Koninginnedag 2012

30th April 2012

Dit jaar werd Koninginnedag 2012 gevierd in Rhenen en Veenendaal. Dit jaar waren uiteraard Prins Friso, Prinses Mabel en Prinses Anita niet aanwezig. We weten allemaal de reden van de afwezigheid van de eerste twee, maar Prinses Anita heeft een longontsteking. Pieter van Vollenhoven heeft een ontsteking aan zijn rechtervoet en liep daarom alleen het laatste deel van de route in Veenendaal mee. Het weer werkte prima mee vandaag. Om 10.00 uur kwam de Koninklijke Familie in Rhenen aan en twee uur later in Veenendaal. Voor Prinses Máxima en Prinses Annette had ik een cadeautje en beiden kwamen het aanpakken. Voor Prinses Máxima had ik een collage met zelfgemaakte foto’s wat ze erg leuk vond. Ze zei direct al dat ze ons laatst weer had gezien. Prinses Annette nam de foto van ons samen op Koninginnedag vorig jaar aan. Vervolgens vond ze dat we het dit jaar maar weer moesten doen. Een beveiliger maakte de foto. Helaas was het eindpunt niet goed zichtbaar, maar we hoorden de toespraak van de Koningin wel. Om 14.30 uur vertrok de Koninklijke Familie bij het gemeentehuis waar ik ook nog foto’s heb gemaakt.

(more…)

Vandaag maakte het Luxemburgse hof bekend dat Erfgroothertog Guillaume van Luxemburg (30) is verloofd met de Belgische Gravin Stéphanie de Lannoy (28). Guillaume is de oudste zoon van Groothertog Henri en Groothertogin Maria Teresa. Guillaume en Stéphanie leerden elkaar vijf jaar geleden kennen op een – hoe toepasselijk – adellijk bal en hebben sinds twee jaar een relatie. Stéphanie komt uit een gezin van acht kinderen waarvan zij de jongste is. Samen met haar ouders graaf Philippe de Lannoy en Alix della Faille de Leverghem woonde ze nog op kasteel Anvaing in het Belgische Anvaing. De Erfgroothertog was daar de laatste jaren veel te vinden. Stéphanie heeft voor haar studie Germaanse filologie ook een tijdje in Berlijn gewoond. Ter gelegenheid van zijn dertigste verjaardag gaf de Erfgroothertog in november vorig jaar een interview. Hierin sprak hij voor het eerst over zijn relatie, al noemde hij toen nog geen namen. Wel liet hij weten een jaar een relatie te hebben en haar vijf jaar geleden te hebben ontmoet. Speculaties over een verloving kwamen toen op gang. Precieze datum van het huwelijk is nog niet bekend, wel is het bevestigd dat het huwelijk nog dit jaar plaats zal vinden. Later vandaag wordt er een receptie gehouden en er wordt verwacht dat het verloofde paar zich vandaag ook aan het volk zal presenteren. Morgen wordt er een fotomoment gehouden en zal er een verlovingsfeest plaatsvinden. Morgen om 11.30 uur zal er meer informatie worden gegeven over het huwelijk.

(more…)

Tags:

Op 9 november 2004 verscheen Prinses Máxima in een tweedelige groene outfit, bestaande uit een rok en jasje. We zagen Prinses Máxima voor de tweede keer in de outfit op de foto’s die werden vrijgegeven op de eerste verjaardag van Prinses Amalia (7 december 2004).

9 november 2004: Klik HIER en HIER voor een foto.

(more…)

Tags:

Activiteit: Prinses Máxima was donderdag nog in Parijs, vrijdag vloog ze naar Washington. Van vrijdag 20 april tot en met vandaag, 22 april, was Prinses Máxima aanwezig bij de voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank. Een helder beeld van de wijze waarop mensen wereldwijd sparen, lenen, betalen en omgaan met financiële risico’s zorgt voor een efficiënte aanpak om iedereen, overal ter wereld, toegang te verlenen tot financiële diensten. Om die reden maakt de Wereldbank gebruik van een nieuwe wereldwijde Financial Inclusion Database, Global Findex. Prinses Máxima is voorstander van een database, omdat betrouwbare statistische gegevens beleidsmakers meer inzicht geven in de belemmeringen voor de toegang tot financiële producten en diensten en de impact daarvan op de economische en sociale situatie van lage inkomensgroepen. Prinses Máxima had het druk de afgelopen dagen in Washington. Zo hield ze een toespraak bij de bijeenkomst ‘G-20 and Financial Inclusion’ en marge van de voorjaarsvergadering. Daarnaast nam Prinses Máxima deel aan een bijeenkomst van haar UNSGSA Reference Group en was zij aanwezig bij een diner met de Mexicaanse staatssecretaris van Financiën en meerdere algemeen directeuren van grote internationale banken, dat wordt georganiseerd door de G-20 en de International Finance Corporation (IFC). De Prinses had in Washington ook diverse gesprekken met ministers, wet- en regelgevers, toezichthouders en vertegenwoordigers van financiële instellingen uit verschillende landen. Zo sprak zij in het kader van haar erevoorzitterschap van het G-20 Global Partnership for Financial Inclusion (GPFI) met de GPFI vice-voorzitters, de heer Juan Manuel Valle Peňa (Mexico), de heer Alain Demas (Frankrijk) en mevrouw Anna Zelentsova (Rusland). Verder had zij bilaterale gesprekken met onder meer de Mexicaanse minister van Financiën Jose Antonio Meade, plaatsvervangend gouverneur Muhammad Ibrahim van Maleisië en Ali Babacan, de vice minister-president en minister van Economische Zaken van Turkije. Prinses Máxima bracht dit bezoek, omdat ze in september 2009 benoemd is als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van met name de lage inkomensgroepen en de MKB-sector. Sinds juni 2011 is Prinses Máxima erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ (GPFI).

Outfit: Vrijdag, 20 april, droeg Prinses Máxima een grijze blouse met een rode rok. Ze droeg deze outfit al twee keer eerder: 22 november 2011 (klik HIER voor een foto) & 19 januari 2012 (klik HIER voor een foto). Ze combineerde de outfit met donkere parels. Zaterdagavond was Prinses Máxima bij een diner, waarbij ze een goudkleurige jurk droeg. Vandaag, 22 april, droeg Prinses Máxima een gouden top van NATAN (klik HIER voor een foto van het model met de top op de catwalk) die ze eerder droeg op 6 oktober 2011 (klik HIER voor een foto) en op 12 oktober 2011 (klik HIER voor een foto).

Foto’s:

Vrijdag 20 april:

(more…)

Tags:

Prinses Carolina de Bourbon de Parme en Albert Brenninkmeijer zijn vanmiddag voor de wet getrouwd in Wijk bij Duurstede, meldde Marc van der Linden vandaag. Prinses Carolina is de jongste dochter van Prinses Irene en wijlen Carlos Hugo de Bourbon de Parme. De ceremonie werd bijgewoond door een klein deel van de Koninklijke Familie. Uiteraard waren ouders, broers en zussen van het bruidspaar aanwezig. Ook Prins Constantijn, Prinses Laurentien, Prins Floris en Prinses Aimée waren aanwezig. Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima waren niet aanwezig. Op 16 juni trouwen ze voor de kerk in Florence, Italië. Bij het kerkelijk huwelijk worden meer leden van de Koninklijke Familie verwacht.

Klik HIER voor een fotoserie & klik HIER voor de officiële foto’s.

(more…)

Tags:
Newer Posts »