Terug- en vooruitblikken

24th December 2012

Het jaar 2012 was een veelbewogen jaar voor de Koninklijke Familie. Het jaar begon uiteraard met het ski-ongeluk van Prins Friso. Nu, tien maanden later, vertoont hij tekenen van zeer gering bewustzijn. Toch ging de Koninklijke Familie door. Tijdens verschillende momenten werd er wel even bij het ongeluk stilgestaan. Ook dit jaar bracht Prinses Máxima vele (buitenlandse) bezoeken. Één van de hoogtepunten was voor mij het bezoek van Prinses Máxima aan Elburg op 13 juni. Na het voorlezen van een gedicht had ik ook een korte persoonlijke ontmoeting met de Prinses. Een maand later was er voor mij opnieuw een hoogtepunt. Tijdens mijn zomervakantie in Italië bezocht ik Florence en kwam ik Koningin Beatrix, Prinses Margarita, Tjalling ten Cate en hun twee dochters winkelend tegen. Tot slot waren op internationaal gebied de geboorte van de Zweedse Prinses Estelle en de huwelijken van Prinses Maria-Carolina de Bourbon de Parme en Prins Guillaume van Luxemburg de hoogtepunten van dit jaar.

Als we vooruitkijken naar het komende jaar, dan begint het jaar met de 75ste verjaardag van Koningin Beatrix en de 70e verjaardag van Prinses Margriet. Of dit gevierd gaat worden, is nog niet bekend. In februari zal de Koninklijke Familie hoogstwaarschijnlijk weer naar Lech gaan, aldus de burgemeester van Lech. Ik verwacht dan ook een fotosessie, maar wie er bij deze fotosessie aanwezig zullen zijn, durf ik niet te zeggen. Ik verwacht sowieso het gezin van de Prins van Oranje. Dit jaar beginnen ook de festiviteiten rond de viering van het 200-jarig bestaan van ons Koninkrijk. Op 8 juni is het huwelijk van de Zweedse Prinses Madeleine en Chris O’Neill. In de zomermaanden (juni/juli) wordt natuurlijk ook het kindje van de Hertog en Hertogin van Cambridge (William en Catherine) verwacht. Op 7 december wordt Prinses Amalia 10 jaar. Wie weet volgt er dan een mooie fotoserie. We zullen gaan zien wat er allemaal gaat gebeuren het komende jaar. Tot slot nog een kleine aankondiging m.b.t. deze website: FanvanMáxima zal het komende jaar minder actief gaan worden. Grote gelegenheden, zelfgemaakte foto’s en belangrijke mededelingen zullen nog wel gepubliceerd worden. Maar voor kleiner nieuws en de actualiteiten verwijs ik jullie graag naar http://www.modekoninginmaxima.nl & http://www.koninklijkhuis.nl. Af en toe zullen er nog wel kleine overzichtjes komen, maar deze website zal niet meer up-to-date zijn wat betreft binnenlandse bezoeken.

Ik wens jullie prettige kerstdagen en een heel gezond en gelukkig 2013!
I wish you a merry christmas and a happy new year!

© Sjoel Elburg

Tags:

Fotosessie in Argentinië

23rd December 2012

Prinses Máxima was al een weekje in Argentinië, maar gisteren kwam ook Prins Willem-Alexander aan in het moederland van zijn vrouw. Prinses Máxima werd eerder deze week shoppend met haar moeder gespot in Buenos Aires. Vanmorgen om 10.00 uur plaatselijke tijd vond een fotosessie plaats in Villa La Angostura, dat gedeeltelijk binnen, gedeeltelijk buiten werd gehouden. Vanwege het slechte weer ging de fotosessie binnen verder.

Klik HIER voor een fotoserie.

(more…)

Tags:

11 december: Prinses Máxima bij afsluiting Nederland-Turkije jaar
Activiteit: Prinses Máxima was op dinsdag 11 december in Rotterdam aanwezig bij de officiële afsluiting in Nederland van de viering van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Turkije.Vice-premier Ali Babacan van Turkije was hierbij aanwezig. Beiden houden een toespraak. Naast burgemeester Ahmed Aboutaleb als gastheer, woonde ook de burgemeester van Istanbul, Kadir Topbaş, de bijeenkomst bij. Voorafgaand aan de slotbijeenkomst werd in twee netwerksessies voor het bedrijfsleven en de cultureel-maatschappelijke sector teruggeblikt op de resultaten van het bilaterale jaar en vooruitgekeken naar toekomstige samenwerking en uitwisseling. Eerder dit jaar bracht president Gül een staatsbezoek aan Nederland. De Koningin bezocht Turkije in juni, minister-president Rutte in november. Vorige maand werd het jaar in Istanbul afgesloten met een concert van het Koninklijk Concertgebouworkest, in aanwezigheid van de Prins van Oranje, Prinses Máxima en vice-premier Babacan en zijn echtgenote.

Outfit: Prinses Máxima droeg haar bruine jasje met oudroze rok. Deze outfit heeft ze al meerdere keren gedragen.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

—————————————————————————————————————–

(more…)

Tags:

Overzicht: 4 t/m 7 december

07th December 2012

4 december: Prinses Máxima bezoekt initiatief Mijn School
Activiteit: Afgelopen dinsdag bezocht Prinses Máxima het initiatief Mijn School bij het ROC Graafschap College in Doetinchem. Mijn School is binnen het ROC een speciale opleiding gericht op jongeren die door persoonlijke omstandigheden of beperkingen hun weg niet kunnen vinden in het reguliere onderwijssysteem. Door maatwerk kunnen zij via Mijn School toch een diploma halen. De Prinses sprak met leerlingen, docenten en begeleiders over de werkwijze binnen Mijn School. Hierin staan eigen initiatief, ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid centraal. De jongeren krijgen daarnaast ondersteuning van professionals uit het bedrijfsleven. Mijn School startte in het schooljaar 2010-2011 met 25 leerlingen en biedt dit schooljaar plaats aan 150 leerlingen. Het ROC Graafschap neemt met Mijn School deel aan het programma Kansen voor Jongeren van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds selecteerde hiervoor twintig sociale initiatieven die zich richten op voortijdige schoolverlaters van 18 tot 23 jaar. De initiatieven ondersteunen de jongeren bij het halen van een startkwalificatie en/of het vinden van een baan.

Outfit: Prinses Máxima droeg een grijs jurkje met een grijze mantal. Deze mantal heeft accenten van bont op de schouders. De Prinses heeft deze outfit van NATAN al eerder gedragen op 9 februari 2012 (klik HIER voor een foto).

Foto:

© Oranje Fonds/Bart Homburg

————————————————————————————————————–

(more…)

Tags:

Dit jaar waren Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima tien jaar getrouwd. Dit houdt in dat ook het Oranje Fonds tien jaar bestaat. Een dag voor hun huwelijk, op 1 februari 2002, kreeg het Prinselijk Paar het Oranje Fonds als huwelijksgeschenk. Het paar is sindsdien beschermpaar en zet zich actief in voor ‘hun’ fonds. Vandaag was de slotbijeenkomst van het jubileum, waar het beschermpaar natuurlijk ook bij was. Om 15.45 uur arriveerden zij in Den Bosch. Tijdens deze jubileumdag kamen honderden initiatiefnemers bijeen van projecten die het Oranje Fonds steunt of steunde. Tijdens de bijeenkomst werden ook twee langlopende programma’s beëindigd, te weten Taalontmoetingen en het Stimuleringsprogramma Mentorprojecten. Het Stimuleringsprogramma van het Oranje Fonds bereikte meer dan 4000 jongeren. Vrijwilligers coachten hen in een goede overgang van basis- naar voortgezet onderwijs of om een diploma te halen. De resultaten, ervaringen en tips zijn gebundeld in de publicatie ‘Twee’ waarvan de Prins van Oranje tijdens deze bijeenkomst het eerste exemplaar in ontvangst nam. Taalontmoetingen is het langstlopende programma van het Oranje Fonds. Vrijwilligers leren de beginselen van de Nederlandse taal aan vrouwen die vaak al vele jaren in Nederland wonen, maar de taal nog niet machtig zijn en daarom geïsoleerd leven. Prinses Máxima nam een publicatie in ontvangst met resultaten en ervaringen van de afgelopen jaren.

(more…)

Newer Posts »