Deel 3: september tot en met december

September 2011: de maand van Prinsjesdag

- 1 september 2011: Prinses Máxima brengt werkbezoek aan ING

- 13 september 2011: Prinses Margriet ontvangt leden Erebestuur IPC

(more…)

Tags:

Sinds 1985 wordt er jaarlijks een Koninginnedagconcert op Paleis Noordeinde gegeven ter gelegenheid van Koninginnedag. Het idee kwam van Koningin Beatrix en Prins Claus. Koningin Beatrix stelt zelf de gastenlijst samen. De NOS zendt het concert jaarlijks uit zodat heel Nederland het concert kan zien. Bij aankomst en vertrek krijgt iedereen een hand van leden van de Koninklijke Familie die dan aanwezig zijn.

————————————————————–

2003
In 2003 viel het Koninginnedagconcert samen met de viering van de 65ste verjaardag van Koningin Beatrix. Het concert was in 2003 ook een herdenkingsconcert voor Prins Claus (overleden in oktober 2002). Dit keer werd het niet gehouden op Paleis Nooreinde, maar in het Concertgebouw in Amsterdam. Klik HIER voor een foto.

————————————————————–

2004, 2005 & 2006
Geen foto’s of beelden van kunnen vinden.

————————————————————–

2007
Tijdens het Koninginnedagconcert in 2007 was Prinses Máxima er niet, omdat ze toen net bevallen was van Prinses Ariane. Wel was Prins Willem-Alexander aanwezig.

————————————————————–

2008
Tijdens het concert in 2008 waren ook Prins Friso en Prinses Mabel aanwezig. Prinses Máxima droeg een broekpak waarvan ze het jasje eerder heeft gedragen tijdens een gala in Brussel op 28 oktober 2004, klik HIER voor een foto. In 2004 combineerde Prinses Máxima het met een rok.

(more…)

Tags:

Voor Prinses Máxima moet 2011 een bijzonder jaar zijn geweest. Naast haar 40ste verjaardag, lanceerde ze tijdens de uitreiking van de Appeltjes van Oranje een nieuw programma: ‘Kinderen Maken Muziek’. Prinses Máxima woonde op 22 november 2011 in Utrecht een deel bij van de uitwisselingsdag ‘Kinderen Maken Muziek’, een programma van het Oranje Fonds. Tijdens de uitreiking van de Appeltjes van Oranje op 17 mei 2011 lanceerde Prinses Máxima ter gelegenheid van haar veertigste verjaardag het programma ‘Kinderen Maken Muziek’. Doel van het programma is dat zo veel mogelijk kinderen in aanraking komen met muziek, een instrument leren bespelen en vanaf het begin ook in groepjes samen muziek maken. Inmiddels zijn er eenendertig organisaties geselecteerd die via het programma financiering ontvangen om initiatieven voor kinderen en muziek op te zetten. Er vond bij het Oranje Fonds een uitwisselingsdag plaats, waar deze organisaties hun kennis en eerste ervaringen delen. Tijdens haar bezoek werd de Prinses geïnformeerd over de voortgang van het programma en sprak zij met vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties over de eerste successen en knelpunten bij het opstarten van hun muziekprojecten. ‘Kinderen Maken Muziek’ wordt, behalve door het Oranje Fonds, mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Skanfonds en tal van particuliere giften. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. Prinses Máxima droeg tijdens dit bezoek een grijze top met een rode rok. Ze droeg er ook nog een grijze jas bij van NATAN.

(more…)

Tags:

Deel 2: mei tot en met augustus

Mei 2011: de maand van de verjaardag van Prinses Máxima

- 4 mei 2011: Dodenherdenking 2011

- 7 mei 2011: Koningin Beatrix en Prinses Máxima openen tentoonstelling ‘Máxima, 10 jaar in Nederland’

(more…)

Tags:

Verlovingsjurk van Joseph Ting

21st December 2011

Prinses Máxima heeft deze week niets meer op de agenda te staan. Naast werk thuis brengt ze misschien nog wel een onaangekondigd bezoek. Na een druk weekend was Prinses Máxima gisteren bij een show van de musical Zorro en vandaag was ze aan het winkelen in Den Haag.

Op 30 maart 2001 kondigde Prins Willem-Alexander zijn verloving aan met de Argentijnse Máxima Zorreguieta. Doordat de verlovingsjurk van Prinses Máxima op de tentoonstelling op Paleis het Loo hing, weten we wie de ontwerper is: Joseph Ting van Dynasty New York is de ontwerper van de veelbesproken jurk. De jurk is gemaakt van kunstzijde en Schotse wol. Prinses Máxima droeg er beige schoenen bij van de Italiaanse schoenen- en tassenontwerper Giorgio Fabiani. De sieraden die Máxima droeg zijn Argentijnse sieraden.

(more…)

Tags:
Newer Posts »