Afgelopen donderdag om 14.07 uur beviel Prinses Annemarie ruim een maand te vroeg van een dochter, Prinses Cecilia Maria Johanna Beatrix. De bevalling verliep goed en vond plaats in het Bronovo ziekenhuis, waar Prinses Annemarie ook het leven schonk aan Prinses Luisa Irene (2012). Cecilia weegt 1500 gram, maar maakt het goed. Ook Prinses Annemarie maakt het goed. Door de te vroege geboorte moeten moeder en dochter nog een tijdje in het ziekenhuis blijven.

Prinses Annemarie, de vrouw van Prins Carlos de Bourbon de Parme, was twee weken geleden al niet aanwezig bij het huwelijk van Prins Jaime en Prinses Viktória. Ze lag toen uit voorzorg in het ziekenhuis. Prins Carlos was wel aanwezig en liep aan de arm van zijn moeder de kerk uit.

Cecilia is het vierde kleinkind voor Prinses Irene. Luisa Irene, de eerste dochter van Prins Carlos en Prinses Annemarie, werd vernoemd naar haar oma. Cecilia is met haar roepnaam vernoemd naar de tante van Prins Carlos. En de naam komt ook voor binnen de familie van Prinses Annemarie. Verder is Cecilia vernoemd naar haar opa Hans Gualthérie van Weezel en naar haar oudtante, Prinses Beatrix.

© FanvanMáxima

Tags:

Koningin Máxima opende vanmorgen het nieuwe ziekenhuis van de Isala Klinieken in Zwolle. Bij aankomst om 10.30 uur werd de koningin verwelkomd door een koor bestaande uit Isala-medewerkers en het Kameroperahuis in Zwolle. Daarna volgende de openingshandeling door de koningin. Na de opening liep ze verder richting de ingang van het ziekenhuis, waar ze binnen een rondleiding kreeg over verschillende afdelingen. Ruim 1,5 uur later vertrok de koningin weer via een andere uitgang.

(more…)

Ceremoniemeesters Tjalling ten Cate en Albert Brenninkmeijer arriveerden vanmorgen bijtijds om alles in het Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming om alles te regelen voor dé dag van Prins Jaime en Prinses Viktória. De kerk, wat ook wel de Mariakerk wordt genoemd, ligt in het centrum en dat zorgde ervoor dat er al snel veel publiek achter de dranghekken stond. De eerste gasten arriveerden even voor half 1 bij de kerk. Onder deze gasten bevond zich ook de tante van de bruidegom: Maria Theresia. De laatste gasten die bij de kerk arriveerden waren de leden van de Koninklijke Familie. Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollehoven arriveerden met de gezinnen van Prins Pieter-Christiaan en Prins Floris. Pieter jr., de zoon van Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita, ontbrak. Tot slot kwam de koninklijke bus met de rest van de koninklijke familie. Grote afwezigen waren Prins Bernhard jr., die momenteel wordt behandeld in het ziekenhuis voor lymfklierkanker, met zijn vrouw en Prinses Annemarie. De laatste is inmiddels ruim 7 maanden zwanger en ligt momenteel in het ziekenhuis uit voorzorg. Volgens bronnen is er geen reden voor ongerustheid. Haar man, Prins Carlos, was wel aanwezig. Uiteraard kwamen de bruidegom en zijn moeder als één van de laatsten. Als allerlaatste kwam Viktória Cservenyák, nu Prinses Viktória, gekleed in een bruidsjurk van Claes Iversen. De bruid droeg het korenaardiadeem die onder andere de van Vollenhoven-prinsessen ook droegen tijdens hun huwelijk.

Om kwart voor drie werd het bruidspaar buiten opgewacht door een handjevol gasten met bloemblaadjes. Het gelukkige paar werd bestrooid met blaadjes toen zij de kerk uitkwamen. De bruidskinderen, die samen met Prinses Margarita arriveerden, liepen voorop. Na het bruidspaar volgde de rest van de koninklijke familie. Het gezelschap ging naar Paleis het Loo waar zij de rest van de dag door zullen brengen en waar vanavond een feest is.

(more…)