Koningin Máxima vliegt vanavond terug naar Nederland. Gisterochtend werd bij koningin Máxima nierbekkenontsteking geconstateerd door een arts in China. Zondag heeft ze de eerste activiteiten van het staatsbezoek aan China kunnen bijwonen. Maandagavond verscheen ze verrassend genoeg wel bij het staatsbanket in het paleis, ondanks de koorts en pijn. Vandaag moest de koning het weer alleen doen en ook bij de ontmoeting met de Nederlandse gemeenschap in China stond hij er alleen voor.

Vanmiddag is bekend gemaakt dat koningin Máxima voortijdig het staatsbezoek moet afbreken en vandaag nog terug zal vliegen naar Nederland. De medicatie slaat niet genoeg aan en de koorts en rugpijn zijn onvoldoende gezakt. De koningin zal vanavond opgenomen worden in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag, waar de artsen verder onderzoek zullen doen. Hopelijk knapt ze snel weer op met de juiste medicatie.

Koning Willem-Alexander zal het staatsbezoek zonder zijn vrouw vervolgen en zal donderdag weer terugvliegen naar Nederland. Hij liet weten via Twitter: ”Veel dank voor alle beterschapswensen, ik geef ze door aan mijn vrouw.”

Update 31 oktober: Koningin Máxima is ontslagen uit het ziekenhuis. Ze zal thuis verder gaan aansterken. Er zullen de komende tijd wat aanpassingen worden gemaakt in de agenda van de koningin. Zo zal ze dinsdag niet met haar man meereizen naar Brussel. Hij brengt daar onder andere een bezoek aan het Europees Parlement.

© RTL

Tags:

Koningsdag 2016

12th October 2015

Vandaag maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima op 27 april zullen afreizen naar Zwolle om daar Koningsdag te vieren. Op 25 april dit jaar was het koningspaar al in Zwolle voor de festiviteiten rond 200 jaar koninkrijk, een mini-Koningsdag werd het ook wel genoemd. En nu blijkt: het was inderdaad een voorproefje voor een échte Koningsdag in Zwolle!

Daarnaast is vandaag de nieuwe website van het koninklijk huis in de lucht gegaan, mét nieuwe portretfoto’s. Bekijk ze HIER allemaal.

(more…)

Tags: