Activiteit: Prinses Máxima was gisteren in New York voor de presentatie van het jaarverslag over haar activiteiten als speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. De Prinses presenteerde haar derde jaarverslag waar ook minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal aanwezig was. Naast de presentatie was ze ook bij het lanceringsevenement ‘Beter than Cash’.

Outfit: Prinses Máxima droeg een grijze rok met pailleten met een grijze top. Ze droeg haar haar half naar achter, grijze schoenen van NATAN en creolen.

Foto’s:

Klik HIER voor een fotoserie.

(more…)

Tags:

Burendag 2012

23rd September 2012

Activiteit: Het Oranje Fonds organiseert elk jaar in samenwerking met Douwe Egberts Burendag. Burendag is een dag waarop mensen in de buurt samen leuke activiteiten doen. Als beschermpaar van het Oranje Fonds bezochten Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima de zevende Burendag. Dit jaar bezochten ze de speeltuinvereniging De Wiebert in Uden (Noord-Brabant). Op het speelterrein staat een kleine, nieuwe accommodatie: ‘t Huufke. Het gebouw fungeert als wijkgebouw met activiteiten als biljarten en kaarten en biedt onderdak aan het Blaasorkest 40+ en de buurtvereniging. Vereniging De Wiebert en stichting ‘t Huufke worden gerund door vrijwilligers. De Prins en Prinses kregen uitleg over de rol van De Wiebert en ‘t Huufke in de buurt en deden mee aan de activiteiten.

Outfit: Prinses Máxima droeg een jurk met een panterprint van NATAN. Ze combineerde de jurk met een donkere panty, zwarte schoenen, een zwarte tas en zwarte oorbellen. Prinses Máxima droeg haar gouden armband met gekleurde stenen die ze sinds haar 40ste verjaardag draagt en ook een gouden armband die we vooral in de tijd van de verloving en het huwelijk veel zagen.

© NATAN

(more…)

Tags:

Desmond Tutu is deze dagen in Nederland en was te gast in het tv-programma College Tour. Daarnaast werd hij ook geïnterviewd door Nieuwsuur. Beide tv-programma’s lieten vanavond bijzondere beelden zien. College Tour mocht Prinses Mabel interviewen over haar samenwerking met de aartsbisschop die voorzitter is van the Elders, een organisatie waar Prinses Mabel ook voor heeft gewerkt. Na het ski-ongeluk van Prins Friso in februari dit jaar heeft ze haar werk voor The Elders neergelegd.

”Ze vertelde me onlangs dat toen ze bij hem in het ziekenhuis kwam en hem begroette, hij zijn ogen open deed en glimlachte. Maar daarna zakte hij weer weg in een coma” aldus Tutu over de gezondheidssituatie van Prins Friso. Dit zei hij tijdens een interview met Nieuwsuur. In het tv-programma College Tour zei hij: ”Mabel is geweldig. Ze heeft een hele creatieve geest. Ik sprak haar eergisteren nog. Ze belde vanuit het ziekenhuis waar haar man ligt. Het is vreselijk om je man daar te zien liggen.” Vervolgens voegde hij er aan toe: ”Een andere keer vertelde dat ze hem kuste en dat hij toen bewoog.” Prinses Mabel noemde Tutu een ‘grote troost in deze zware tijd’. Tot slot zei de Prinses in de camera het volgende tegen Tutu: ”Beste Arch, u bent een geweldig voorbeeld en een grote inspiratiebron voor velen van ons en zeker voor mij. Ik ben heel dankbaar voor alles wat u doet voor de wereld en de mensheid, voor alles wat u ons leert, dat u ons laat zien wat het betekent een mens te zijn, voor de moed. En ik hoop dat ik, in welke vorm dan ook, nog velen jaren met u kan blijven werken. De wereld heeft u nodig en ik hou van u.” Desmond Tutu reageerde na een korte stilte op deze boodschap met de volgende woorden: ”Dankje. Ze is een fantastische vrouw”.

Klik HIER om de uitzending van College Tour terug te kijken.
Klik HIER om de uitzending van Nieuwsuur terug te kijken.

© College Tour & Nieuwsuur

Tags:

17 september: Prinses Máxima aanwezig bij jubileum Woman on Wings
Activiteit: Woman on Wings is een organisatie die als doel heeft in 10 jaar 1 miljoen vrouwen op het platteland in India aan een baan te helpen. Prinses Máxima was maandagmiddag aanwezig bij de viering van het vijfjarige bestaan van deze organisatie. De viering vond plaats in Austerlitz (provincie Utrecht). Women on Wings ondersteunt Indiase ondernemers met kennis op het gebied van management, financiën, organisatie en marketing om hun producten beter te kunnen verkopen. Volgens de organisatie liggen er kansen voor Indiase bedrijven die onvoldoende worden benut door het ontbreken van lokale expertise. Women on Wings verbindt Nederlandse en Indiase experts aan een bedrijf in India die vervolgens samen op zoek gaan naar een passende en realistische bedrijfsaanpak. Door het stimuleren van groei en ontwikkeling van deze bedrijven en organisaties wordt de werkgelegenheid voor vrouwen op het Indiase platteland bevorderd.

Outfit: Prinses Máxima droeg een roze jas met beige accenten en daaronder een beige jurk met roze accenten. Ze droeg deze outfit eerder op 29 mei 2012 (klik HIER voor een foto).

Foto’s:

Klik HIER voor een fotoserie.

© Jannemieke den Besten

(more…)

Tags:

Prinsjesdag 2012

18th September 2012

Heel Den Haag was vandaag weer op de been voor Prinsjesdag. Ook 50.000 toeristen elders uit Nederland kwamen naar de stad. Al vroeg in de ochtend stonden de eerste oranjefans langs de route. Zij waren in ieder geval zeker van een plaatsje voor aan het hek. Ik was dit jaar zelf ook weer in Den Haag. Op een paar buien na hebben we het redelijk droog kunnen houden vandaag en het grootste deel van de tijd hebben we zelfs kunnen genieten van de zon. Even voor één uur kwam de Gala Glas Berline waar Prinses Margriet, prof. mr. Pieter van Vollenhoven, Prins Constantijn en Prinses Laurentien in stapten. Prinses Margriet had overduidelijk nog wat ondersteuning nodig bij het in- en uitstappen, want zij heeft haar rechterknieschijf een maand geleden gebroken. Rond één uur kwam de Gouden Koets waar, uiteraard, de Koningin, Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima in stapten. De koetsen maakten een rijtour door de stad richting het Binnenhof. In de Ridderzaal las de Koningin de troonrede voor. Even na twee uur kwamen de koetsen weer bij Paleis Noordeinde. Ongeveer tien minuten later werden de deuren op het balkon open gedaan en kwam het gezelschap, zoals elk jaar, zwaaien naar het volk. ‘Een groet aan het volk’, zoals Koningin Beatrix dat zelf noemt.

Opvallend is dat Prinses Máxima dit jaar geen nieuwe jurk droeg. Prinses Máxima droeg een prachtige japon van zijden crêpe in de kleur Violine Roze en heeft een asymmetrische drape in de taille. De japon is van het Belgische NATAN en ze droeg hem eerder op 8 maart 2011 (klik HIER voor een foto). De Prinses droeg een bijpassende hoed van Fabienne Delvigne in dezelfde kleur en een capeline in fluweel.

(more…)

Newer Posts »