Favoriet jasje van Chanel

27th September 2011

Prinses Máxima droeg onder andere op 20 april en 23 september 2010 een groen jasje van Chanel met een soort krokodillenprint. Ze heeft hem al een aantal keren gedragen, namelijk ook op 5 juni en 10 oktober 2008. De ene keer combineerde ze het met een groene rok en de andere keer met een zwarte pantalon.

De foto hieronder is van 20 april 2010. Klik HIER voor een foto van 5 juni 2008.

© Chanel, NOS & Gera Nieland

Tags:

Terwijl Prinses Máxima in Washington zat en Prins Willem-Alexander andere dingen te doen had, bezochten de prinsesjes Amalia (roze gebloemde jurk), Alexia (lichtblauwe jurk) en Ariane (bruine jurk met wit vestje) een balletworkshop. Samen met wat vriendinnetjes en hun Argentijnse kindermeisje gingen de prinsesjes gistermiddag naar de balletworkshop in het Muziektheater in Amsterdam. Het Muziektheater bestaat dit jaar 25 jaar en daarom werd deze balletworkshop gehouden.

Tags:

23 september: Prinses Máxima bij bijeenkomst ‘Financial Inclusion – Advancing the global challenge’
Activiteit: Prinses Máxima is van 23 tot en met 25 september bij de najaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank in Washington. Prinses Máxima organiseerde in haar rol als VN-adviseur Inclusive Finance, samen met de Wereldbank en CGAP (Consultative Group to Assist the Poor), op vrijdagmiddag 23 september de bijeenkomst ‘Financial Inclusion – Advancing the global challenge’. De Prinses nam samen met dr. H.P.M. Knapen, staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, de heer M. Mohieldin, directeur van de Wereldbank en de Mexicaanse minister van Financiën, de heer J.A. Meade, plaats in het discussiepanel. Wereldwijd kunnen 2,7 miljard mensen en meer dan 300 miljoen bedrijven geen gebruik maken van financiële diensten als leningen, spaar- of bankrekeningen en verzekeringen. Tijdens de interactieve sessie worden ‘best practices’ uitgewisseld over innovatieve manieren om lage inkomensgroepen toegang te geven tot deze financiële diensten. Hierdoor kunnen huishoudens en kleine bedrijven hun leefomstandigheden drastisch verbeteren. Prinses Máxima hield en marge van de najaarsvergadering diverse bilaterale gesprekken met ministers, wet- en regelgevers, toezichthouders en vertegenwoordigers van financiële instellingen uit verschillende landen over Inclusive Finance.

Outfit: Prinses Máxima droeg een jurk van NATAN die ze sinds drie weken weer terug heeft van de tentoonstelling op Paleis het Loo. Ze droeg de jurk eerder tijdens de uitzending van ‘De Nationale Geldtest’, die op 20 januari 2011 werd opgenomen.

© BNN

Foto’s: Klik HIER voor een fotoserie.

———————————————————————————————————————-

24 september: Prinses Máxima spreekt met internationale bankiers
Activiteit:
Zaterdagochtend 24 september sprak de Prinses samen met prof. dr. K. Knot, president van de Nederlandsche Bank, de heer S. Ingves, president van de Zweedse centrale bank en de nieuwe voorzitter van het Bazels Comité van bankentoezichthouders. Prinses Máxima heeft tijdens de najaarsvergadering tevens het tweede jaarverslag gepresenteerd over haar activiteiten als speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Het jaarverslag wordt geplaatst op www.uncdf.org/english/microfinance/special-advocate.php. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Sinds juni 2011 is Prinses Máxima erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ (GPFI).

Hier zijn nog geen foto’s van.

Tags:

Activiteit: Prinses Máxima was vanmiddag 22 september 2011 aanwezig bij de opening van 60 jaar Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Het vierjaarlijkse WMC Kerkrade is een belangrijk internationaal festival voor de blaasmuziek. Gedurende tien dagen brengen vooraanstaande muziekgezelschappen de veelzijdigheid van blaasmuziek ten gehore. Eén van de kerndoelen van het WMC is het bevorderen van de toegankelijkheid van blaasmuziek voor jongeren en jeugd. De openingsbijeenkomst van de jubileumeditie van het WMC heeft dan dan ook als thema: kind en muziek, een Klinkend Perspectief. Naast optredens van jeugdorkest Harmonie St. Cecilia Eygelshoven en Harmonie St. Philomena Chevremont, wordt met enkele deskundigen over dit thema gesproken. Het WMC 2011 biedt een nostalgische terugblik op de afgelopen 60 jaar, maar richt zijn blik in programmatisch opzicht vooral op de toekomst. Elke vier jaar kan het WMC rekenen op tienduizenden deelnemers van over de hele wereld en honderdduizenden bezoekers.

Outfit: Prinses Máxima droeg vandaag een gouden jas met pailletten van NATAN die ze eerder droeg tijdens de eerste dag van het staatsbezoek aan Qatar, op 9 maart 2011 (klik HIER voor een foto). Haar schoenen van NATAN en haar tas zagen we onder andere al eerder op 21 juni 2011. De oorbellen die de Prinses droeg, droeg ze een dag eerder ook.

© Stephanie Vorstenbosch, Theater aan de Parade

Foto’s:

(more…)

Tags:

Prinses Máxima neemt gedichtenbundel in ontvangst
Activiteit:
Prinses Máxima heeft vanochtend ‘Alle gedichten’ van de Argentijnse dichter Jorge Luis Borges in ontvangst genomen op de Eikenhorst in Wassenaar. Prinses Máxima kreeg het eerste exemplaar van de gedichtenbundel overhandigd door de vertalers de heer Steenmeijer en mevrouw van de Pol. Jorge Luis Borges (Buenos Aires, 1899 – 1986) verwierf vooral wereldfaam met zijn verhalen, verzameld in ‘De Aleph en andere verhalen’. Hij geldt als de belangrijkste Zuid-Amerikaanse prozaschrijver van de twintigste eeuw. In ‘Alle gedichten’ is al zijn poëzie opgenomen, in het Nederlands en in het Spaans, ongeveer vijfhonderd gedichten in totaal.

Outfit: Prinses Máxima droeg een outfit van Missoni, die ook te zien was op de tentoonstelling op Paleis het Loo. Ze heeft de outfit al meerdere keren eerder gedragen.

Foto’s:


© Uitgeverij De Bezige Bij

——————————————————————————————————————

Prinses Máxima met haar drie dochters bij première musical Fantasia

(more…)

Tags:
Newer Posts »