Activiteit: Prinses Máxima ontving de president van Mali vanmorgen op de Eikenhorst. Gisteravond ontmoetten ze elkaar al tijdens het galadiner, maar vanmorgen was er echt tijd voor een gesprek. Fotograaf Phil Nijhuis was de gelukkige die deze ontmoeting mocht vastleggen. Door de foto’s zien we ook eens de Eikenhorst van de binnenkant.

Outfit: Prinses Máxima droeg een pied-du-coq jas die ze ook al droeg op 11 maart 2010 en 15 oktober 2010. Ze combineerde het dit keer met donkerpaarse pumps en ze droeg haar haar in een staart.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

© Blauw Bloed

Tags:

Prinses Máxima opent nieuwe zorg- en woonlocatie Zonnehuis
Activiteit: Prinses Máxima heeft dinsdag 29 november 2011 de nieuwe zorg- en woonlocatie Zonnehuis Oostergast in Zuidhorn geopend. Voor de realisatie van de nieuwe locatie woonden de mensen in een verpleeg- of verzorgingshuis in Zuidhorn. Nu wonen ze in een duurzaam gebouwde wijk in een appartement of kleinschalige groepswoning. Daarnaast beschikt de wijk over een overdekt dorpsplein met onder andere een restaurant, activiteitencentrum, dorpswinkel, kapsalon en een Centrum voor Jeugd en Gezin. Ook zijn er voorzieningen voor revalidatie, dagbehandeling en thuiszorg waarvan mensen die niet in de wijk wonen ook gebruik kunnen maken. Zowel de woningen als de voorzieningen zijn er op gericht de bewoners zo lang mogelijk in hun eigen omgeving te kunnen laten wonen en leven.De locatie is onderdeel van Zonnehuisgroep Noord in West-Groningen. Er wonen mensen die lichte zorg of intensieve verpleging nodig hebben.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bruine outfit die ze eerder droeg op o.a. 7 oktober 2011. Deze keer combineerde ze het met een jas die ze ook regelmatig draagt.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

(more…)

Tags:

Activiteit: Prinses Máxima heeft een druk weekend achter de rug. Afgelopen zaterdag had Prinses Amalia een hockeywedstrijd, gisteren is ze met de meiden naar een sinterklaasfeest geweest en gistermiddag stond ze weer in het zwembad met haar man. Ze gingen waarschijnlijk kijken bij een zwemles van Prinses Ariane. Toch was Prinses Máxima vandaag te vinden in Amsterdam. Prinses Máxima reikte maandagmiddag 28 november in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2011 uit. Het fonds kent deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel gebied. Dit jaar is de prijs voor fotograaf en filmmaker Anton Corbijn. Het Prins Bernhard Cultuurfonds lauwert deze multidisciplinaire kunstenaar, omdat Corbijn een belangrijke beeldmaker en -vormer van de populaire cultuur van zijn generatie is. Hij geldt als een internationaal voorbeeld voor fotografen, ontwerpers en art directors. Zijn activiteiten bestrijken veel werkterreinen van het Cultuurfonds: fotografie, grafisch ontwerp, film en decorontwerp. De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs wordt toegekend aan personen of instellingen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt op een of meerdere werkterreinen van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Vanaf 2010 reikt het fonds deze oeuvreprijs jaarlijks uit aan een winnaar op het gebied van muziek, theater, dans, beeldende kunst, geschiedenis, letteren, monumentenzorg, cultuureducatie of natuurbehoud. Chris Martin (zanger van Coldplay) en Bono (zanger U2) traden op tijdens de uitreiking.

Outfit: Prinses Máxima droeg een rode jurk met een hoge hals. Ze combineerde het met krullend haar, Louboutin schoenen en een zwarte panty.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

(more…)

Tags:

Prinses Annemarie, wie afgelopen maandag nog te zien was in Koffietijd, is in verwachting van haar eerste kind. Het kindje wordt eind mei 2012 verwacht, dus Prinses Annemarie is nu 3 maanden zwanger. De zwangerschap verloopt tot nu toe voorspoedig, aldus het secretariaat van de familie. Op 20 november 2010 trouwden Prins Carlos en Prinses Annemarie in Brussel voor de kerk, een paar maanden eerder voor de wet in Wijk bij Duurstede. Prinses Irene hoopt hiermee voor de derde keer oma te worden.

© FanvanMáxima, niet overnemen & Koffietijd

Tags:

Prinselijk Paar bij conferentie ‘Kunst Beweegt’
Activiteit:
De Prins van Oranje en Prinses Máxima hebben vanochtend 24 november 2011 de conferentie ‘Kunst beweegt’ bijgewoond in de Taets Art Gallery in Zaandam. De conferentie is georganiseerd door het Oranje Fonds. De conferentie ‘Kunst beweegt’ is een vervolg op de uitreiking van de Appeltjes van Oranje in Paleis Noordeinde op 17 mei van dit jaar. De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van het Oranjefonds en stond dit jaar in het teken van ‘Kunst beweegt’. De drie winnaars werden beloond voor hun initiatief waarbij kunst wordt ingezet als middel om verschillende groepen mensen met elkaar te verbinden. De conferentie is bedoeld de deelnemers kennis en ideeën uit te laten wisselen en om nieuwe projecten op de zetten die de sociale cohesie door middel van kunst bevorderen. De bijeenkomst startte met een introductie van het Oranje Fonds. Daarna vertelde acteur Peter Faber over zijn Peter Faber Stichting. Met deze stichting geeft hij jongeren uit Amsterdam Noord/Tuindorp Oostzaan de kans zichzelf creatief te ontplooien en negatieve energie om te zetten in creatieve. Aansluitend konden de bezoekers deelnemen aan zes workshops. De Prins en Prinses hebben alle workshops bijgewoond. De Prins en Prinses zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Outfit: Prinses Máxima droeg een bruine jurk en een bruin jasje van NATAN.

Foto: Klik HIER voor een foto.

© Oranje Fonds

———————————————————————————————————-

Prinses Máxima spreekt op conferentie duurzaamheid in de financiële sector
Activiteit:
Prinses Máxima hield op donderdag 24 november op de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen een toespraak over toegang tot financiële diensten (inclusive finance). De Prinses sprak daar op een conferentie, die wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 65-jarig jubileum van de Business Universiteit. Titel van de conferentie is ‘Duurzaamheid in de Financiële sector, zijn we er klaar voor?’. Naast de Prinses hebben ook SER-voorzitter dr. A.H.G. Rinnooy Kan en Rob Lake, hoofd ‘Strategic Development’ van de door de VN ondersteunde organisatie ‘Principles of Responsible Investment’ gesproken. De conferentie werd afgesloten met een paneldiscussie over duurzaamheid in de financiële sector. Met het lustrum viert Nyenrode de oprichting van het ‘Nederlands OpleidingsInstituut voor het Buitenland’ (NOIB), de huidige Nyenrode Business Universiteit. Doel was de positie van het Nederlandse bedrijfsleven in het  buitenland te verbeteren door zakenmensen met een internationale oriëntatie op te leiden. Prinses Máxima is in september 2009 benoemd tot speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. In deze functie adviseert zij over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Prinses Máxima is tevens lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Dit comité is in augustus 2011 opgericht als vervolg op de Raad voor Microfinanciering.

Outfit: Prinses Máxima droeg dezelfde outfit als in de morgen.

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

Tags:
Newer Posts »