Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima legden gisteren hun een-na-laatste provinciebezoek af. Flevoland en Overijssel waren gisteren aan de beurt om ons nieuwe koningspaar te ontvangen. In de ochtend bezocht het paar Almere, Lelystad en Emmeloord. In de middag waren de Overijsselse ‘s-Heerenbroek (gemeente Kampen), Zwolle en Goor (Twente) aan de beurt. Drie plaatsen per provincie zorgde ervoor dat het er niet teveel gehaast werd en dat het paar ruim tijd per plaats had. Naar mijn mening veel relaxter dan bijvoorbeeld de vijf plaatsen die zij in Friesland bezochten.

Even na half drie kwamen de koning en koningin aan in Zwolle. Bij aankomst was er direct interactie met het publiek. Daarna ging het paar het provinciehuis in om de tentoonstelling over de Kroonappels van Oranje van het Oranje Fonds te openen. Daarna kwam het paar weer naar buiten, stonden even stil bij het Britten Jeugd Strijkorkest en liepen toen door naar het Weezenlandenpark waar zij enkele betrokken burgemeesters en een aantal inwoners spraken. Deze ontmoeting vond plaats in een oranje tent, vandaar dat de foto’s van in de tent ook een beetje oranje zijn. Tot slot ging het koningspaar nog even naar de winnaars van de popprijs Overijssel 2013, de Pioniers. Zij verzorgden als afsluiting van het bezoek een optreden. Daarna liep het koningspaar weer terug naar de auto’s om door te reizen naar de volgende plaats, Goor.

(more…)

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brachten vandaag hun vierde provinciebezoek. De provincies Friesland en Noord-Holland waren aan de beurt. Na een vol ochtendprogramma kwam het koningspaar aan het begin van de middag met de boot aan in de haven van Enkhuizen. Daarna liepen ze langs de kade, waar onder andere paling werd gerookt en verschillende activiteiten te zien waren. Het koningspaar was enthousiast en liep regelmatig naar het publiek toe om handen te schudden en presentjes aan te pakken. Vervolgens stapten zij in de auto om naar Hoorn te gaan. Ook bezocht het koningspaar Zaandam en Haarlem nog.

(more…)