Prins Willem-Alexander opent tentoonstelling ‘Koning Lodewijk Napoleon & zijn Paleis op de Dam’
Activiteit: Prins Willem-Alexander opende donderdagochtend 28 juni in aanwezigheid van Prinses Máxima de tentoonstelling ‘Koning Lodewijk Napoleon & zijn Paleis op de Dam’ in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Koning Lodewijk Napoleon (1778-1846) kwam in 1806 als koning van Holland naar Nederland. In 1808 nam hij zijn intrek in het stadhuis van Amsterdam dat toen de bestemming van Koninklijk Paleis kreeg. De tentoonstelling geeft een beeld van de Franse invloeden op het paleis. De tentoonstelling gaat terug naar de beginjaren van het gebouw als Koninklijk Paleis. Aan de hand van minidocumentaires, kunstvoorwerpen en kenmerken in het gebouw zelf wordt een beeld geschetst van de manier waarop Koning Lodewijk Napoleon destijds leefde en het stadhuis gereed maakte voor de nieuwe functie van paleis. Keizer Napoleon benoemde zijn broer Lodewijk Napoleon in 1806 tot Koning van Holland en onthief hem van deze functie in 1810 toen het toenmalige Holland deel werd van het Franse Keizerrijk. Het gebouw heeft altijd zijn paleisfunctie behouden en is thans ontvangstpaleis van het Koninklijk Huis en daarnaast is het paleis het grootste deel van het jaar open voor het publiek. U kunt de tentoonstelling van 29 juli tot 16 september dit jaar dagelijks bekijken tussen 11.00 uur en 17.00 uur. In september is het Paleis op maandag gesloten.

Outfit: Prinses Máxima droeg een rood-witte outfit met bloemenprint. Prinses Máxima combineerde het met rode accessoires en ze droeg haar haar in een staart.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

© AT5/Frank Buis

(more…)

Tags:

Vandaag viert Prinses Alexia haar zevende verjaardag. De tweede dochter van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima werd op 26 juni 2005 geboren in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Op 19 november 2005 werd Prinses Alexia gedoopt. Voluit heet ze Alexia Juliana Marcela Laurentien. Ze werd gedoopt in de Dorpskerk in Wassenaar. Samen met haar ouders en zusjes Amalia (8 jaar) en Ariane (5 jaar) woont ze op de Eikenhorst in Wassenaar. Op 29 juni 2009 ging Prinses Alexia voor het eerst naar de Bloemcampschool in Wassenaar. Samen met haar zusjes wordt ze iedere dag weer naar school gebracht. Soms door een kindermeisje, soms door hun ouders. Na de zomervakantie gaat Prinses Alexia naar groep 4.

(more…)

Tags:

Uterqüe

25th June 2012

Vorige week donderdag poste ik een bericht over de rok van Prinses Máxima. Deze rok heeft Prinses Letizia ook en is van het Spaanse merk Uterqüe. De rok is niet het enige wat Prinses Máxima heeft van het merk. Op 17 april begon het staatsbezoek van de Turkse president aan Nederland. Prinses Máxima was deze dag ook een gedeelte van het programma aanwezig. Zo bezocht het gezelschap onder andere het Amsterdam Museum. Klik HIER voor mijn zelfgemaakte foto’s van die dag. Prinses Máxima droeg een grijze top met een grijze ceintuur en een donkergrijze rok met print. Haar tasje viel soms niet echt op door het boeketje, maar hij was mij wel opgevallen. Het is een clutch met slangenprint. De clutch is van Uterqüe. Hij kostte eerst £79.90 en nu in de sale £64.90. Klik HIER om hem te kopen. De Spaanse Prinses Letizia heeft deze clutch ook. Klik HIER voor een foto.

(more…)

Tags:

Activiteit: Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima woonden vanmiddag een deel bij van het ‘TEDxBinnenhof Catwalk for Innovation’ bij. Dit evenement vond plaats in de Ridderzaal in Den Haag.  TED staat voor Technology, Entertainment & Design. Het is een internationaal non-profit platform waar ondernemers en onderzoekers uit de drie sectoren nieuwe ideeën presenteren voor het oplossen van maatschappelijke problemen. Tijdens TEDxBinnenhof presenteerden tien personen op een catwalk hun innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen op terreinen zoals energie, water, landbouw en voeding. De tien ideeën voldoen allemaal aan de criteria dat zij baanbrekend zijn, gericht zijn op Nederlandse probleemsituaties en toegankelijk zijn voor een breed publiek. Toehoorders zijn onder meer ondernemers, beleidsmakers, onderzoekers en jongeren. De Engelstalige presentaties zijn wereldwijd live te volgen via www.tedxbinnenhof.com. Initiatiefnemers van TEDx Binnenhof zijn Jim Stolze, TED ambassadeur voor Europa en het Midden Oosten, Victor van de Chijs, directeur van OMA (Office for Metropolitan Architecture) en medewerkers van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Outfit: Prinses Máxima droeg haar bekende grijze Natan jas. Ze heeft hem al meerdere keren gedragen.

Foto’s:

(more…)

Tags:

Prinses Máxima droeg op 6 juni een rok met slangenprint. Ze droeg dit tijdens het eindconcert van Kinderen Maken Muziek. Klik HIER voor mijn zelfgemaakte foto’s van dat evenement. Prins Felipe en Prinses Letizia van Spanje zijn op bezoek in de Verenigde Staten. Op dag één van het bezoek droeg de Spaanse Prinses Letizia, vrouw van Kroonprins Felipe, een rok met slangenprint die verdacht veel lijkt op die van Prinses Máxima. En wat blijkt: het is dezelfde rok. De rok is van het Spaanse merk Uterqüe, wat opgemerkt werd door een bezoeker van deze website. De rok komt uit de voorjaarscollectie van dit jaar.

Klik HIER voor een foto van Prinses Letizia met de rok.

(more…)

Tags:
Newer Posts »