Prinses Máxima start project Open Inloop Taal bij Cybersoek
Activiteit: Prinses Máxima gaf dinsdag 31 januari het startsein voor het project Open Inloop Taal ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van Cybersoek in Amsterdam. Cybersoek is een ontmoetingsplek in de Indische buurt waar buurtbewoners computervaardigheden leren en cursussen kunnen volgen. Via Open Inloop Taal kunnen verschillende doelgroepen hun Nederlands verbeteren. Open Inloop Taal onderscheidt zich van andere taalcursussen omdat het maatwerk biedt. Het project richt zich op buurtbewoners die het Nederlands willen verbeteren wat betreft schrijven, lezen of spreken. Zo kunnen studenten er bijvoorbeeld terecht voor presentatievaardigheden, ondernemers voor het schrijven van een bedrijfsplan en moeders voor verbetering van hun taalvaardigheid. Het project vergroot de kansen van de deelnemers op de arbeidsmarkt, stimuleert het onderlinge contact tussen buurtgenoten en verbetert de digitale vaardigheden. Cybersoek is in 2001 gestart als digitaal trapveld, een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het trapveld had tot doel om mensen zonder computer in de eigen buurt computerles te geven en hiermee de sociale cohesie in de wijk te versterken. Cybersoek geeft nog steeds computercursussen en biedt daarnaast ook bijvoorbeeld mediacursussen aan kinderen en netwerkbijeenkomsten aan ondernemers uit de buurt.

Outfit: Prinses Máxima droeg een grijze blouse met een bruin vestje. Hierbij droeg ze een bruine ceintuur en een grijze broek. Deze outfit heeft Prinses Máxima eerder gedragen op 8 november 2008 (klik HIER voor de foto’s). De grijze blouse heeft ze ook gedragen op 15 oktober 2009.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

(more…)

Tags:

Activiteit: Prinses Máxima was vrijdag 27 januari aanwezig bij de finale van de tweede editie van The Green Fashion Competition. Deze vond plaats tijdens Amsterdam Fashion Week op het Westergasterrein in Amsterdam. The Green Fashion Competition is een internationale ondernemerswedstrijd die deelnemers stimuleert om mode te maken die geschikt is voor de catwalk én daarbij de biodiversiteit te behouden bij de productie van stoffen en materialen. De competitie wordt georganiseerd door Amsterdam Fashion Week en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I). Tijdens de finale van deze competitie tonen de acht finalisten tijdens een catwalkshow hun ontwerpen aan de jury en het publiek. De jury zal uit deze acht ontwerpers twee winnaars kiezen, die onder andere een geldbedrag van respectievelijk €25.000 en €15.000 winnen. De prijzen worden uitgereikt door de minister van EL&I, drs. M.J.M. Verhagen. Prinses Máxima heeft tijdens het bezoek ook gesproken met de organisatoren van The Green Collective, de overkoepelende, interdisciplinaire organisatie van The Green Fashion Competition, The Green Design Competition en The Green Architecture Competition. Deze competities worden respectievelijk georganiseerd door Amsterdam Fashion Week (AFW), Dutch Design Week (DDW) en het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). Het geheel wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bruine jurk met glitters van Jan Taminiau. De jurk komt uit de Demi Couture herfst/winter collectie van 2011. Buiten droeg ze een bekende lange jas.

Foto’s:

Klik HIER voor een fotoserie.


(more…)

Tags:

Prinses Máxima bij ontvangst deelnemers Ambassadeursconferentie
Activiteit:
De Koningin heeft maandag 23 januari in bijzijn van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden en prof.mr. Pieter van Vollenhoven de deelnemers van de Ambassadeursconferentie ontvangen op Paleis Noordeinde. Aan deze jaarlijkse, door het ministerie van Buitenlandse Zaken georganiseerde bijeenkomst, nemen Nederlandse ambassadeurs, Permanente Vertegenwoordigers bij internationale organisaties en Consuls-generaal deel. Bij de ontvangst waren tevens de minister van Buitenlandse Zaken, prof.dr. U. Rosenthal en de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, prof.dr. H.P.M. Knapen aanwezig.

Er zijn geen foto’s verschenen van dit ontvangst.

————————————————————————————————–

(more…)

Tags:

Activiteit: Prinses Máxima en minister-president Rutte woonden maandagavond 23 januari 2012 in het Stadhuis van Den Haag het jubileumgala bij van de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland. De Amerikaanse Kamer van Koophandel werd opgericht in 1961 om de belangen te behartigen van deAmerikaanse investeerders in Nederland. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een belangenorganisatie voor het Amerikaans-Nederlandse zakenleven. Het netwerk, dat bestaat uit ruim 400 bedrijven, zet zich in om de vriendschappelijke trans-Atlantische relatie tussen Nederland en de Verenigde Staten te bevorderen.

Outfit: Prinses Máxima droeg een witte top die ze al meerdere malen heeft gedragen, maar voor het eerst op 24 augustus 2001. Daarbij droeg ze een zwarte rok.

Foto: Klik HIER voor een fotoserie.

Tags:

Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima waren vandaag met hun drie dochters bij Jumping Amsterdam. Dit evenement duurt van 19 tot en met 22 januari. Vandaag keek het gezin vanaf de tribunes naar Adelinde Cornelissen die de wereldbeker in wacht sleepte. Prinses Máxima droeg een cape van ZARA, een roze blouse, een rode pantalon en bruine laarzen.

Klik HIER voor een fotoserie.

(more…)

Tags:
Newer Posts »