Dag 3: Judo met Dex Elmont
Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima namen hun dochters en nichtjes (Luana en Zaria) gisteren mee naar judo. Dex Elmont kwam in actie voor Nederland en wist het te schoppen tot de halve finale. Helaas was Dex aan het einde van de dag na vijf (!) wedstrijden helemaal op en kon hierdoor tijdens de halve finale en de herkansing voor brons niet optimaal presteren. Hij werd uiteindelijk vijfde.

Klik HIER voor een fotoserie.

—————————————————————————————————-

Dag 3: Hockeywedstrijd mannen Nederland-India
Gisteren speelden de hockeymannen hun eerste groepswedstrijd tegen India. Ze wonnen deze wedstrijd met 3-2. Prinses Máxima liet zondag al weten dat de meisjes hockey erg leuk vinden, omdat ze de sport zelf ook beoefenen. Het was dan ook geen hele grote verrassing dat het Prinselijk Paar hun dochters en nichtjes meenam naar deze wedstrijd.

Klik HIER voor een fotoserie.

—————————————————————————————————-

Dag 4: Koninklijk gezelschap verregent bij eventing
Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima namen voor de derde dag op rij de dochters van Prins Friso en Prinses Mabel mee naar de Olympische Spelen. Luana en Zaria kunnen het ook erg goed vinden met de prinsesjes en het levert veel leuke plaatjes op. Vandaag was het gezelschap bij eventing, een paardensport, waar het helaas niet droog bleef.

Klik HIER voor een fotoserie.

Tags:

Dag 1: Zwemmen estafette vrouwen 4x 100 meter
Gisteravond even na half tien Nederlandse tijd (in Engeland is het een uur vroeger) zaten Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima en hun dochters klaar op de tribune voor de finale van zwemmen estafette vrouwen 4x 100 meter. Marleen Veldhuis, Inge Dekker, Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo haalden tijdens de finale zilver. ‘The Golden Girls’ zoals ze ook wel worden genoemd, waren na afloop teleurgesteld. Ze hoopten uiteraard op goud, net als vier jaar geleden. Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima en de prinsesjes moedigden de Nederlandse zwemsters fanatiek aan en leefden zichtbaar mee. Na afloop gooiden de zwemsters hun bloemetje naar het gezin.

Klik HIER, HIER en HIER voor fotoseries.

(more…)

Tags:

Hoewel de Spelen eigenlijk al zijn begonnen was vanavond de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2012. Dit jaar worden de spelen in Londen gehouden. Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima vertegenwoordigen ons land en af en toe zullen ze hun dochters ook meenemen naar wedstrijden. Vanavond was dus de grote opening en toen de Nederlandse sporters hun opwachting maakten, stond het Prinselijk Paar hen uitbundig toe te zwaaien.

Klik HIER voor een foto

© NOS

Tags:

Prinses Máxima opent expositie Leven van het land
Activiteit:
Prinses Máxima opende donderdagochtend 5 juli de expositie ‘Leven van het land’ in museum BroekerVeiling in Langedijk. De interactieve expositie staat in de nieuwbouw van het museum. Aansluitend bezocht Prinses Máxima zorgtuinderij Oosterheem en het landschapsreservaat Oosterdel. Museum BroekerVeiling huisvest de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw, een rijksmonument en lighallen die boven het water zijn gebouwd. De veiling bestaat dit jaar honderd jaar. In 2009 is het museum uitgebreid met nieuwbouw. De expositie ‘Leven van het land’ laat op interactieve wijze zien hoe voorheen werd geleefd en geteeld op de eilanden in het gebied en hoe werd gehandeld in de BroekerVeiling. Een klein deel van de eilanden is bewaard gebleven in het landschapsreservaat Oosterdel. Stichting Veldzorg beheert dit gebied. Zorginstelling Oosterheem heeft een deel van het Oosterdelgebied in gebruik voor biologisch-dynamische tuinderij. Bewoners van de instelling werken op de eilanden.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bekend grijs jasje van NATAN met een rode broek.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

———————————————————————————————————–

Zomerfotosessie 2012
Vandaag vond de jaarlijkse zomerfotosessie plaats. De fotosessie was bij de Seringenberg in Wassenaar. We kennen de plek uit de documentaire die is gemaakt n.a.v. de veertigste verjaardag van Prinses Máxima. Aan het begin van het persgesprek deed Prins Willem-Alexander een mededeling over de toestand van Prins Friso. Hij vertelde dat de situatie onveranderd is en áls er nieuws is, dat via de RVD zal komen.

Klik HIER voor de verklaring van de Prins van Oranje over zijn broer.
Klik HIER voor het hele persgesprek.

(more…)

Tags:

Activiteit: De Prins van Oranje en Prinses Máxima woonden zaterdagavond 30 juni 2012 een voorstelling bij van Stichting Julius Leeft! (SJL) in de Stadsschouwburg in Amsterdam. SJL maakt voorstellingen over onderwerpen uit de gezamenlijke geschiedenis van Nederland en de vroegere koloniën. De voorstelling ‘Hoe duur was de suiker?’ gaat over de slavernij die in de Nederlandse koloniën in 1863 werd afgeschaft.  De voorstelling is gebaseerd op de historische roman ‘Hoe duur was de suiker?’ van de Surinaamse auteur Cynthia McLeod. De voorstelling vertelt over de rol van Nederland in de historische slavernij, maar stelt ook de vraag of er in deze tijd prioriteit wordt gegeven aan bestrijding van de mensenhandel. De voorstelling bevat muziek, zang en dans en de regie is in handen van John Leerdam. Deelnemers aan de voorstelling zijn onder anderen Job Cohen, Maartje van Weegen, Noraly Beyer, Gerda Havertong en Kathleen Ferrier.

Outfit: Prinses Máxima droeg een grijze jurk met stroken van Natan. Stéphanie de Lannoy, de verloofde van Erfgroothertog Guillaume, droeg de rode versie tijdens hun verloving. Prinses Máxima combineerde de jurk met roze accessoires.

© Natan

Foto’s:

Klik HIER voor een fotoserie.

Tags: