Activiteit: In Theater Figi in Zeist vond vanmorgen de conferentie Africa Works! plaats. De conferentie ging over de groei die veel landen in Afrika doormaken. Het Afrika-Studiecentrum (ASC) en de Netherlands-African Business Council (NABC) organiseren de conferentie in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken en Agentschap NL. Prinses Máxima was aanwezig bij het deel over voedselzekerheid. Tijdens de tweedaagse conferentie staat de positie van Afrika in de wereld centraal en wordt stilgestaan bij de mogelijkheden voor Afrikaanse en Nederlandse ondernemers en investeerders. Veel Afrikaanse economieën groeien snel en de technologische ontwikkelingen en het aantal jonge hoger opgeleiden nemen toe. Ook is in veel landen de politieke situatie verbeterd. ASC en NABC, die beide 65 jaar bestaan, brengen met de conferentie wetenschappers en zakenmensen bijeen.

Outfit: Prinses Máxima droeg een wit jurkje. Het is nieuw en het doet een beetje denken aan een mantelpakje die ze eerder droeg (klik HIER voor een foto). Over het jurkje droeg de Prinses een zwarte robe manteau (van NATAN) die ze eerder droeg op 15 maart 2006 tijdens een bezoek aan het Rijksmuseum (klik HIER voor een foto).

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

© Lea Lindner

Tags:

We gaan van het ene naar het andere huwelijk. Waar vorige week nog een koninklijk huwelijk werd voltrokken in Luxemburg, zit er nu weer een huwelijk aan te komen in Zweden. Vanmorgen stonden de Zweedse kranten er al bol van: de verloving van Prinses Madeleine en Chris O’Neill. Zojuist is dit nieuws ook bevestigd door het Zweedse hof. Prinses Madeleine en Chris O’Neill zullen in de zomer van 2013 gaan trouwen.

Op 11 augustus 2009 kondigde Prinses Madeleine haar verloving aan met Jonas Bergström. Op 24 april 2010 werd bekend gemaakt dat deze verloving werd verbroken en beiden hun eigen weg zouden gaan. Vlak na deze breuk besloot de Prinses naar New York te gaan, waar ze haar geluk opnieuw heeft gevonden. De Prinses komt maar af en toe terug naar Zweden voor bijzondere gebeurtenissen en voor de rest van de tijd is ze graag in New York. Haar nieuwe geluk is niet alleen de stad New York, maar ook de man die ze daar twee jaar geleden heeft ontmoet: Chris O’Neill. Ze leerden elkaar kennen via wederzijdse vrienden en er ontstond een hechte vriendschap dat later in een relatie uit zou monden. ”Chris opende mijn hart, hij is mijn soulmate”, aldus Prinses Madeleine. Hij was voor het eerst bij een grote familie-aangelegenheid tijdens de doop van Prinses Estelle, dochter van Prinses Victoria en Prins Daniel. Begin oktober ging Chris O’Neill voor Prinses Madeleine op zijn knieën. Chris is nu Zweeds aan het leren en spreekt een paar zinnen op de videoboodschap die, net als de foto’s, gisteren is gemaakt. Na hun huwelijk zal het stel nog even in New York blijven wonen in verband met het werk van beiden, maar ze sluiten niet uit in de toekomst in Zweden te komen wonen. Aan het einde van het interview belooft de Prinses later met meer details over het huwelijk te komen.

Klik HIER en HIER voor meer foto’s van het paar die speciaal voor de verloving zijn vrijgegeven.

Klik HIER voor een videoboodschap van het paar.

© Kungahuset

Tags:

Activiteit: Vandaag was de tweede dag van het bezoek van Prinses Máxima aan Nigeria. Dit driedaagse bezoek brengt zij in het kader van haar VN- en G20 functies op het gebied van Inclusive Finance. De Prinses is sinds 2009 speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Daarnaast is ze sinds juni 2011 is erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ (GPFI). Op uitnodiging van de gouverneur van de Centrale Bank van Nigeria, Sanusi Lamido Sanusi, begon de Prinses gisteren haar bezoek aan Nigeria. Tijdens haar bezoek is de eerste nationale strategie van Nigeria voor Inclusive Finance gelanceerd, in aanwezigheid van de vice-president als vertegenwoordiger van de president. Bij de lancering van de Inclusive Finance strategie van Nigeria hield Prinses Máxima een toespraak (klik HIER om haar toespraak te lezen). De Prinses feliciteerde Nigeria met de nationale strategie die is ontwikkeld en benadrukt het belang van de implementatie hiervan voor armoedebestrijding en ontwikkeling. Ze wijst op de urgentie van consumentenbescherming, transparantie en regulering in de sector. Prinses Máxima heeft bilaterale gesprekken gevoerd met president Goodluck Jonathan van Nigeria, de ministers van Financiën en Landbouw en de gouverneur van de Centrale Bank van Nigeria. Daarnaast sprak de Prinses het nationale bankierscomité. Dit comité moedigt de leden aan om het klantenbestand uit te breiden met mensen en bedrijven die nu geen of onvoldoende toegang tot financiële diensten hebben. Tenslotte bezocht de Prinses de Hasal Microfinancieringsbank. Deze bank verstrekt naast leningen tevens gratis training aan klanten om financiële vaardigheden te ontwikkelen. De Prinses bezocht Nigeria na de belangrijke G-20 top bijeenkomst in Mexico, waar zeventien landen zich hebben gecommitteerd om toegang tot financiële dienstverlening voor meer mensen in eigen land mogelijk te maken. Nigeria is één van de zeventien landen.

Outfit: Prinses Máxima droeg een crème kleurig, bewerkte blazer met een bijpassende top en een, iets donkerder getinte, rok. Ze droeg deze outfit van NATAN eerder op 26 april 2006, tijdens het staatsbezoek van Luxemburg aan Nederland (klik HIER voor foto’s).

Foto’s:

Klik HIER en HIER voor meer foto’s.

Klik HIER voor een filmpje.

(more…)

Tags:

Op de tweede dag van de festiviteiten vond het kerkelijk huwelijk plaats van Erfgroothertog Guillaume met Stéphanie de Lannoy. Vanaf kwart voor tien kwamen de gasten aan & vanaf half elf de troonopvolgers en staatshoofden. Prinses Máxima droeg een jurk van NATAN en een hoed met een grote veer van Fabienne Delvigne. De Prinses droeg sieraden uit de Borneo set: samengestelde oorbellen en een broche op haar rok. Rond kwart voor elf kwamen naaste familie en het bruidspaar aan. De bruid arriveerde aan de arm van haar broer. Prinses Stéphanie droeg een beeldschone bruidsjurk van Elie Saab en een sleep van 5 meter. Het huwelijk begon met een moment stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van de moeder van Prinses Stéphanie.

Klik HIER voor een fotoserie.

(more…)

Tags:

Groot feest was het vandaag in Luxemburg: Erfgroothertog Guillaume en Gravin Stéphanie de Lannoy traden in het huwelijk. Vanmorgen om 11.00 uur werd er een receptie gehouden in het Grand Theâtre de la Ville de Luxembourg, georganiseerd door de regering van Luxemburg. Bij de receptie waren naast het bruidspaar waren ook Luxemburgse jongeren en vertegenwoordigers van bewegingen en verenigingen in Luxemburg aanwezig. Vanmiddag om 15.30 uur vond het burgerlijk huwelijk plaats op het stadhuis in de stad Luxemburg. Het bruidspaar maakte ook tijd vrij voor het volk die langs de route stond, ze maakten een wandeling door de stad. Prinses Stéphanie, gekleed in Chanel, zwaaide enthousiast naar het publiek en maakte regelmatig een handkus-gebaar. Vanavond was er een gala in het Groothertogelijk Paleis, waar veel royals bij waren. Zo ook Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima. De dresscode was white tie. Prinses Máxima droeg een nieuwe rode jurk met zilveren accenten van Jan Taminiau. Ze droeg de robijnen Mellerio tiara, oorbellen, armband en collier. Prinses Stéphanie droeg vanavond een grijze jurk van Elie Saab en de diamanten bloemen tiara.

Klik HIER voor een fotoserie van de receptie.
Klik HIER voor een fotoserie van het burgerlijk huwelijk.
Klik HIER voor een fotoserie van het gala.

Receptie:

(more…)

Tags:
Newer Posts »