10/2011 @ 11:59 AM

 15. [...] droeg een blauwe blouse met een soort poncho jas. Ze droeg het eerder op 26 oktober 2011 (klik HIER voor [...]

  Pingback by Fan van Máxima » Prinses Máxima bij Vrouwelijk TOP Talent Ontbijt — 08/03/2012 @ 9:42 AM

Leave a comment