Werkbezoek aan Stichting Urbaniahoeve Den Haag
Activiteit: Prinses Máxima heeft dinsdagochtend 4 oktober een werkbezoek gebracht aan ‘Foodscape Schilderswijk’ van Stichting Urbaniahoeve in Den Haag. De stichting legt samen met buurtbewoners in de Haagse Schilderswijk stadstuinen aan, met onder andere moestuinen en fruitboomgaarden. Het doel is in deze tuinen mensen bij elkaar te brengen en aandacht te vestigen op (het verbouwen van) gezond voedsel. De bewoners van de omliggende huizen onderhouden de tuin, oogsten het fruit en bereiden vervolgens gezamenlijk een maaltijd. Prinses Máxima sprak met de initiatiefnemers en samenwerkingspartners over de werkwijze en toekomstplannen van de stichting. Vervolgens leidden buurtbewoners haar rond door de fruitboomgaard. Zij spraken met de Prinses over hun ervaringen. Prinses Máxima reikt jaarlijks de Appeltjes van Oranje uit. Het Appeltje van Oranje is een prijs van het Oranje Fonds voor bijzondere, innovatieve of succesvolle projecten op sociaal gebied. Het thema van de Appeltjes van Oranje 2012 is Groen groeit! Komend jaar wordt de prijs uitgereikt aan drie sociale initiatieven die ‘groen’ inzetten als middel om mensen op buurtniveau bij elkaar te brengen. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Outfit: Prinses Máxima droeg een geel jasje met een gele rok. Ze droeg de outfit al eerder 19 mei 2010 in Shanghai, 7 juni 2010 en op 13 september 2010. Ze combineerde het jasje eerder ook al met een pantalon, maar vandaag droeg ze er net als op 7 juni 2010 een rok onder.

Foto’s:

© Oranje Fonds

—————————————————————————————————-

Prins van Oranje en Prinses Máxima bij uitblinkerslunch op Paleis Noordeinde
Activiteit: De Prins van Oranje en Prinses Máxima hebben op 4 oktober in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan een selectie van Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie en daarmee onlangs in het nieuws zijn geweest. De 27 genodigden hebben recentelijk allemaal een prijs of een andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in diverse sectoren zoals sport, kunst & cultuur, media & journalistiek, mode, muziek, politiek, wetenschap en bedrijfsleven. De Prins en Prinses willen door het aanbieden van een lunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die zo’n bijzondere prestatie hebben geleverd.

De lunch wordt als een privé-aangelegenheid gezien en er komen dus geen foto’s van.

—————————————————————————————————-

Prinses Máxima bij Uitblinkersgala MBO
Activiteit: Prinses Máxima was op dinsdagmiddag 4 oktober 2011 aanwezig bij de 10e editie van het Uitblinkersgala mbo in Amsterdam. Tijdens het gala werd uit achtenveertig mbo-studenten, die door hun scholen en medestudenten zijn benoemd tot Uitblinker, de Landelijk Ambassadeur Beroepsonderwijs 2011 gekozen. Het jaarlijkse Uitblinkersgala mbo draaide om mbo-studenten die zich hebben onderscheiden vanwege een opvallend talent of klinkende prestatie, of omdat zij zich op een hartverwarmende manier hebben ingespannen voor anderen. Het Uitblinkersgala is voor het middelbaar beroepsonderwijs een kans om ook de maatschappelijke waarde van het mbo onder de aandacht te brengen. Scholen en hun studenten lieten zien hoe zij op originele wijze bijdragen aan de leefbaarheid van hun omgeving. Naast Prinses Máxima was ook de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mw J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart, aanwezig. Het Uitblinkersgala mbo is een initiatief van de MBO Raad, de brancheorganisatie van onderwijs-instellingen in het mbo en de volwasseneneducatie. Bij de MBO Raad zijn 70 onderwijsinstellingen aangesloten. De mbo-sector telt 625.000 deelnemers en 50.000 werknemers. Ongeveer veertig procent van de Nederlandse beroepsbevolking is opgeleid in het mbo, waarmee het middelbaar beroepsonderwijs het meest voorkomende opleidingsniveau is op de arbeidsmarkt.
De MBO Raad organiseert het Uitblinkersgala mbo onder de vlag van Dit is mbo!, een samenwerkingsverband van MBO Raad, Colo, Stichting BBN en MBO 2010.

Outfit: Prinses Máxima droeg een geel jasje met een gele rok. Ze droeg de outfit al eerder 19 mei 2010 in Shanghai, 7 juni 2010 en op 13 september 2010. Ze combineerde het jasje eerder ook al met een pantalon, maar vandaag droeg ze er net als op 7 juni 2010 een rok onder.

Foto’s:

Klik HIER voor een fotoserie.

© AT5/Frank Buis

Tags:

8 Comments »

  1. Ik ben benieuwt naar de foto’s

    Comment by Prinsessefan — 04/10/2011 @ 6:01 PM

  2. Wat bijzonder dat je er al een hebt gevonden! Leuke outfit zo te zien.

    Comment by Anneke — 04/10/2011 @ 7:58 PM

  3. Hopelijk omen er nog meer foto’s.
    Leuke foto’s van Maxima met de uitblinkersgala.
    Weet je wie de ontwerper is van die kleding?
    Jammer dat er geen foto’s komen van de lunch op Paleis Noordeinde.

    Comment by Stephanie — 04/10/2011 @ 8:35 PM

  4. Volgens mij is Natan de ontwerper, Mathilde van Belgie heeft namelijk ook zo’n jasje gedragen…

    Comment by www.oranjewereld.weblog.nl — 05/10/2011 @ 9:48 AM

  5. MOOI! Dank aan Iris!

    Comment by Dorien — 05/10/2011 @ 10:11 AM

  6. Leuk deze kleur. Die aarde en zontinten staan haar geod. Met de rok staat het leuker dan de broek van verleden jaar.

    Comment by Anneke — 05/10/2011 @ 8:24 PM

  7. 4 oktober was wel een uitblinkdag dan! Máxima zag er keurig én leuk uit. De foto van het werkbezoek aan de stadstuinen heeft een bijzonder tintje, mooi met die natuur om de prinses heen.

    Comment by Jenny — 05/10/2011 @ 8:34 PM

  8. Mooie frisse kleuren draagt Máxima hier, leuk!!

    Comment by Corintha — 06/10/2011 @ 9:44 AM

Leave a comment